ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

0

Πρεμιέρα στις 5 Νοεμβρίου για την Α΄ Ανδρών

και στις 26 /11 αρχίζει η Β΄ Κατηγορία

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΖΑΜΠΟΛ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016-2017 

ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ προκήρυξη των όλων των πρωταθλημάτων της νέας αγωνιστικής περιόδου γνωστοποίησε η διοργανώτρια Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π..

Το πρωτάθλημα της Α΄ Ανδρών «βάζει μπροστά τη δράση» κάνοντας Τζάμπολ στις 5 Νοεμβρίου και περίπου δυο εβδομάδες αργότερα ξεκινά το πρωτάθλημα της β΄ Ανδρών.

(Οτιδήποτε αφορά στην διοργάνωσή των παραπάνω πρωταθλημάτων, θα καθοριστεί με τις Ειδικές Προκηρύξεις, που θα εκδοθούν έγκαιρα από την Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.)

Πιο συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες έναρξης όλων των πρωταθλημάτων που διοργανώνει και τη νέα αγωνιστική περίοδο η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. έχουν ως κάτωθι:

  • Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας: από Σάββατο 05/11/2016 έως Κυριακή 14/05/2017
  •  Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας: από Σάββατο 26/11/2016 έως Κυριακή 19/03/2017
  • Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας: από Σάββατο 01/04/2017 έως Κυριακή 18/06/2017
  • Πρωτάθλημα Γυναικών: από Κυριακή 22/01/2017 έως Κυριακή 30/04/2017
  • Πρωτάθλημα Παίδων: από Σάββατο 03/09/2016 έως Κυριακή 02/04/2017
  • Πρωτάθλημα Εφήβων: από Σάββατο 03/09/2016 έως Κυριακή 19/03/2017
  • Πρωτάθλημα Κορασίδων: από Σάββατο 19/11/2016 έως Κυριακή 15/01/2017
  • Πρωτάθλημα Νεανίδων: από Σάββατο 10/09/2016 έως Κυριακή 13/11/2016
  • Τουρνουά Μίνι Μπάσκετ: από Σάββατο 15/04/2017 έως Κυριακή 18/06/2017
  • Τα βασικότερα άρθρα της γενικής Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου, Αγωνιστικής Περιόδου 2016-2017, είναι τα κάτωθι:

ΑΡΘΡΟ 2ο : ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των αγωνιζομένων Σωματείων, καθορίζονται με τις διατάξεις των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι, η συμμετοχή των σωματείων στα διάφορα Πρωταθλήματα, είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Κ.

Τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στα Πρωταθλήματα Εθνικών Κατηγοριών, καθώς και στο Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας Ανδρών της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν στo Πρωτάθλημα Παίδων. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθμών από το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Ανδρών που συμμετέχουν.

Τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στα Πρωταθλήματα Εθνικών Κατηγοριών Γυναικών, καθώς και στο Πρωτάθλημα Κατηγορίας Γυναικών της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν σ’ ένα από τα Πρωταθλήματα Κορασίδων ή Νεανίδων. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθμών από το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Γυναικών που συμμετέχουν.

Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα στις φανέλες των αθλητών και αθλητριών να χρησιμοποιούν τους αριθμούς 4 μέχρι και 19, ΑΥΣΤΗΡΑ, όπως ορίζει το άρθρο 43 των κανονισμών παιδιάς της ΕΟΚ.

Στις εμφανίσεις των ομάδων επιτρέπεται όπως ορίζει και ο κανονισμός της FIBA τρεις(3) διαφημίσεις, δύο(2) στην φανέλα εμπρός και πίσω και μία(1) στο σορτς εμπρός και δεξί πόδι.

Σε περίπτωση παράβασης του ανωτέρω επιβάλλονται οι παρακάτω πειθαρχικές ποινές :

α)Στην πρώτη παράβαση επιβάλλεται η ποινή της αυστηρής επίπληξης.

β)Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης ενός(1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος όπου συμμετέχει την αγωνιστική περίοδο 2016-2017.

ΑΡΘΡΟ 3ο : ΑΘΛΗΤΕΣ – ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στα Πρωταθλήματα δικαιούνται να πάρουν μέρος οι αθλητές / αθλήτριες που πληρούν τις προϋποθέσεις του Ισχύοντος Αθλητικού Νόμου και του άρθρου 36 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. Κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι 12 αθλητές/ αθλήτριες.

1) Την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, τα Σωματεία που θα πάρουν μέρος στα Πρωταθλήματα Α΄ & Β΄ Κατηγορίας Ανδρών, έχουν δικαίωμα να δηλώνουν μέχρι οχτώ(8) αθλητές στο φύλλο αγώνα, (γεννηθέντες το 1985 και μεγαλύτερους).

2) Την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στα Πρωταθλήματα Α΄ και Β΄ Κατηγορίας Ανδρών, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνουν δύο (2) αθλητές κάτω των είκοσι δύο (22) ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1994 και νεότεροι και δύο (2) αθλητές κάτω των είκοσι (20) ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1996 και νεότεροι ή μέχρι τέσσερις(4)αθλητές κάτω των είκοσι( 20) ετών, εκ των οποίων ο ένας (1) αθλητής ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ (4) ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

3) Την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, τα Σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Ανδρών, έχουν δικαίωμα να δηλώνουν μέχρι εννέα (9) αθλητές στο φύλλο αγώνα, (γεννηθέντες το 1985 και μεγαλύτερους).

4) Την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα Γ΄ κατηγορίας Ανδρών, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνουν τρεις (3) αθλητές μέχρι είκοσι δύο (22) ετών (γεννηθέντες το 1994 και νεότερους), εκ των οποίων ο ένας (1) αθλητής, ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ (2) ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ (1ου) ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ.

5) Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕΧΡΙ 20 & 22 ΕΤΩΝ, ΣΕ Α΄ & Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ 22 ΕΤΩΝ ΣΤΗ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. Η ΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ.

Για την εφαρμογή των ανωτέρω, αρμόδιοι είναι οι Διαιτητές και ο Κομισάριος του αγώνα. Σε περίπτωση μη τήρησής τους, ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και το υπαίτιο Σωματείο θα μηδενίζεται.

Σε περίπτωση που δεν εφαρμόζονται τα ανωτέρω, η Επιτροπή Πρωταθλήματος, θα πραγματοποιεί ενδελεχή έλεγχο στα Φύλλα Αγώνων και ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ Η ΥΠΑΙΤΙΑ ΟΜΑΔΑ, έστω και αν η αντίπαλη δεν έχει υποβάλλει ένσταση.

6) α) Στο Πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 2001 και νεώτεροι.

β) Στο Πρωτάθλημα ΕΦΗΒΩΝ δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλητές που γεννήθηκαν τα έτη 1999, 2000 και τέσσερις (4) αθλητές του 2001 και νεότεροι. .

– Οι παίδες αθλητές που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα Εφήβων, δεν μπορούν να συμμετέχουν την ίδια ημέρα των αγώνων, στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα Παίδων.

γ) Στο Πρωτάθλημα ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλήτριες που γεννήθηκαν το έτος 2001 και νεώτερες.

δ) Στο Πρωτάθλημα ΝΕΑΝΙΔΩΝ δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλήτριες που γεννήθηκαν τα έτη 1999, 2000 και τέσσερις (4) αθλήτριες του 2001 και νεότερες. .

Οι Κορασίδες αθλήτριες, που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα Νεανίδων, δεν μπορούν να συμμετέχουν την ίδια ημέρα των αγώνων, στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα Κορασίδων.

Η χρησιμοποίηση Παίδων & Κορασίδων στα Πρωταθλήματα Εφήβων & Νεανίδων, δεν θα αποτελεί πρόβλημα στην Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., για την σύγχρονη διεξαγωγή των δύο Πρωταθλημάτων.

Τα αναφερόμενα στις παραγράφους α, β, γ και δ, θα ισχύσουν τόσο στα Τοπικά Πρωταθλήματα, όσο και στις προκριματικές και τελικές φάσεις των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων.

ε) Στο Τουρνουά Μίνι Μπάσκετ δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλητές-αθλήτριες, που γεννήθηκαν το έτος 2004 και νεώτεροι-ες.

ΑΡΘΡΟ 4ο : ΔΕΛΤΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ-ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ

Οτιδήποτε αφορά στα δελτία ταυτότητας αθλητών-αθλητριών, αναφέρεται στο Άρθρο 41 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ., πλην του χρόνου ισχύος των δελτίων υγείας τους, που εφαρμογή έχει το άρθρο 33 παρ.9 του Ν. 2725/1999 (ισχύς ενός (1) έτους).

ΑΡΘΡΟ 6ο : ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ – ΚΡΙΤΕΣ – ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΙ

Οι Διαιτητές – Κριτές και Κομισάριοι των αγώνων, ορίζονται από την Κ.Ε.Δ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να καλύπτει τη Γραμματεία των αγώνων, θέτοντας αυτούς στη διάθεση της Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π .

Σε περίπτωση που το γηπεδούχο σωματείο, ΔΕΝ θα παρουσιάζει Κριτές, ο αγώνας ΔΕΝ θα διεξάγεται με ευθύνη των Διαιτητών και θα κατακυρώνεται στην φιλοξενούμενη ομάδα.

ΑΡΘΡΟ 7ο : ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ – ΕΦΕΣΕΙΣ

α) Οι ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής Κανονισμών Παιδιάς, εκδικάζονται σε Α΄ και Β΄ βαθμό από τα προβλεπόμενα στον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας Όργανα της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π .

β) Οι υπόλοιπες ενστάσεις εκδικάζονται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Οι αποφάσεις της παραγράφου β΄ προσβάλλονται με προσφυγή, ενώπιον του Α.Σ.Ε.Α.Δ.

γ) Οι ενστάσεις για αντικανονική συμμετοχή των τεσσάρων (4) καλαθοσφαιριστών του αρθρ.4 των Ειδικών Προκηρύξεων Α΄ – Β΄ – και τριών (3) της Γ΄ Κατηγορίας Ανδρών, θα υποβάλλονται πριν το κλείσιμο του φύλλου αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 8ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

α) ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Τα σωματεία που μετέχουν στα Πρωταθλήματα της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π,. την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, αναλαμβάνουν τη δαπάνη μετακίνησης των εκτός έδρας αγώνων τους.

β) ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ-ΚΡΙΤΩΝ

Οι ομάδες που συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, υποχρεώνονται να καταβάλουν, πριν την έναρξη των εντός έδρας αγώνων τους, σε κάθε Διαιτητή και Κριτή, την αποζημίωση, ημεραργία και έξοδα μετακίνησης, όπως έχουν καθοριστεί από την Ε.Ο.Κ.

– Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν από το γηπεδούχο σωματείο, τα έξοδα Διαιτητών και Κριτών, το γηπεδούχο σωματείο μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα

ΑΡΘΡΟ 9ο: ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Στους αγώνες των Πρωταθλημάτων Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., θα χρησιμοποιηθούν υποχρεωτικά δερμάτινες μπάλες (μέγεθος 7), SPALDING μη εφαρμοζόμενης της παρ. 5 του άρθρου 37 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ.

Ειδικά στα Πρωταθλήματα Γυναικών, θα χρησιμοποιούνται υποχρεωτικά μπάλες SPALDING (μέγεθος 6).

115 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Comments are closed.