ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Ψάχνονται” δήμαρχοι και τοπικές κοινωνίες για τα νέα hot spots!

0

ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε στη Μεσσηνία το χθεσινό πρωτοσέλιδο στη “ΦΩΝΗ” (φωτό) για τη δημιουργία Hot Spots στην Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία, σύμφωνα με κεντρικό σχεδιασμό του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, τον Οποίο αποκάλυψε η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, καθώς και το χάρτη (φωτό) με τις θέσεις των νέων Κέντρων Φιλοξενίας μεταναστών.
Από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας τηρείται σιγή ιχθύος, ενώ Περιφέρεια και Δήμοι “ψάχνονται” μεταξύ τους και αναζητούν ενημέρωση από την κυβέρνηση. Παρ’ όλα αυτά επισήμως δεν έχουν καμία ενημέρωση, με τις ανησυχίες δημάρχων και τοπικών κοινωνιών να είναι εύλογες.
Σύμφωνα, λοιπόν, με έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, προκύπτει ο χάρτης των Hot Spots που θα δημιουργηθούν. Με βάση αυτό το σχεδιασμό στην Πελοπόννησο θα δημιουργηθούν 14 χώροι φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών και συγκεκριμένα: Τρεις στην Αρκαδία (Τρίπολη), 4 στη Λακωνία (Σπάρτη), έξι στη Μεσσηνία (Φιλιατρά-Μεσσήνη-Καλαμάτα) και ένας στην Αργολίδα (Πόρτο Χέλι).
Για τη Μεσσηνία το σχέδιο προβλέπει: Ένα χώρο στην Καλαμάτα (πολλοί έχουν αναφερθεί αλλά πέραν αυτού σιωπή), δύο χώροι στα Φιλιατρά (έχει γίνει λόγος για ξενοδοχεία) και τρεις στη Μεσσήνη (επίσης έχουν γίνει αναφορές σε χώρους, αλλά δεν έχει κάτι επιβεβαιωθεί). Τόσο η Περιφέρεια, όσο και οι Δήμοι δεν έχουν κάποια επίσημη ενημέρωση παρ’ ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημ. Βίτσας, είχε δεσμευτεί στην Περιφέρεια για συμφωνία 4 σημείων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρ. Μπόκα στο “Πρώτο Θέμα”, η χώρα μετατρέπεται σε απέραντο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών προβλέπουν τα επίσημα “αλλά κρυφά”προς το παρόν- σχέδια της κυβέρνησης με τη δημιουργία τουλάχιστον 40 νέων δομών φιλοξενίας που θα προστεθούν στα ήδη 41 υπάρχοντα κέντρα που λειτουργούν.
Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί δημιουργούν έντονη ανησυχία και προβληματισμό για την ασφάλεια των πολιτών της χώρας, καθώς ήδη η κατάσταση στους περισσότερους καταυλισμούς είναι εκρηκτική.
Σύμφωνα πάντα με τα επίσημα έγγραφα του ΓΕΣ που επικαλείται η εφημερίδα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας έχουν ήδη εντοπίσει άλλους 27 χώρους που αναμένουν τη σχετική έγκριση από τον Δημ. Βάσα προκειμένου να μετατραπούν σε δομές φιλοξενίας. Οπως μάλιστα αναφέρεται στις παρατηρήσεις της συγκεκριμένης υποκατηγορίας, για τους χώρους “ελήφθησαν αποτελέσματα αναγνώρισης. Εκκρεμεί η απόφαση χρήσης”.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ
ΣΤ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ
Στο ίδιο μήκος κύματος των ανησυχιών που κυριαρχούν στις υποψήφιες πόλεις και η ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλου προς τον δήμαρχο Γιώργο Τσώνη. Ιδού:
“Κύριε δήμαρχε στο τελευταίο μας δημοτικό συμβούλιο σε ερώτησή μου σχετικά με τις φήμες για hotspots εντός του δήμου Μεσσήνης, απαντήσατε ότι όλα αυτά τα δημοσιεύματα δεν έχουν καμία βάση και είναι ψευδή που στόχο έχουν να πλήξουν την τουριστική ανάπτυξη του δήμου.
Προσωπικά, επέμεινα να ασχοληθείτε με το θέμα, να εκμεταλλευτείτε τις διασυνδέσεις σας και να αποτρέψετε ανάλογες εξελίξεις στο τόπο μας. Δυστυχώς για όλους μας κύριε δήμαρχε τα γεγονότα τρέχουν και επαναλαμβάνονται. Ανάλογα δημοσιεύματα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” από πηγές του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.
Αριθμό υπερβολικά μεγάλο και ετεροβαρή για το δήμο μας. Εάν προσθέσω και την είδηση που έπαιξε στο πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό “Star channel” περί εγκατάστασης μεταναστών – προσφύγων στο παλιό αεροδρόμιο της Τριόδου, τότε η κατάσταση είναι πολύ άσχημη.
Θυμίζω ότι ως δημοτική αρχή δώσαμε σκληρό αγώνα και πετύχαμε την 25ετή μίσθωση του αεροδρομίου της Τριόδου από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας(μέσω Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας) για τα οποίο καταβάλλεται από το δήμο και το αντίστοιχο μίσθωμα.
Στόχος είναι, σύμφωνα με το μισθωτήριο, να γίνει κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού και προώθησης αγροτικών προϊόντων. Θα μπορούσα να προσθέσω και την ανεξάρτητη λειτουργία ενός αεροδρομίου μικρών αεροσκαφών, παρέχοντας υπηρεσίες ανεφοδιασμού και φύλαξης αυτών, κάτι που θα προσέδιδε τη δίκη του ισχυρή ώθηση στον υψηλών απαιτήσεων τουρισμού αυτού του είδους.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά και μετά την μακράν αδράνειά σας σε όλα τα θέματα και ιδιαίτερα σε αυτό του αεροδρομίου της Τριόδου, αντί να προωθούνται οι παραπάνω σχεδιασμοί και στόχοι έρχονται δυσάρεστες εξελίξεις που υπονομεύουν την ανάπτυξη και το μέλλον του τόπου.
Μετά από όλα αυτά, ερωτάστε λοιπόν κ. δήμαρχε, θα εγκατασταθούν μετανάστες – προσφυγές στο αεροδρόμιο της Τριόδου, στα κτίρια του ΑΣΟ στην Ανδρούσα, στις κατασκηνώσεις στη Βελίκα; ή όπου αλλού εντός του δήμου μας;
Τι ενέργειες έχετε αναλάβει για να αποτρέψετε μια τέτοια εξέλιξη;”.

104 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Comments are closed.