ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ «ΚΑΦΕ ΣΙΝΕ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

0

«Ένα Παράξενο Ζευγάρι»

ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ «Ένα Παράξενο Ζευγάρι» [1968] σε σκηνοθεσία Gene Saks με τους Jack Lemmon, Walter Matthau θα προβάλει αύριο στις 9.30 μ.μ. στο «Καφέ Σινέ» (δυτική παραλία Καλαμάτας), η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

Μια παράξενη συγκατοίκηση γεννιέται όταν δύο φίλοι με εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες, μένουν μόνοι, αφού τους εγκαταλείπουν οι γυναίκες τους, για διαφορετικό όμως λόγο τον καθένα.

Ο Φέλιξ είναι υποχόνδριος, σπιτόγατος που προγραμματίζει τα πάντα και προπαντός ότι έχει σχέση με τα οικονομικά. Αυτός ήταν και ο λόγος που η γυναίκα του τον παράτησε. Τελείως διαφορετικός τύπος είναι ο Όσκαρ. Γυναικάς, σπάταλος, τσαπατσούλης και ξενύχτης. Αυτός είναι και ο λόγος που τον βαρέθηκε η γυναίκα του και τον εγκατέλειψε.

Το αποτέλεσμα της συγκατοίκησης είναι μια εφιαλτική κωμωδία καταστάσεων, που απογειώνεται από τη χημεία των πρωταγωνιστών και τα πρωτότυπα σεναριακά ευρήματα συνθέτοντας ένας από τα πιο αστεία ζευγάρια που έχουν περάσει από το κινηματογραφικό πανί.

Η ταινία ήταν υποψήφια για 2 όσκαρ (Σεναρίου και Μοντάζ),  έχει κερδίσει 2 βραβεία (Laurel Awards, Guild of America) και ήταν υποψήφια για τα βραβεία Γκράμμυ (για τη μουσική) και Χρυσές Σφαίρες (καλύτερη ταινία, καλύτερος ηθοποιός).

  • Η είσοδος είναι 4 ευρώ ενώ για νέους κάτω των 18 ετών η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Comments are closed.