ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η “Λίμνη των Κύκνων” από το Russian Ballet Theatre

0

Το αριστουργηματικό μπαλέτο «Η Λίμνη των Κύκνων», η γνωστή ιστορία αγάπης με την υπέροχη μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, θα παρουσιαστεί στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας την Παρασκευή, 1 Ιουλίου.

          Η μουσική είχε παραγγελθεί στον Τσαϊκόφσκι από το Αυτοκρατορικό θέατρο Μπολσόϊ της Μόσχας το 1875 αλλά η πρώτη του παράσταση ήταν μία παταγώδης αποτυχία.

          Χρειάστηκαν είκοσι ολόκληρα χρόνια και η συμβολή του θρυλικού χορογράφου Μαριούς Πετιπά για να καθιερωθεί το μπαλέτο αυτό και να γίνει έκτοτε το πιο διάσημο όλων των εποχών.

          Η παράσταση του θεάτρου Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης με τις χορογραφίες του Πετιπά αποθεώθηκε το 1895 και από τότε δεν σταμάτησε ποτέ να παίζεται στα θέατρα όλου του κόσμου.         

          Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από την αγάπη της Οντέτ και του πρίγκηπα Ζίγκφριντ, ενώ δε λείπει ο φθόνος, η δολοπλοκία και το happy end, εκτός αν ο χορογράφος αποφασίσει να δώσει διαφορετικό τέλος, σύμφωνα με μία παραλλαγή της ιστορίας.

          Στη «Λίμνη των Κύκνων» βρίσκει κανείς κάποιους από τους πιο απαιτητικούς –τεχνικά και λυρικά- ρόλους του κλασικού μπαλέτου, γι’ αυτό και οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι παίζονται πάντα από βιρτουόζους χορευτές που βρίσκονται στο απόγειο της καριέρας τους.

 

Α. Σπ.

Comments are closed.