Μεγάλη αποστολή, μεγάλες προσδοκίες για την Ελλάδα στο Ισραήλ!

ΑΝΣΑΜΠΛ, ΦΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΔΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΥΘΜΙΚΗΣ

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΙ Η ΜΥΡΤΩ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΕΤΟΙΜΕΣ για μία δυνατή εμφάνιση, που θα τονώσει περισσότερο την αυτοπεποίθησή τους ενόψει Ρίο, δηλώνουν οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής, οι οποίες θα συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών – νεανίδων, στο Χολόν του Ισραήλ (17-19 Ιουνίου).

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΡΓ του Χολόν θα λάβουν μέρος 207 αθλήτριες από 37 χώρες (20 αθλήτριες στο ατομικό γυναικών, 16 ομάδες στο ανσάμπλ γυναικών, 107 αθλήτριες στο ατομικό νεανίδων) και τόσο για την ελληνική πεντάδα του ανσάμπλ την οποία αποτελούν οι Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Ζωή Κοντογιάννη, Μιχαέλα Μεταλλίδου και Ιωάννα Αναγνωστοπούλου όσο και για την πρωταθλήτρια του ατομικού Βαρβάρα Φίλιου και τις αθλήτριες των υπολοίπων χωρών, η διοργάνωση της ισραηλινής πόλης θα αποτελέσει το τελευταίο μεγάλο τεστ πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα ακολουθήσουν σε περίπου δύο μήνες.

 

Καλαματιανό άρωμα στο Χολόν

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πρόκειται να πάρουν μέρος και οι ανερχόμενες αθλήτριες του ατομικού νεανίδων, μεταξύ τω οποίων και μια αθλήτρια του Φιλογυμναστικού ομίλου Καλαμάτας.

Ο λόγος για την Μυρτώ Αθανασουλάκη που μαζί με τις Κατερίνα Δερβίση, Έλενα Σκαλίμη-Παλλίδου και την αναπληρωματική Ζωή Ντίτσιου, εκπροσωπούν την επόμενη γενιά του αθλήματος.

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες αναχώρησαν χθες για το Χολόν, μαζί με τις προπονήτριες Ιρίνα Ιλίεβα, Γωγώ Αργύρη, Λαρίσα Σιντόροβα, Νούλη Γιαννιτσοπούλου, Έφη Μπλέκα, Μπέλα Καρατάντσεβα, τις διεθνείς κριτές Μαρία Πάχτα, Χρύσα Γεωργακάκη, τον φυσιοθεραπευτή Σταύρο Ψαρουλάκη και την επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής ρυθμικής της Ε.Γ.Ο., Αθανασούλα Λαμπροπούλου – Συροπούλου, η οποία θα έχει χρέη αρχηγού της Εθνικής ομάδας. Στο πλευρό της ελληνικής αποστολής θα βρεθεί επίσης ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης.

Η αυλαία των αγώνων θα ανοίξει την Παρασκευή (17/06) με τον σύνθετο αγώνα του ανσάμπλ, όπου η ελληνική ομάδα θα εκτελέσει τα προγράμματά της στις 5 κορδέλες και στις 5 κορύνες / 2 στεφάνια, με στόχο να ανεβάσει τον πήχη ακόμα ψηλότερα, μετά την εξαιρετική εμφάνισή της στο προ-Ολυμπιακό test event του Απριλίου.

Το Σάββατο (18/06) θα αγωνιστεί η Φίλιου στο σύνθετο ατομικό των γυναικών, στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο οι 20 καλύτερες αθλήτριες του περσινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, εκτελώντας προγράμματα και στα τέσσερα όργανα (στεφάνι, μπάλα, κορύνες, κορδέλα). Στην συγκεκριμένη κατηγορία, η φετινή διοργάνωση δεν περιλαμβάνει τελικούς οργάνων.

Εξάλλου, στο ατομικό νεανίδων, οι αθλήτριες θα αγωνιστούν την Παρασκευή (17/06) σε σχοινάκι και στεφάνι και το Σάββατο (18/06) σε μπάλα και κορύνες, ενώ για την Κυριακή (19/06) είναι προγραμματισμένοι οι τελικοί των οργάνων.

  • Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας):

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ώρα 09:30 – 16:45: Ατομικό νεανίδων: Προκριματικός, 1ο σκέλος (σχοινάκι, στεφάνι)

Ώρα 18:00 – 20:35: Ανσάμπλ γυναικών: Σύνθετος αγώνας

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ώρα 09:00 – 16:40: Ατομικό νεανίδων: Προκριματικός, 2ο σκέλος (μπάλα, κορύνες)

Ώρα 17:00 – 21:05: Ατομικό γυναικών: Σύνθετο ατομικό

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ώρα 13:00 – 14:55: Ατομικό νεανίδων: Τελικοί οργάνων (σχοινάκι, στεφάνι, μπάλα, κορύνες)

Ώρα 16:15 – 18:00: Ανσάμπλ γυναικών: Τελικοί οργάνων (5 κορδέλες, 6 κορύνες / 2 στεφάνια)

1 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα