ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΟΛΑΣ ΣΕΖΟΝ

Αύξηση ομίλων, κατάργηση πρωταθλήματος

πρωταθλητριών ΕΠΣ και απευθείας άνοδος στη Γ΄ Εθνική

PLAYOFFS ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ ΣΤΗΝ FOOTBALL LEAGUE

ΑΛΛΑΖΕΙ σε μεγάλο βαθμό το προφίλ της Γ’ Εθνικής. Οι αποφάσεις που έλαβε κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τροποποιούν την προκήρυξη της Γ’ Εθνικής για τη σεζόν 2017-18, ώστε να καταργηθεί το πρωτάθλημα πρωταθλητριών Ενώσεων.

Εφεξής οι 56 πρωταθλήτριες των ΕΠΣ θα προβιβάζονται απευθείας αυξάνοντας, έτσι, τους ομίλους από τέσσερις σε έξι. Θυμίζουμε πως την τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε το συγκεκριμένο μοντέλο, ήταν τη σεζόν 2013-14.

Όσο για τις πρωταθλητές των ομίλων της Γ’ Εθνικής, αυτές θα προβιβάζονται στη Football League (Β΄ Εθνική) μέσω μπαράζ κι όχι απευθείας, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Αυτό συμβάλει στη δημιουργία ενός μίνι-πρωταθλήματος (τύπου πλέι-οφ), δίνοντας το εισιτήριο ανόδου στους τέσσερις επικρατέστερους συλλόγους.

Επίσης, τα σωματεία της Γ΄ Εθνικής δεν θα συμμετέχουν στο νέο Κύπελλο Ερασιτεχνών, αφού κάθε Ένωση θα έχει το δικό της Κύπελλο με τη συμμετοχή μόνο των ομάδων που ανήκουν στη δύναμη της.

Μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν ο διοικητικός απολογισμός, ο οικονομικός απολογισμός και ο οικονομικός προϋπολογισμός. Παράλληλα, εγκρίθηκαν έξι Κανονισμοί, ενώ αποφασίστηκε να προστεθεί ως βασικό προαπαιτούμενο για τη διαδικασία Αδειοδότησης ομάδων του 2017 το Εγγυητικό Ταμείο των ποδοσφαιριστών.

Συν τοις άλλοις, επεκτάθηκε η χορηγική σχέση με την εταιρεία “Nike” για τα επόμενα 4 χρόνια (2016-2020) στο αντικείμενο της αθλητικής ένδυσης των Εθνικών Ομάδων και μάλιστα θα υπάρξει αύξηση της τάξεως του 106%.

Αναλυτικά οι αποφάσεις που πάρθηκαν:

«Στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν ο διοικητικός απολογισμός 01.06.2015- 31.05.2016, ο οικονομικός απολογισμός 01.01- 31.12.2015 και ο οικονομικός προϋπολογισμός 01.01 -31.12.2017.

Επίσης εγκρίθηκαν οι εξής Κανονισμοί:

  • Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου Επαγγελματικών Ομάδων,
  • Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου Ερασιτεχνικών Ομάδων,
  • Κανονισμός Ιδιότητας και Μεταγραφών
  • Δικονομικός Κανονισμός
  • Κανονισμός Διαιτησίας
  • Οικονομικός Κανονισμός

Αποφασίστηκε να προστεθεί ως βασικό προαπαιτούμενο για τη διαδικασία Αδειοδότησης ομάδων του 2017 το Εγγυητικό Ταμείο των ποδοσφαιριστών.

Επίσης αποφασίστηκε να τροποποιηθεί η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, ώστε να καταργηθεί το πρωτάθλημα πρωταθλητριών Ενώσεων. Στο εξής οι πρωταθλήτριες των Ενώσεων θα προβιβάζονται στην Γ’ Εθνική Κατηγορία, της οποίας οι Όμιλοι θα αυξηθούν από 4 σε 6.

Τέλος, θα υπάρχουν playoffs για την άνοδο στην Β’ Εθνική (Football League).

Εξάλλου, επεκτάθηκε η χορηγική σχέση με την εταιρεία “Nike” για τα επόμενα 4 χρόνια (2016-2020) στο αντικείμενο της αθλητικής ένδυσης των Εθνικών Ομάδων.»