Συνεχίζεται με αξιόλογες επιδόσεις το 9ο Κύπελλο Ελεύθερης Κατάδυσης

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΜΕΧΡΙ και τις 18 Ιουνίου συνεχίζεται στην πόλη μας το 9ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης που διοργανώνει για μια ακόμη φορά με επιτυχία, ο έλληνας πρωταθλητής και καθηγητής της ελεύθερης κατάδυσης Σταύρος Καστρινάκης (χάρη στις αδιάκοπες προσπάθειες του οποίου η Μεσσηνία μπαίνει όλο και πιο δυνατά στον παγκόσμιο χάρτη της Ελεύθερης Κατάδυσης και του αθλοτουρισμού, στον εξαιρετικό καλαματιανό θαλάσσιο στίβο και στις εγκαταστάσεις έμπροσθεν του ξενοδοχείου Elite City Resort.

Οι επιδόσεις στο 9ο Μεσογειακό Κύπελλο Ελεύθερης Κατάδυσης έως τώρα από τους 30 και πλέον αθλητές και αθλήτριες που μοιάζουν «μαγεμένοι» από το ιδανικό τοπίο που παρουσιάζει η μεσσηνιακή γη και θάλασσα, είναι αξιόλογες και καθιστούν ήδη την διοργάνωση άκρως επιτυχημένη.

Μετά την εντυπωσιακή αλλά άκυρη, για τεχνικούς λόγους, προσπάθεια του Γάλλου πρωταθλητή ελεύθερης κατάδυσης Morgan Bourc’his στα 109 μ. βάθος, η Bianca πραγματοποίησε μια άνετη κατάδυση στα 41m FIM και καλωσορίζοντας με χαμόγελο τη «λευκή κάρτα» που σήμανε την επιτυχία της προσπάθειάς της.

katadyseis 2

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σκαφών

Εν τω μεταξύ, με απόφαση του Κεντρικού Λιμενάρχη Καλαμάτας, έχει θεσμοθετηθεί δίαυλος εκκίνησης και επιστροφής των σκαφών αγώνων μέχρι τις 18 Ιουνίου 2016, έμπροσθεν του ξενοδοχείου Elite.

Ο δίαυλος έχει πλάτος 10 μέτρα και το μήκος του εκτείνεται έως τους πλωτούς σημαντήρες, που επισημαίνουν τα όρια μέχρι τα οποία φθάνουν κολυμπώντας οι λουόμενοι στην εν λόγω περιοχή.

Επισημαίνεται ότι απαγορεύεται η κολύμβηση εντός του διαύλου λόγω της κίνησης των σκαφών αγώνων στο συγκεκριμένο χώρο. Ο δίαυλος χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τα σκάφη αγώνων από 9.00 έως 12.30.