ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΙΠΠΟΕΙΔΩΝ

0

10 χρόνια λειτουργίας κλείνει το καταφύγιο των Ιπποειδών

ΜΙΑ παρέα φίλων της ιππασίας αποφάσισαν το 2006 να δώσουν ένα τέλος στην κακομεταχείριση γερασμένων και τραυματισμένων ιπποειδών προσπαθώντας να τα φροντίσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Όσα είναι τυχερά βρίσκουν καταφύγιο στον ΕΣΠΙ, τον μοναδικό φιλοζωικό σύλλογο που περιθάλπει ιπποειδή στην Ελλάδα.

Σε αυτά τα χρόνια λειτουργίας του συλλόγου έχουν βρει φροντίδα και περίθαλψη περίπου 100 ζώα από τα οποία τα περισσότερα έχουν δοθεί στη συνέχεια για υιοθεσία. Τα άλογα είναι ζώα που θέλουν πολλή φροντίδα τόσο σε υλικό όσο και σε ανθρώπινη παρουσία. Σκεφτείτε μόνο ότι έχουν την ανάγκη να τρώνε για 16 ώρες περίπου κάθε μέρα και η τροφή τους μόνο στοιχίζει πάνω από 300€ το μήνα. Για όλα αυτά προσφέρουν την εθελοντική τους εργασία οι 10 εθελοντές του συλλόγου μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό που αποτελείται από ιππίατρο, πεταλωτή και ειδικό οδοντίατρο.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τα μέλη του, δωρεές φίλων και την αναδοχή που δίνει σε κάποιον τη δυνατότητα να συμβάλει στην περίθαλψη του ζώου όταν δεν μπορεί να το υιοθετήσει και να το πάρει μαζί του. Αρκετά συχνά διοργανώνονται εκδηλώσεις προς ενίσχυση του συλλόγου αλλά και για την ενημέρωση του κόσμου αναπληρώνοντας το κενό πληροφόρησης που υπάρχει γι’ αυτά τα πανέμορφα ζώα.

 

10 χρόνια λειτουργίας κλείνει

το καταφύγιο των Ιπποειδών

Η φετινή χρονιά είναι επετειακή καθώς ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς.

Και με σκοπό να ενημερώσει τον κόσμο για το έργο που γίνεται στους κόλπους του γιορτάζει την 10ετή επέτειό του με μία ακόμη εκδήλωση, το Σάββατο 25 Ιουνίου, στις καινούργιες εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο, όπου καλεί όλους τους φίλους των ίππων και ζώων να ενισχύσει οικονομικά την προσπάθεια που γίνεται.

Η γιορτή περιλαμβάνει μουσική, ποτό, φαγητό, υπέροχα δώρα ώστε να όλοι να βοηθήσουμε ώστε τα άλογα, γαϊδουράκια και μουλάρια που περιθάλπονται στον Σύλλογο να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία!

Μια μοναδική ευκαιρία για να γνωρίζουν μικροί και μεγάλοι από κοντά τους υπέροχους τετράποδους φίλους μας και να συμβάλλουν στο να ζήσουν μια καλύτερη ζωή.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 25 Ιουνίου, από τις 11 το πρωί στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου (3ο χλμ.  Οδός Μυρρινούντος, Μαρκόπουλο, δίπλα στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας).

Όλα τα έσοδα πάνε υπέρ της φροντίδας των ζώων που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών.

  • Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 6979090513 ή να επισκεφτείτε τα κάτωθι link:

www.greekhorseprotection.org

https://www.facebook.com/events/1727416487474228/

 

Comments are closed.