ΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΗΣ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ

«Αποκαλύπτονται» οι αντίπαλοι της «Καλαμάτας BC» στον Όμιλο Νότου

«ΕΡΧΟΝΤΑΙ» ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΧΗΡΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ!

Aπό αύριο θα γνωρίζει όλους τους συλλόγους που θα βρει απέναντί της την επόμενη χρονιά στο νέο της ταξίδι στην Γ΄ Εθνική κατηγορία μπάσκετ Ανδρών, η νεοφώτιστη ομάδα της «Καλαμάτας BC» στον 1ο Όμιλο Νότου.

Λίγο πολύ οι σύλλογοι που συμμετέχουν στον πρώτο όμιλο του Νότου είναι γνωστοί (Αίγιο, Μεσολόγγι Κόρινθος, Ακράτα, δυο ομάδες από την Πάτρα και μια από την Ερμιονίδα), έτσι από την αυριανή κλήρωση μένει να «αποκαλυφθούν» οι σύλλογοι που θα συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό σωματείων από τις Ενώσεις ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΚΑΣΘ που θα μπουν στην κληρωτίδα.

Η ανακοίνωση της Ε.Ο.Κ. αναφέρει: «Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 12 – παρ. Δ΄ της Ειδικής Προκήρυξης Πρωταθλήματος Γ΄ Εθν. Κατηγορίας, περιόδου 2015 – 2016 και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανόδου και υποβιβασμού Σωματείων, θα γίνει κλήρωση για την ανακατανομή των Σωματείων ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΚΑΣΘ στους 2 Ομίλους του Νότου και στους 2 Ομίλους του Βορρά, αντίστοιχα.

Σε κάθε Όμιλο θα ενταχθούν με την κλήρωση τόσα Σωματεία ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΚΑΣΘ, όσα ακριβώς απαιτούνται για να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός των Σωματείων σε κάθε Όμιλο Νότου και σε κάθε Όμιλο Βορρά της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 και ώρα 12.00, για μεν τα Σωματεία της ΕΣΚΑ και ΕΣΚΑΝΑ, στα Γραφεία της Ε.Ο.Κ. (ΟΑΚΑ). Για δε τα Σωματεία της ΕΚΑΣΘ, θα υπάρξει σύντομα ενημέρωση για το πότε και το πού θα γίνει η κλήρωση.

Θυμίζουμε πως το νέο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής κατηγορίας στο οποίο από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ θα συμμετέχει για πρώτη φορά η «Καλαμάτα B.C.» θα αρχίσει την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.

 

Ετοιμάζεται … ηχηρή μεταγραφή!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι υπεύθυνοι της «μελανόλευκης» ομάδας έχουν ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής, με στόχο τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου.

Οι συζητήσεις και οι επαφές με πολλούς παίκτες από την Μεσσηνία και την Αθήνα βρίσκονται σε εξέλιξη κι έχουν ένα κοινό στοιχείο! Όλοι οι παίκτες με τους οποίους συνομιλούν οι άνθρωποι της «Καλαμάτας BC» έχουν καταγωγή από την πόλη μας! Αυτό φανερώνει σαφή διάθεση για εντοπιότητα, κάτι που σίγουρα δίνει bonus point στην εικόνα της διοίκησης και ενισχύει την ανάγκη για περισσότερους αθλητές από την περιοχή μας στο επίκεντρο και όχι στο αγωνιστικό «περιθώριο».

Δεδομένου πως το μπάτζετ διαμορφώνει τις σκέψεις και τις κινήσεις κάθε ομάδας, στην «Καλαμάτα BC» αυτό το κομμάτι ήταν εξ αρχής σταθερό. Με δεδομένο πως σκοπός είναι να «χτιστεί» ένα σύνολο ανταγωνιστικό που δεν θα έχει την «τύχη» ή την ατυχία καλύτερα, ενός «ασανσέρ», τουτέστιν …να ανεβοκατεβαίνει ανά χρονιά τις κατηγορίες, οι διοικούντες θα επιδιώξουν να θέσουν από την αρχή υγιείς βάσεις μιας ομάδας που θα μπορέσει να διεκδικήσει με αξιοπρεπείς εμφανίσεις από την πρώτη ημέρα την παραμονή της στην κατηγορία…

Μέσα από τις επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη και τα πρόσωπα τα οποία επέλεξαν οι διοικούντες του συλλόγου να συνομιλήσουν, φαίνεται η επιθυμία το ρόστερ να ενδυναμωθεί από νέους και ποιοτικούς παίκτες.

Η μόνη μεταγραφή που μπορεί να πει κανείς πως «απέτυχε» ήταν του νεαρού Γιάννη Γραμματικού, ο οποίος επέλεξε να πάει στον Ίκαρο Σμύρνης.

Η διοίκηση κινείται τουλάχιστον για πέντε μεταγραφές και «ψάχνεται» να ενισχυθεί σε όλες τις θέσεις που «πονάει».

Οι εξελίξεις αναμένονται μέσα στο Σαββατοκύριακο, οπότε οι διοικούντες προσδοκούν να έχουν τελειώσει –θετικά – με ορισμένους από τους παίκτες που έχουν μπει στο στόχαστρο, αλλά και με τους μπασκετμπολίστες που την περσινή σεζόν φόρεσαν την φανέλα τα «Μαύρης Θύελλας» των παρκέ και έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην επίτευξη της ανόδου!

Αν και η διοίκηση επιθυμεί την παραμονή όλων των περσινών πρωταγωνιστών παρόλα αυτά είναι σχεδόν σίγουρο πως μερικοί εξ αυτών λόγω των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων, δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να προσφέρουν στις νέες, αυξημένες υποχρεώσεις της ομάδας στη Γ΄ Εθνική.

Πάντως, μέχρι στιγμής έχουν ανανεώσει την παρουσία τους οι Τσικούρης, Γιαννουκάκης, Κούτρης, Χρ. Κριμιλής και Στ. Σπηλιώτης.

 

«Έρχονται» τα εισιτήρια διαρκείας

Στα του σχεδιασμού, από βδομάδα αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια διαρκείας, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι σε τιμές προσιτές και απόλυτα προσαρμοσμένες στα οικονομικά δεδομένα της εποχής. Γεγονός ευχάριστο καθώς έτσι θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους όσοι επιθυμούν να είναι στο πλευρό της ομάδας της πόλης μας και να βοηθήσουν στην προσπάθεια που θα γίνει τη νέα χρονιά, είτε διαθέτουν μεγάλο είτε μικρό «βαλάντιο».

Παράλληλα, πολλά θα είναι και τα happenings που ήδη βρίσκονται σε επίπεδο σκέψης και επεξεργασίας για τη χρονιά που έρχεται.

Στο «χτίσιμο» μιας χρονιάς για κάθε ομάδα, κομβικό ρόλο παίζουν βεβαίως και οι χορηγοί και υποστηρικτές.

Σε αυτό τον τομέα η διοίκηση της «μελανόλευκης» των παρκέ έχει προσεγγίσει ήδη αρκετούς Μεσσήνιους επιχειρηματίες και εμπόρους με ελκυστικές προτάσεις συνεργασίας και χορηγικών πακέτων εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και προσδοκεί στη ανταπόκριση και τη βοήθειά τους.

 

Σ.Τριάντου