ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ιδιωτικός τομέας δρα κατά της ανεργίας

0

Καταξιωμένοι επαγγελματίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις προσφέρουν δωρεάν γνώση σε ανέργους, δημιουργώντας συνθήκες απασχολησιμότητας.

Στην Ελλάδα της κρίσης, υπάρχει μία ξεχωριστή κοινωνική πρωτοβουλία που επιμορφώνει ανέργους εντελώς δωρεάν, τους βοηθά να πετύχουν τα επαγγελματικά τους όνειρα και έχει να επιδείξει εντυπωσιακά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Ο «Επιταχυντής Δεξιοτήτων Mellon», η βραβευμένη κοινωνική πρωτοβουλία της Κοιν.Σ.Επ. knowl, αναδεικνύει και αποδεικνύει την ενεργοποίηση του ιδιωτικού τομέα στη μάχη κατά της ανεργίας, καθώς στηρίζεται στηνεθελοντική προσφορά καταξιωμένων επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Μέσα σε μόλις 9 μήνες δράσης, από την έναρξη της πρωτοβουλίας, το «Mellon» έχει εκπαιδεύσει, δωρεάν, πάνω από 1.000 άτομα, έχει υλοποιήσει 15 ανοιχτά σεμινάρια επαγγελματικών δεξιοτήτωνκαι έχει προσφέρει μέσω των εξατομικευμένων προγραμμάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων περισσότερες από 900 διδακτικές ώρες, καταγράφοντας ήδη 20% ποσοστό επιτυχίας στην εύρεση εργασίας.

Η τελευταία δράση του Επιταχυντή Δεξιοτήτων Mellon, στις 8 και 9 Ιουνίου 2016, κατέγραψε εντυπωσιακή προσέλευση αλλά και μεγάλη ζήτηση από την αγορά για συμμετοχή, για δύο ακόμη Ανοιχτά Σεμινάρια Επαγγελματικών Δεξιοτήτων με θεματικές «Facebook Marketing από το Α ως το Ω» και «Βασικές Αρχές Επιτυχημένων Πωλήσεων». Εισηγητές (εθελοντές) ήταν δύο διακεκριμένοι επαγγελματίες της αγοράς, ο Στέφανος Καράγκος (ιδρυτής και CEO της Xplain) και η Μαρίκα Λάμπρου (Γενική Διευθύντρια  Intersys), οι οποίοι και με την ιδιότητα των Πρεσβευτών της προσπάθειας (Mellon Angels) μοίρασαν αφιλοκερδώς γνώση και τεχνογνωσία, για δύο ημέρες, από τις 10.00 το πρωί έως και τις 16.00 το απόγευμα, στην κατάμεστη αίθουσα της OTE Academy.

MELON 4

Διοργανωτής των ανοιχτών σεμιναρίων δεξιοτήτων είναι η Κοιν.Σ.Επ. knowl και χορηγοί οι Μίλητος Συμβουλευτική, OTE Academy, E-food.gr, Frulatti, Ferro – Αθηναϊκή Οικογενειακή Αρτοποιία, Rainbow Waters, LeVotre Piree, Xplain, Action 24.

«Είναι αξιοσημείωτο ότι παρόλο που η ανεργία των νέων υπολογίζεται στο 51,4% (ΕΛΣΤΑΤ, Φεβ. 2016), ένας στους τρεις εργοδότες στην Ελλάδα δυσκολεύεται να καλύψει τις θέσεις εργασίας λόγω έλλειψης δεξιοτήτων (Eurostat, Ιαν. 2016). Σε αυτή την αναντιστοιχία «απαντά» η knowl με την κοινωνική πρωτοβουλία «Mellon Επιταχυντής Δεξιοτήτων», βρίσκοντας στήριξη από δεκάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις» δήλωσε η Κατερίνα Παράσχου, Συντονίστρια του «Mellon».

Η νέα σειρά νέων Ανοιχτών Σεμιναρίων θα ανακοινωθεί σύντομα είτε μέσω της ιστοσελίδας «Mellon» (www.mellon-accelerator.eu) είτε κάνοντας LΙΚΕ «Mellon» στο Facebook, όπου θα ανακοινώνονται όλες οι προσεχείς δράσεις.

MELON 3

Περισσότερες πληροφορίες:

Συντονίστρια της Κοινωνικής Πρωτοβουλίας «Mellon» Κατερίνα Παράσχου

press@mellon-accelerator.eu

Ιστοσελίδα Mellon             Facebook page    Twitter page                        Ιστοσελίδα Knowl

Λίγα λόγια για το «Μellon»

Το πρόγραμμα παρέχεται απολύτως δωρεάν, χρηματοδοτείται 100% από ιδιωτικούς πόρους και υλοποιείται από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση knowl για την Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας, το οποίο ακολουθεί μία απολύτως εξατομικευμένη προσέγγιση και δομείται σε δύο άξονες: (1) 3μηνους Εντατικούς Κύκλους: Κάθε κύκλος υλοποιείται στο πλαίσιο ενός Δήμου και αφορά 25 άτομα, στα οποία προσφέρεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα συμβουλευτικής, συνολικής διάρκειας 65 ωρών. Η καινοτομία του «Εντατικού Κύκλου» έγκειται στην εξατομικευμένη προσέγγιση που ακολουθεί. Δεν είναι ένα πρόγραμμα μαζικής κατάρτισης ανέργων, αλλά προτείνει και υιοθετεί μια μοναδικά προσωποποιημένη προσέγγιση, η οποία ενδυναμώνει με δεξιότητες κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, βάσει του επαγγελματικού του προφίλ, του επαγγελματικού του «θέλω» και «μπορώ», με ορίζοντα τις δικές του επαγγελματικές επιλογές. (2) Ανοικτά Σεμινάρια Ενδυνάμωσης Επαγγελματικών Δεξιοτήτων: Πρόκειται για ημερίδες κατάρτισης με στόχο την απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων, ανοιχτές στο ευρύ κοινό. Μέσα σε 9 μήνες, έχουν υλοποιηθεί 15 Ανοιχτά Σεμινάρια με εντυπωσιακή επιτυχία και προσέλευση.

Μέχρι σήμερα:

● 20% των συμμετεχόντων (Α’ Εντατικός Κύκλος) έχουν βρει θέση εργασίας αντίστοιχη του επαγγελματικού τους στόχου.

● Έχουν υλοποιηθεί 924 διδακτικές ώρες συμβουλευτικής.

● Αρχικός μας στόχος ήταν να εκπαιδεύσουμε 500 άτομα το έτος 2016, μέσω των Ανοιχτών Σεμιναρίων. Πετύχαμε το στόχο μας μέσα σε μόλις 9 μήνες! Ήδη περισσότερα από 1.000 άτομα έχουν εκπαιδευτεί μέσω των Ανοικτών Σεμιναρίων Ενδυνάμωσης Δεξιοτήτων, με αποτέλεσμα να τριπλασιάσουμε το στόχο μας για το 2016.

● To Mellon βραβεύθηκε στα Education Business Awards 2016 μεταξύ των καλύτερων πρακτικών στην Εκπαίδευση & Επιχειρηματικότητα.

 

130 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Comments are closed.