Μεγάλη ζήτηση για το ασύρματο internet του Δήμου Καλαμάτας

 

 


 

 

Ο Δήμος Καλαμάτας διαθέτει 55 κόμβους παροχής ασυρμάτου internet, εκ των οποίων 32 βρίσκονται στην πόλη και οι υπόλοιποι σε Τοπικές Κοινότητες. Με τον τρόπο αυτό, παρέχεται δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο, σε κοινόχρηστους χώρους.

Αυτήν την περίοδο πραγματοποιείται αναβάθμιση του δικτύου, μέσω της εγκατάστασης νέων κόμβων, ενώ θα υπάρξει και επαναχωροθέτηση ορισμένων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών.
Οι ενέργειες αυτές είναι αναγκαίες, διότι το ασύρματο δίκτυο του Δήμου Καλαμάτας έχει υψηλή ζήτηση, η οποία συναρτάται αυτήν την περίοδο και με την παρουσία πολλών επισκεπτών στην Καλαμάτα και στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.
Μετά τις τελευταίες παρεμβάσεις και τη βελτίωση των δυνατοτήτων του, αυξήθηκε η χρήση του ασυρμάτου δικτύου, με αποτέλεσμα χθες Τρίτη 19 Ιουλίου 2016 να ξεπεράσουν τους 7.000 οι διαφορετικοί χρήστες, οι οποίοι συνδέθηκαν με το δίκτυο καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου (η αύξηση ανέρχεται σε περίπου 60% σε σχέση με το χειμώνα). Όπως γίνεται αντιληπτό, η ταυτόχρονη χρήση του ασυρμάτου δικτύου από πληθώρα χρηστών μειώνει την ταχύτητα μεταγωγής των δεδομένων.
Ο Δήμος Καλαμάτας θα συνεχίσει τις προσπάθειες αναβάθμισης του ασυρμάτου δικτύου του, για την εξυπηρέτηση των πολιτών σε κοινόχρηστους χώρους.

 

8 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα