ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Apnea Challenge πρώτο στο «μενού» των αγώνων Ελεύθερης Κατάδυσης και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AIDA

0

ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΜΕ τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών από διάφορες χώρες, συνεχίζεται με σημαντικές διοργανώσεις το πρόγραμμα των Αγώνων Ελεύθερης Κατάδυσης στην πόλη της Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των αγώνων ξεκινά με το Apnea Challenge που θα γίνει 17 έως 30 Αυγούστου, συνεχίζεται το διάστημα 4 με 10 Σεπτεμβρίου με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης 2016 AIDA Hellas, αμέσως μετά αρχίζουν τα Pre-Qualifiers AIDA World Championships (10-16 Σεπτεμβρίου) και η αυλαία πέφτει με το AIDA World Championships 2016, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AIDA 2016 που θα γίνει το διάστημα 16 με 25 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AIDA 2016 Ελεύθερης Κατάδυσης,  πρόκειται να διοργανωθεί για 3η φορά στην θαλάσσια περιοχή της Καλαμάτας από τον Δήμο Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ελεύθερης Κατάδυσης AIDA International και αποτελεί τη σημαντικότερη διεθνή αγωνιστική διοργάνωση Ελεύθερης Κατάδυσης για το τρέχον έτος.

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σκαφών

Σημειώνεται ότι, με απόφαση του κεντρικού Λιμενάρχη Καλαμάτας, έχει θεσμοθετηθεί δίαυλος εκκίνησης και επιστροφής των σκαφών αγώνων, έμπροσθεν του ξενοδοχείου Elite. Ο δίαυλος έχει πλάτος 10 μέτρα και το μήκος του εκτείνεται έως τους πλωτούς σημαντήρες, που επισημαίνουν τα όρια μέχρι τα οποία φθάνουν κολυμπώντας οι λουόμενοι στην εν λόγω περιοχή.

Επισημαίνεται ότι, κατά τις μέρες διεξαγωγής αγώνων, απαγορεύεται η κολύμβηση εντός του διαύλου, λόγω της κίνησης των σκαφών αγώνων στο συγκεκριμένο χώρο. Ο δίαυλος χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τα σκάφη αγώνων και κατά τις ώρες από 9.00 έως 12.30.

 

Comments are closed.