ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μια βραδία για τη λαΪκή παράδοση και το δημοτικό τραγούδι από τη “ΦΩΝΗ” στόν Αυλώνα Τριφύλιας το Σάββατο 20 Αγούστου

0

 


Η εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
και φίλοι του Δημητρίου Ι. Κολέτσου

Σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την ειδική τιμητική εκδήλωση της παρουσίασης του συγγραφικού έργου του Αυλωνίτη συγγραφέα – λαογράφου Δημήτριου Κολέτσου, που θα γίνει το Σάββατο στις 20 Αυγούστου 2016 και ώρα 20.00 στην πλατεία της Τ.Κ. Αυλώνας Τριφυλίας.

Για το βιβλία και τον συγγραφέα θα μιλήσουν οι:

Δημήτριος Δράκος, πρώην Νομάρχης Μεσσηνίας
Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, αντιστράτηγος ε.α.
Γιάννης Χριστόπουλος, εκπαιδευτικός
Θανάσης Παντές, δημοσιογράφος

Η παρουσίαση θα κλείσει με ομιλία του συγγραφέα
Συντονιστής ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές.

 

 

kolets-1

Η Οργανωτική Επιτροπή

Αδαμόπουλος Κώστας, Καπερώνης Διονύσιος, Καρατζάς Αμβρόσιος , Καρατζάς Χρήστος, Κολέτσος Αχιλλέας, Κολέτσος Θεόδωρος, Κολέτσος Κ. Ιωάννης, Λαμπρόπουλος Παναγιώτης, Σταυρόπουλος Κώστας, Τσακανίκας Α. Γεώργιος, Τσακανίκας Τάσος, Τσαμούλης Θανάσης , Χριστόπουλος Γιάννης.

Ο Δημήτριος Ι. Κολέτσος γεννήθηκε στον Αυλώνα της Τριφυλίας (Ν. Μεσσηνίας). Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ. Προσελήφθη στη ΔΕΗ και εξελίχθηκε σε ανώτερο στέλεχος. Μετά τη συνταξιοδότησή του συνεργάστηκε με την Interamerican ως ασφαλιστικός και επενδυτικός σύμβουλος. Ασχολείται με λαογραφικά και ιστορικά θέματα του χωριού του αλλά και γενικότερα. Είναι συνεργάτης του περιοδικού “Τριφυλιακή Εστία” και τοπικών εφημερίδων, όπως η “Ελευθερία” Καλαμάτας, η “Παμμεσσηνιακή”, τα “Μεσσηνιακά Νέα”, η “Πανολυμπιακή”, οι “Σιδηροκαστρίτικοι Αντίλαλοι”, η “Βανάδα”, η “Κεφαλόβρυση”. Το πρώτο συγγραφικό του πόνημα εκδόθηκε το 1997 και αναφέρεται στο χωριό του με τίτλο: “Η Αυλώνα και τα τοπωνύμιά της”. Το επόμενα βιβλία τους είναι: «Ποικίλματα» εκδ. Δεδεμάδης, Αθήνα 2012, «Ο θησαυρός των παροιμιών», εκδ. Δεδεμάδης, Αθήνα 2009, «Της βρύσης ο ανήφορος», εκδ. Δεδεμάδης, Αθήνα 2006

Leave a Reply