ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ετοιμασίες για την 5η έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον»

0

 

 


Ετοιμασίες για την 5η έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων

Εργασίες επισκευών και ευπρεπισμού διενεργούνται στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας ενόψει της έναρξης της 5ης Έκθεσης «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» του Δήμου Καλαμάτας, η οποία ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016, ενώ τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 20 Αυγούστου και ώρα 20.00.

Artos_oinos_elaion_Flyer_A5

Δυστυχώς, υπήρξε ανάγκη εκτεταμένων παρεμβάσεων για την αποκατάσταση βανδαλισμών, παρά το γεγονός ότι συντήρηση και ευπρεπισμός έγιναν μόλις δυόμισι μήνες πριν, εν όψει τότε της Ανθοκομικής Έκθεσης του Δήμου, στα τέλη Μαΐου.
Αυτές τις ημέρες, λοιπόν, διενεργούνται καθαρισμός της αυτοφυούς βλάστησης, κλαδέματα δέντρων, καθαρισμός σιντριβανιών και επισκευή της κεντρικής αντλίας. Εκτελούνται, επίσης, ελαιοχρωματισμός βαγονιών, αποκατάσταση σπασμένων στοιχείων και υαλοπινάκων κ.ά., ενώ θα αποκατασταθεί και το μεταλλικό στοιχείο υδροδότησης των παλαιών ατμομηχανών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΘΕΤΕΣ

Tην Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση υπηρεσιακών παραγόντων από τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών του Δήμου Καλαμάτας, εκπροσώπων της εταιρείας «Ανέλιξη» που συντονίζει τις διαδικασίες για την έκθεση, καθώς και εκπροσώπων των εκθετών και των σωματείων, στα οποία έχουν παραχωρηθεί βαγόνια στο Πάρκο, για ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στις θέσεις των περιπτέρων, στο φωτισμό κ.ά.

ΠΟΛΛΟΙ ΕΚΘΕΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι σε 27 ανέρχονται οι εκθέτες από τη Μεσσηνία, την Ηλεία, την Αργολίδα και τη Λακωνία, που θα μετάσχουν στην 5η έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον». Μπορείτε εδώ να δείτε τον κατάλογο των εκθετών και τα είδη, στα οποία καθένας τους εξειδικεύεται.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, από την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 έως την Κυριακή 21 του μήνα.
Σκοπός της διενέργειάς της είναι η προβολή των ποιοτικών αγροδιατροφικών και άλλων τοπικών προϊόντων της Καλαμάτας, της περιοχής της και ευρύτερα της Πελοποννήσου, αλλά και του λαϊκού πολιτισμού και των παραδόσεών μας. Στο πλαίσιό της θα διοργανωθούν εκδηλώσεις που θα αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, καθώς και έκθεση τοπικών προϊόντων. Μάλιστα, φέτος θα δοθεί έμφαση στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας, στη βάση παραδοσιακών συνταγών, που θα παρουσιασθούν στο κοινό.
Η έκθεση θα λειτουργεί από 19.00 έως 23.00 και τις τρεις ημέρες, με ελεύθερη είσοδο

49 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply