ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολοκληρώθηκε το 3ο Ανοιχτό Εργαστήρι Γλυπτικής στη Καλαμάτα

0

 

 


Ολοκληρώθηκε, το βράδυ της Παρασκευής 26 Αυγούστου 2016, το 3ο Ανοιχτό Εργαστήρι Γλυπτικής, που διοργάνωσε το Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και με τη στήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, στο αλσύλλιο νότια του Πανελληνίου. Στο 3ο Εργαστήρι, που ξεκίνησε στις 22 Ιουλίου 2016, πέραν των γλυπτών δημιουργήθηκαν και κεραμικά έργα. Με την ολοκλήρωση του Εργαστηρίου, ξεκίνησε η έκθεση των έργων που δημιουργήθηκαν.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Δήμαρχος, σε σύντομο χαιρετισμό του, συνεχάρη τους πρωτεργάτες και όσους μετείχαν στο 3ο Ανοιχτό Εργαστήρι Γλυπτικής, τονίζοντας πως αυτό υπήρξε επί 35 ημέρες ένα σχολείο τέχνης και πολιτισμού, με πολλές εκατοντάδες επισκέπτες. Το Εργαστήρι έδωσε μια σπουδαία νότα ψυχαγωγίας στην προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας. Για το γλυπτό που απεικονίζει τον Νέδοντα, είπε ότι αυτή η δωρεά προς το Δήμο Καλαμάτας θα τοποθετηθεί στην όχθη του ποταμού (περιοχή του Μεγάρου Χορού). Τόνισε, επίσης, ότι ο Δήμος θα στηρίξει το Εργαστήρι Γλυπτικής και τα επόμενα χρόνια.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα, από καλλιτέχνες που μετέχουν στο σχήμα, το οποίο έχει δημιουργήσει το Καλλιτεχνικό Στέκι.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply