ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΜΕ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΞΕΚΙΝΑ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

0

Με ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό οι οποίες ωστόσο αναμένεται να αντιμετωπιστούν πριν το πρώτο κουδόύνι, ξεκινά η νεά χρονιά στα σχολεία της Μεσσηνίας. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, οι ελλείψεις αυτες είναι περισσότερες, καθώς ο αριθμός ξεπερνά τους 100 εκπευδευτικούς, ενω καλύτερη φέρεται να είναι η κατάσταση στα Γυμνάσια και τα Λύκεια. “Καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τον περιφερειακό διευθυντή, έχει καταβάλει κάθε δυαντή προσπάθεια ώστε να είμαστε έτοιμοι” δήλωσε μιλώντας στη “Φ” ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας, Δημήτρης Οικονομόπουλος. “Οι μαθητές την Δευτέρα 12 του μηνός, θα πάρουν όλα τα βιβλία και ελπίζουμε να έχουν έχουν διοριστεί και όλοι οι αναπληρωτές. Ο νομός μας είναι και αυτός ελλειματικός σε εκπαιδυετικούς, αφου τα τελευταία χρόνια έχουν παγώσει οι διορισμοί. Μεταβολές σχολικών μονάδων δεν έχουμε, ενώ ακριβώς όπως πέρυσι θα λειτουργήσουν όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά” συνέχισε ο κ. Οικονομόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί, πως για μια ακόμη χρονία, το υπουργείο Παιδέιας φέτος, προχώρησε σε αλλαγές στον χώρο της Παιδείας. Κατήργησε όλους τύπους ολοήμερου σχολείου και Εννιαίου Αναμορφωμένου Προγράμματος και δημιουργεί τον νέο τύπο ολοήμερου δημοτικού σχολείου, βγάζοντας εκτός προγράμματος επιπλέον μαθήματα καθώς όλοι οι μαθητές, όλων των τάξεων, θα σχολούν στη 1:15 το μεσημέρι. Όσοι γονείς μαθητών επιθυμούν, θα μπορούν τα παιδιά τους να μένουν σε ολοήμερο πρόγραμμα έως τις 16:00.

STAMATOPOULOS

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ “ΚΑΛΗΜΕΡΑ” ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

Στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών η Διδασκαλική ομοσπονδία Ελλάδος, εξληγγειλε 24ωρη πανελλαδική απεργία αντιδρώντας στο νεό τύπο ολοήμερου που θα εφαρμοστεί στην προσχολική αγωγή, κατηγορώντας το υπουργείο ότι στην πραγματικότητα, διαλύει το ολοήμερο νηπιαγωγείο.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει την εξαγγελία για την επέκταση και τη γενίκευση του θεσμού του ολοήμερου, επικοινωνιακή, τονίζοντας πως με τα νέα δεδομένα, συμβαίνει ακριβώς το αβντίθετο.

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗ Β’/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στις μεγαλύτερες βαθμίδες της εκπαίδευσης τώρα, κενά, ωστόσο λιγότερα, τα οποία θα αντιμετωπιστούν και στην προκειμένη περίπτωση με τις προσλήψεις αναπληρωτών, καταγράφονται λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και στη δευτεροβάθμια του νομου. “Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, κυρίαρχο μέλημά μας, είναι να ανοίξουν τα σχολεία και να είναι λειτουργικά και ασφαλή για τους μαθητές” δήλωσε ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γιώργος Σταματόπουλος και συνέχισε, “λειτουργικά θα είναι, καθώς ήδη τα βιβλία έχουν φτάσει στα σχολεία, ενώ οι ελλείψεις σε προσωπικό και συγκεκριμένες ειδικότητες που πράγματι υπάρχουν, έχουν ήδη γνωστοποιηθεί στο υπουργείο το οποίο την επόμενη εβδομάδα προτίθεται να κάνει το πρώτο κύμα προσλήψεων των αναπληρωτών”.
Στα Γυμνάσια και τα Λύκεια φέτος, οι αλλαγές θα είναι περισσότερες απο εκείνες στην πρωτοβάθμια. Όσον αφορά στα Γυμνάσια οι μαθητές θα παίρνουν βαθμούς κάθε τετράμηνο ενώ μεταξύ αλλων, θα μειωθεί ο χρόνος αλλα και τα μαθήματα στα οποία θα εξετάζονται στις προαγωγικές εξετάσεις, ενώ συνολικά για την δευτεροβάθμια τα μαθήματυα θα τελειώσουν τον Μάιο.

ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Το μάθημα των θρησκευτικών με την γνωστή μέχρι σήμερα μορφή του, περναέι πλεόν στην ιστορία. Ο υπουργος Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, ανακοίνωσε απο το βήμα της Βουλής, πως θα “αντικατασταθεί” απο ένα μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας και όχι ομολογιακό και κατηχητικό. “Είμαστε έτοιμοι να πάμε στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και θα προσχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα αλλαγής του μαθήματος που θα αφορά πλεόν σε ένα μάθημα γνώσης και των άλλων θρησκευμάτων τα οποία περιβάλλουν τη χώρα μας ή θρησκευμάτων οι πιστοί των οποίων ζουν στη χώρα μας” είπε μεταξύ άλλων απο το βήμα της Βουλής ο κ. Φίλης.

Το πρωτο κουδούνι σε όλα τα σχολεία θα χτυπήσει το πρωι της επόμενης Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου, με την αντίστροφη μέτρηση για μαθητές, παιδαγωγούς και γονείς, να έχει για τα καλά ξεκινήσει.

 

 

345 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply