ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ Τρεις νεκροί και ανυπολόγιστες ζημιές από τη φονική κακοκαιρία που έπληξε τα ξημερώματα το νομό

0

 

 


 

Τρεις άνθρωποι νεκροί, εικόνες βιβλικής καταστροφής και ανυπολόγιστες ζημιές σε υποδομές, σπίτια, καταστήματα, οχήματα και φυσικά στην φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, είναι ο απολογισμός της φονικής κακοκαιρίας που έπληξε τα ξημερώματα ολόκληρη τη Μεσσηνία.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο, το πόσο ανίσχυρος είναι ο άνθρωπος μπροστά στη δύναμη της φύσης και ειδικότερα των καιρικών φαινομένων.
Στο Πήδημα στην Καλαμάτα, μια γυναίκα 63 ετών με κινητικά προβλήματα πέθανε αβοήθητη στο ημιυπόγειο διαμέρισμά της, καθώς ο απεγκλωβισμός της κατέστη αδύνατος, νεκρός στο σπίτι του βρέθηκε στη Θουρία ένας 80χρονος που φέρεται να βρισκόταν στο κάτω μέρος τους σπιτιού, στο ισόγειο παρά το γεγονός ότι  να τον πρόσεχε μια γυναίκα η οποία ζούσε επίσης στο ίδιο σπίτι, ενώ και μια 90χρονη έπεσε θύμα του μένους του καιρούς στην πόλη της Καλαμάτας.

Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες, οι περιουσίες που έχουν… χαθεί πραγματικά τεράστιες, αυτοκίνητα σε αχρηστία το ένα πάνω στο άλλο στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, την Θουρία και πολλά ακόμη, στην περιοχή της Μάνης να ταξιδεύουν στη θάλασσα.
Μια γυναίκα χάρη στην αυτοθυσία του Θεόδωρου Κωστέα, σώθηκε σαν από θαύμα στην οδό Καλλιπατείρας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα όταν ο άνδρας ακούγοντας τις φωνές της, έσπευσε να την βοηθήσει να βγει από το αυτοκίνητο στο οποίο είχαν εισχωρήσει νερά έως την οροφή.
Πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα με τις καταστροφές στις υποδομές και το οδικό δίκτυο πραγματικά ανυπολόγιστες.
Οι ζημιές έχουν χρώμα… βιβλικής καταστροφής με τις αρχές και τους δημάρχους να ζητούν την κήρυξη του νομού σε κατάσταση έκτατης ανάγκης, καθώς εκτός από την Καλαμάτα, σοβαρότατα είναι τα προβλήματα σε Τριφυλία, Άνω Μεσσηνία και Δυτική Μάνη .

Φωτορεπορτάζ

Leave a Reply