ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέο έγκλημα χωρίς τιμωρία!

0

 

 


ΕΥΘΕΩΣ   

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ    12928297_170657719993092_33266724561889894_n

 

ΜΑΥΡΗ ήταν η νύχτα της Τρίτης για τη Μεσσηνία και Λακωνία και κατάμαυρη για την Καλαμάτα, που θρήνησε τρία θύματα από τις πρωτοφανείς σε ένταση βροχοπτώσεις.  Σκηνές κολάσεως έζησαν οι κάτοικοι σε ευάλωτες συνοικίες,  καθώς και ευρύτερες περιοχές του Δήμου Καλαμάτας!  Καταστροφές ολοκληρωτικές, ζημιές σε περιουσίες, καλλιέργειες και υποδομές ανυπολόγιστες! 

Η χθεσινή μέρα βρήκε τη Μεσσηνία στα πρωτοσέλιδα της χώρας και όχι μόνο!  Αυτή τη φορά όμως με αρνητικό αντίκτυπο! 

Οι κάτοικοι σε απόγνωση έχασαν από οικοσκευές, καλλιέργειες, επιχειρηματικό εξοπλισμό, αυτοκίνητα, μηχανάκια και ό,τι άλλο παρασύρθηκε απ’ την απίστευτη ορμητικότητα της βροχής. 

Απελπισία δίχως τέλος και ασυγκράτητη οργή για την σαθρότητα των υποδομών, τις διαχρονικές ευθύνες του κράτους (υπό όλες του τις μορφές και εκφάνσεις). 

Και εδώ θα μιλήσουμε χωρίς περιστροφές!  Οι ευθύνες είναι εγκληματικές γιατί όσα συνέβησαν στην Καλαμάτα, που  δεν οφείλονται μόνο σε παραλείψεις του κράτους ή του Δήμου, αλλά σε ανοχή στις αυθαιρεσίες των μεγαλοεργολαβικών συμφερόντων που είναι πολλές και συγκεκριμένες! 

Την ίδια ώρα όμως το κράτος αντί να εξαναγκάσει τους εργολάβους να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους, προσφέρει εκατομμύρια αποζημιώσεων!

Ευθύνες υπάρχουν εγκληματικές για όσα συνέβησαν σε πολλές περιοχές της Καλαμάτας και κυρίως σε εκείνες γύρω από τον αυτοκινητόδρομο!  Τιμωρία όμως δεν φαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει, αφού στην Ελλάδα οι νόμοι επιβάλλονται στους οικονομικά αδύναμους και τα συνήθη υποζύγια!  

Οσο για τις πολιτικές ευθύνες είναι  διαχρονικές και ανήκουν σ’ όλη την πυραμίδα και τις βαθμίδες ενός χρεοκοπημένου κράτους που τις εποχές της «δανεικής ευτυχίας» σπαταλούσε τα χρήματα στις πελατειακές σχέσεις, τις καταναλωτικές δαπάνες και ανούσια έργα βιτρίνας, με αποτέλεσμα οι πόλεις να μένουν ανοχύρωτες και οι κάτοικοι ανυπεράσπιστοι από τις φυσικές καταστροφές. Ας μην αρχίσουν τώρα οι θεσμοί το άχαρο πινγκ-πονγκ για τις ευθύνες γιατί θα είναι ό,τι χειρότερο μπορούν να προσφέρουν στα θύματα της τραγωδίας και τους πληγέντες της θεομηνίας. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι και ας κοιτάξουν τον κόσμο κατάματα και δουλεύοντας με σχέδιο ώστε να μην ξανασυμβούν τραγωδίες και καταστροφές!

 

Leave a Reply