Ο «Μορέας» εισπράττει διόδια για τον κλειστό αυτοκινητόδρομο!

 

 

 


ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

  • Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
  • ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

mitropolitis

ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ έχασαν τη ζωή τους, αρκετοί φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς ήταν αδύνατο χθες βράδυ να μείνουν στα… λεηλατημένα από τη φονική κακοκαιρία σπίτια τους, οι περισσότεροι, στο έλεος του καιρού, ένιωθαν και εξακολουθούν να νιώθουν αβοήθητοι, άλλωστε στην Καλαμάτα κυρίως, το χρώμα και το άρωμα της λάσπης, έμεινε να θυμίζει την βιβλική καταστροφή, στις βρύσες των σπιτιών, με τους πολίτες να μην μπορούν ούτε νερό να πιουν! 

Οι περιουσίες πολλών, αυτοκίνητα, μηχανές, συσκευές καταστράφηκαν, πολλά ζώα πνίγηκαν, χωριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό, νερό και πρόσβαση, καλλιέργειες πλημμύρισαν!
Αγροτικοί δρόμοι δεν υπάρχουν πια στα περισσότερα από αυτά, οι καλλιέργειες, με εκείνη των σύκων που βρισκόταν σε εξέλιξη, καταστράφηκαν ολοσχερώς, το ίδιο και οι πατάτες, τα οπωροκηπευτικά και πολλά θερμοκήπια.

Οι υποδομές επλήγησαν πάρα πολύ από τη μανία των  φαινομένων, η Μεσσηνία για πολλές ώρες έμεινε αποκλεισμένη καθώς έκλεισε για μια ακόμη φορά ο εθνικός δρόμος, ενώ το βράδυ αποκλεισμένοι ήταν αρκετοί δρόμοι στο εσωτερικό δίκτυο του νομού. Στην είσοδο της Μεσσήνης ο δρόμος Ασπρόχωμα – Πύλος, αλλά και δυο χιλιόμετρα νωρίτερα ο ίδιος δρόμος, όπως και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας στον Άγιο Φλώρο.

ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΤΗΣΕΙΣ…

aerodromio

Σε λίμνη, ελέω… Παμίσου μετατράπηκε ο αεροδιάδρομος στον κρατικό αερολιμένα Καλαμάτας, με τον προβληματισμό κάτι περισσότερο από έντονο, καθώς εκτός από τα χθεσινά δρομολόγια από και προς Θεσσαλονίκη, ακυρώνονται και οι σημερινές πτήσεις που ήταν αρκετές στο πλαίσιο των τακτικών δρομολογίων και των τσάρτερς, περίπου 10 στον αριθμό από διάφορες χώρες, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον τουρισμό, αλλά και την «αξιοπιστία» των ελληνικών υποδομών. Στο θέμα αυτό, μαζί φυσικά με εκείνο του εθνικού δρόμου, στάθηκε ιδιαιτέρα η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου η οποία το χαρακτήρισε μείζον και επεσήμανε πως το αεροδρόμιο δεν πρέπει αν παραμείνει κλειστό.

ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει γέφυρα, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016, στη Σκάλα Λακωνίας . Ενισχύσεις από την Αθήνα μεταβαίνουν στη Λακωνία, όπου εδώ και λίγη ώρα βρέχει καταρρακτωδώς και σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχουν ήδη δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα. Τα έντονα φαινόμενα εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας, όπου, σύμφωνα με τις Αρχές, έσπασε και ένα φράγμα του Ευρώτα και η γύρω περιοχή έχει μεταβληθεί σε λίμνη. Ένα άτομο που είχε εγκλωβιστεί πάνω σε ένα δένδρο, όπου είχε σκαρφαλώσει, διασώθηκε τελικά από άνδρες της Πυροσβεστικής που πλησίασαν με βάρκες, ενώ στις επιχειρήσεις συμμετέχει και ελικόπτερο, που μετέβη εκεί μετά από αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΣ

Η Μεσσηνία, παρά το γεγονός ό,τι είναι συμβατική υποχρέωση της «Μορέας Α.Ε.» να κρατά τον δρόμο ανοιχτό, αποκλείστηκε για αρκετή ώρα, αφού ο πολύπαθος, ακριβοπληρωμένος εθνικός δρόμος, έκλεισε για μια ακόμη φορά. Τα διόδια βέβαια, παραμένουν και πληρώνονται κανονικά από τους διερχόμενους οδηγούς, στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία και τον Πολιτισμό, για να έχει ο πολίτης απευθείας, άνετη πρόσβαση στην πρωτεύουσα.
ΚΑΙΡΙΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

img_20160907_082955

Πάρα πολλές είναι και οι επιχειρήσεις που επλήγησαν σε αρκετές περιοχές κι ιδίως στην πόλη της Καλαμάτας με τις ζημιές ανυπολόγιστες.

Μάλιστα, στο θέμα στάθηκε ιδιαίτερα ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Περικλής Μαντάς ο οποίος ζήτησε από τον υφυπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξη Χαρίτση να μεριμνήσει ώστε να διευκολυνθούν όσοι μεσσήνιοι επαγγελματίες επλήγησαν, «χαλαρώνοντας» όπως είπε τις φορολογικές υποχρεώσεις, αλλά και τα capital control  έως ότου ανασάνουν οικονομικά.
Ο κ. Χαρίτσης είδε θετικά το αίτημα αυτό και δεσμεύτηκε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να συνδράμει τους επιχειρηματίες.

Τα προβλήματα αμέτρητα και οι ευθύνες, που θα εξεταστούν προφανώς σε δεύτερη μοίρα, πολλές σε κάθε κατεύθυνση και διαχρονικές.Τεράστιες οι επιπτώσεις όπως αποκαλύπτει η «Φ» με την παραδοχή των αρμοδίων φορέων, οι επιπτώσεις από τα μεγάλα έργα του εθνικού δρόμου Τρίπολη – Καλαμάτα και την περιμετρική της πόλης, ενώ απαντήσεις πρέπει να δοθούν και για τις παρεμβάσεις σε ποτάμια, ρέματα και χείμαρρους, αλλά και την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων και άλλων αντίστοιχων παρεμβάσεων.

 

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ  ΓΙΑ 38 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

plimmirise-spiti-1300

 

Μεταξύ των φορέων που έσπευσαν να καταγράψουν τις ζημιές στην προσπάθεια να συνδράμουν όσο γίνεται αμεσότερα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος επισκέφθηκε τιε οικογένειες που επλήγησαν περιγράφοντας ανάγλυφα μια εικόνα που μόνο θλίψη προκαλεί. Έκανε λόγο για μικρά παιδιά που περπατούσαν ξυπόλητα στις λάσπες, οικογένειες που βρίσκονταν στις αυλές των σπιτιών με τα νυχτικά, ανήμποροι και 38 οικογένειες που κυριολεκτικά αυτές τις δύσκολες ώρες δοκιμάζονται. Τέσσερις από αυτές, έμειναν σε ξενοδοχείο χθες βράδυ.

ΤΗ ΜΟΜΑ ΖΗΤΑ  Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ

 

syskepsh-2

Η περιφέρεια Πελοποννήσου με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και τους αντιπεριφερειάρχες Ντ. Νικολακου, Περ. Μαντά και Ελ. Αλειφέρη, από νωρίς το πρωί προχώρησαν στην καταγραφή των ζημιών και συντόνιζαν τα συνεργεία σε συνεργασία με τους δήμους για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών.
Ο κ. Τατούλης ζήτησε εκτός από την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτατης ανάγκης και τη ΜΟΜΑ, προκειμένου να συνδράμει και να αποκατασταθούν το γρηγορότερο δυνατό οι τεράστιες ζημιές.

Παράλληλα τόσο ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης, όσο και η Ντ. Νικολάκου, παραδέχτηκαν τις ευθύνες των κατασκευαστών για παραλείψεις και ατέλειες που κρατούν το δρόμο κλειστό.

 

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟ  ΝΙΚΑ ΓΙΑ  «ΕΥΘΥΝΗ»  ΤΟΥ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟΥ

nikas_panagiotis_dimarxos


Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, συγκάλεσε τρεις φορές συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, καθώς οι ζημιές στην περιοχή είναι πραγματικά ανυπολόγιστες.

Παραδέχθηκε πως σε ένα ανοιχτό εργοτάξιο, όπως αυτό της περιμετρικής, καθώς το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, προφανώς και δεν μπορεί να γίνει διαχείριση των ομβρίων, τονίζοντας πως οι επιπτώσεις από το έργο αυτό ήταν σίγουρα μεγάλες, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί από την άλλη και στην ένταση του φαινομένου, επισημαίνοντας πως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Χρησιμοποίησε, μάλιστα, αρκετές φορές το παράδειγμα του Λονδίνου, όπου η κατάσταση είναι αντίστοιχη σε τέτοιας έντασης φαινόμενα. Μάλιστα επεσήμανε χαρακτηριστικά πως και 5 Νέδοντες να είχε η Καλαμάτα, δεν θα ήταν αρκετοί, ενώ επέρριψε και ευθύνες σε  όσους έχουν μπαζώσει ρέματα.

 

«ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ»  Ο ΠΑΜΙΣΟΣ

pamisos

 

Μια από τις περιοχές που επλήγη πάρα πολύ ήταν αυτή του δήμου Μεσσήνης. Η φυτική παραγωγή έχει υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές, ενώ όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης στα 115 χωριά του δήμου δεν υπάρχει κανένας πια αγροτικός δρόμος. Ο κ. Τσώνης εστίασε φυσικά σον Πάμισο, τονίζοντας πως η στάθμη του ανεβαίνει επικίνδυνα ενώ όπως ανέφερε, τα μισά χωριά έχουν μείνει χωρίς νερό.

 

11 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ  ΣΤΗ ΜΑΝΗ   

14233483_186728678414876_1275051514_o

 

Αίσθηση στο πανελλήνιο, μετά φυσικά από την είδηση των τριών θανάτων, προκάλεσε η εικόνα των κατεστραμμένων αυτοκινήτων, λόγω προφανώς του… μεγέθους τους.
Εκτός από αυτά σε γειτονιές της Καλαμάτας, που καταστράφηκαν και κάποιους που σώθηκαν από βέβαιο πνιγμό, 11 αυτοκίνητα στη Στούπα, βρέθηκαν κυριολεκτικά, να κολυμπούν στη θάλασσα. Παράλληλα, αποκλειστήκαν χωριά αλλά και παραθεριστικές κατοικίες

 

«ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ»  ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ  ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΕ ΤΡΙΦΥΛΙΑ  ΚΑΙ ΟΙΧΑΛΙΑ

 

kalliergeies-zhmies

Τις πληγές τους σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο κυρίως μετρούν στους δήμους Τριφυλίας και Οιχαλίας. Η πλημμύρα έπνιξε ζώα και κατέστρεψε πολλές καλλιέργειες, κυρίως θερμοκήπια, ενώ πρόβλημα κατολισθήσεων αντιμετώπισε και το Γαργαλιάνοι – Ρωμανού και προφανώς και εδώ, όλοι οι αγροτικοί δρόμοι.

 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΖΗΤΕΙ Ο Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ

maniatis

«Η σκέψη όλων μας είναι στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα στη Μεσσηνία που μετράει τις πληγές της. Ο νομός, αντιμέτωπος με μια πρωτόγνωρη κατάσταση βιβλικής καταστροφής έχει ανάγκη για αποζημίωση των πληγέντων αγροτών, ελευθέρων επαγγελματιών, κτηνοτρόφων, οικογενειών. Στην περιοχή που έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η συμβολή της πολιτείας θα πρέπει να είναι άμεση και πλήρης. Δεν επιτρέπεται να παρουσιαστεί το γνωστό κυβερνητικό φαινόμενο, πολύ λίγο, πολύ αργά. Πρέπει να εξαντληθεί η ταχύτητα της κρατικής μηχανής στη στήριξη των πρωτοβουλιών των τοπικών και περιφερειακών φορέων», δήλωσε ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τις Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος τόνισε πως θα ζητήσει και πλήρη ενημέρωση του εθνικού κοινοβουλίου.

 

 

459 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply