Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

 


 

Αντ. Σαμαράς: Να μην ξανασυμβεί ανθρώπινη τραγωδία στη Μεσσηνία

ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ της τραγωδίας, στη Δυτική Καλαμάτα βρέθηκε χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον πολιτευτή Μίλτο Χρυσομάλλη και τοπικά κομματικά στελέχη.

Ο πρ. πρωθυπουργός περπάτησε στον τόπο της καταστροφής, μπήκε σε σπίτια, μίλησε με κόσμο και σε δηλώσεις του, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των τραγικών θυμάτων της θεομηνίας, ζήτησε το συντονισμό ενεργειών της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του Δήμου, ώστε να θωρακιστεί η Καλαμάτα και να μην ξανασυμβεί ανθρώπινη τραγωδία.

 

 

14291925_10154498398902733_7150092511450874291_n

 

 

Ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς  από χθες τη νύχτα ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τους αντιπεριφερειάρχες Ελένη Αλιφέρη, Περικλή Μαντά και τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τη θεομηνία που έπληξε την πόλη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, ο πρ. πρωθυπουργός ζήτησε από τον επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη να παρέμβει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

 

14291929_10154498397017733_8692757910328875680_n

 

Ο Μ. Κεφαλογιάννης κατέθεσε ήδη ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία ζητεί να ενημερωθεί για τα μέτρα που πρέπει  να ληφθούν για την άμεση στήριξη των πληγέντων, μέσω της παροχής κονδυλίων αποζημίωσης των ζημιών που υπέστησαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, κτηνοτρόφοι και ιδιώτες. Επιπλέον, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ερωτά την Επιτροπή για τις δυνατότητες χρηματοδότησης της κατασκευής δικτύου ομβρίων υδάτων που θα ενισχύσει την αντιπλημμυρική θωράκιση της Καλαμάτας αποτρέποντας μελλοντικές καταστροφές.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ

«Μετά  τα  τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα  που έπληξαν τον Νομό μας , θέλω να εκφράσω την βαθύτατη λύπη μου και τα  συλλυπητήρια μου στους οικείους , για τον χαμό των συνανθρώπων μας». Αυτό τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο πρ. υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος και προσθέτει:

«Τούτη τη στιγμή προέχει η αποκατάσταση στην ηλεκτροδότηση , την ύδρευση και το οδικό δίκτυο.

Στην συνέχεια να γίνει γρήγορα η καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν οι πληγέντες .

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους μαζί με την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση , με πλήρη συντονισμό μεταξύ τους να δουλέψουν σκληρά για να αποκαταστήσουν την κανονικότητα στο Νομό.

Θα είμαστε κοντά στους πληγέντες και θα βοηθήσουμε με κάθε τρόπο στην αποκατάσταση»

143 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply