Άλλα λόγια Στο έλεος του καιρού

 


 

%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%82Του Θανάση  Παντέ 

Άλλα  λόγια  Στο έλεος του καιρού

 

ΕΧΕΙ ΈΝΑ χρώμα σκατοπράσινο η θάλασσα μετά την καταιγίδα που «ξεμυάλισε» την αισιοδοξία της πόλης των πάλαι ποτέ ιβίσκων και την έστειλε για βρούβες. 

ΚΙ ΟΣΟ την κοιτάζεις, τόσο σου παίρνει το βλέμμα και το ταξιδεύει στην απεραντοσύνη του πελάγου εκεί που θα συναντηθεί και πάλι με το γαλαζοπράσινο χρώμα της ανυπότακτης ομορφιάς της. 

ΚΟΙΤΑΖΕΙΣ την  παραλία στη Ναυαρίνου και θυμίζει τοπίο που η δίνη του καιρού μονομιάς της άλλαξε την όψη με όλα αυτά που έφερε από της θάλασσας τα άλλα μέρη κι εδώ τα ξέβρασε για να τα μαζέψουν οι ντόπιοι να τα αξιοποιήσουν αν μπορούν ή απλώς να τα πετάξουν, καθαρίζοντας την αμμουδιά απ’ οτιδήποτε ανεπιθύμητο στοιχείο που απρόσκλητο έφτασε στην αγκαλιά της. 

ΚΙ ΕΝΩ αυτά αφορούν τη θάλασσα, το μεγάλο δράμα είναι στη στεριά με τις ζημιές να είναι ανυπολόγιστες και οι πληγέντες να βρίσκονται σε απόγνωση. 

ΓΙΑ την κουστωδία των ιθυνόντων που κατέφτασαν στην Καλαμάτα και συσκέφθησαν στο Διοικητήριο και περιηγήθηκαν στις πληγείσες περιοχές, τι να πούμε; 

ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ αυτό που όφειλαν να κάνουν; 

Ή ΟΤΙ ΗΡΘΑΝ για να δουν και να απέλθουν αφήνοντας πίσω τους τα συνήθη λόγια παρηγοριάς; 

ΔΕΝ θα πούμε τίποτα και θα περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν από αυτά που θα αποφασίσουν. 

ΟΣΟ για τις ευθύνες, είναι μεγάλες και χρειάζεται να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι. 

ΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΗ όπως η Καλαμάτα, «πνίγεται» από δύο καθοριστικής σημασίας δικούς της άξονες, όπως ο εθνικός δρόμος και η περιμετρική οδός, που υποτίθεται ότι έχουν φτιαχτεί με υψηλού επιπέδου τεχνικές προδιαγραφές, τότε τι άλλο θα πρέπει να περιμένουμε για να καταλάβουμε ότι υπάρχει πλέον πρόβλημα; 

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ χρειάζεται χρόνια τώρα αντιπλημμυρική προστασία και ποτέ δεν την έχει, όσο αρκείται στις υποσχέσεις και στα ευχολόγια. 

ΑΣ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ακόμα στην απάντηση που έδωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης σε ερώτηση της «ΦΩΝΗΣ» ότι μπορεί να έχει συμβεί και σε αυτή την περίπτωση αυτό που συμβαίνει συνήθως με τα μεγάλα έργα σε σχέση με τη συμπεριφορά τους στα μεγάλα φορτία νερού που δέχονται. 

ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ο Σπίρτζης και είναι σε θέση να γνωρίζει τις τεχνικές πλευρές τέτοιων θεμάτων.  Χρειάζεται λοιπόν να ληφθούν υπόψη όλα αυτά που δεν είναι καθόλου λεπτομερείς κι αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα, θα εξακολουθούν να δημιουργούν προβλήματα στο μέλλον. 

Προβλήματα που έρχονται από πολύ παλιά και δυστυχώς θα διαιωνίζονται αν δεν πραγματοποιηθεί η επίλυσή τους εδώ και τώρα. 

ΟΛΑ ΑΥΤΑ βέβαια ελάχιστη σημασία έχουν για όσους επλήγησαν από τις καταστροφές. 

ΟΛΟΙ αυτοί οι πληγέντες αναζητούν λύση στα προβλήματά τους και όχι για άλλη μια φορά τις γνωστές εμετικές υποσχέσεις του παρελθόντος. 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

 

 

73 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply