ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήλωση Κατρούγκαλου για τις ευθύνες προκαλεί την αντίδραση της Ν.Δ.

0

 


ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ

ΣΕ ΔΗΛΩΣΗ που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τη ΝΔ προέβη χθες ο υπουργός Εργασίας και βουλευτής Μεσσηνίας Γιώργος Κατρούγκαλος για τις διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας σχετικά με τις καταστροφές που προκάλεσε στην Καλαμάτα και την υπόλοιπη Μεσσηνία η πρόσφατη θεομηνία.

Η ΔΗΛΩΣΗ  ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

 «Οι καταστροφές στη Μεσσηνία από την πρόσφατη θεομηνία είναι μεγάλες. Δεν ήταν αναπόφευκτες. Η σκέψη μας είναι πρώτα από όλα στους νεκρούς και τις οικογένειες τους. Δεν αρκούν όμως, οι αυτονόητες δηλώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Η Πολιτεία έχει ευθύνες. “Δεν υπήρξε ανταπόκριση” από την προηγούμενη  Κυβέρνηση και την Περιφέρεια στις προειδοποιήσεις και προτάσεις που υποβλήθηκαν το 2013, δηλώνει σε ανάρτησή του ο Δήμος Καλαμάτας.

Η αβελτηρία του κράτους πρέπει να τελειώσει. Μετά από εισήγηση μου, ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής, καλεί για το σκοπό αυτό σε ευρεία σύσκεψη την Τετάρτη το πρωί, τους δημάρχους του νομού, με την παρουσία και όλων των βουλευτών.  Η περιουσία των πολιτών, η ίδια η ζωή τους, πρέπει να προστατευτεί».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΝΟΔΕ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αμεση ήταν η αντίδραση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της ΝΔ που σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να μιλάει ο κ. Κατρούγκαλος για τη Μεσσηνία και την προηγούμενη κυβέρνηση. Θα του προτείναμε αντί των ανούσιων μικροπολιτικών δηλώσεων, να κάνει τον κόπο να βγει από το γραφείο του, να βγάλει τη γραβάτα και το μαντηλάκι στο πέτο και να έρθει μια βόλτα στην εκλογική του περιφέρεια, να συναντηθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τους πληγέντες και να τους εξηγήσει τί έχει κάνει αυτός για τη Μεσσηνία εδώ και δύο χρόνια, πέρα από το να κόβει συνεχώς τους μισθούς και τις συντάξεις ως αρμόδιος Υπουργός.

Εκτός και αν θεωρεί ότι η υλοποίηση χρηματοδοτήσεων που είχε δεσμεύσει η προηγούμενη Κυβέρνηση για την Καλαμάτα αποτελούν δικό του επίτευγμα και όχι υποχρέωσή του.

Ντροπή, είναι η μόνη απάντηση στις δηλώσεις του».

Leave a Reply