ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δεν χρειαζόμαστε Μεσσίες και Μεσσηνιάρχες

0

 


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%82Του Θανάση Παντέ

«ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι τα δύο κόμματα εξουσίας της μεταπολίτευσης φέρουν το στίγμα της χρεοκοπίας, που αντικειμενικά αδυνάτιζε την απήχησή τους στους πολίτες ακόμη κι όταν είχαν ορθές επιλογές ή τουλάχιστον καλές προθέσεις, ήταν λάθος μέγα να υποτιμήσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΑ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΣΕΙ την απειρία, τις ιδεοληψίες και τις καταστροφικές ψευδαισθήσεις, να ποντάρει στην αναποτελεσματικότητα, στη σύγκρουση της ανέτοιμης να κυβερνήσει Αριστεράς ερχόμενη αντιμέτωπη με την πραγματικότητα.

ΥΠΟΤΙΜΗΘΗΚΕ η δίψα αυτού του χώρου για εξουσία, την οποία διακαώς επιδιώκει εδώ και τουλάχιστον εβδομήντα χρόνια, όπως επίσης και η δεινότης των στελεχών του, παλαιών και νέων, στα παιχνίδια εξουσίας, στα οποία οι αριστερές ηγεσίες κάθε απόχρωσης έχουν προπονηθεί σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

ΣΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ αυτές πολιτικές λέσχες των εκλεκτών να ηγηθούν, οι ασκήσεις τακτικής, τα φροντιστήρια χειραγώγησης των μελών και οπαδών ώστε να ασπάζονται τη μία και αγία γραμμή και οι λυσσώδεις μάχες για τις ηγετικές θέσεις έχουν σφυρηλατήσει αξιόμαχο πολιτικό προσωπικό. Οι παλιές καραβάνες της πολιτικής ελίτ βρήκαν τον μάστορα τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει τη συνταγή όλων όσοι έρχονται στο πολιτικό προσκήνιο ως σωτήρες. Επειδή τέτοια σχήματα αναδεικνύονται σε περιόδους μεγάλων κρίσεων, δεν μπορούν να λύσουν τα οξυμένα και πολύπλοκα προβλήματα.

ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ λοιπόν την πολιτική μάχη εκεί όπου αισθάνονται ότι υπερέχουν: δημοκρατία, δικαιώματα, ανθρωπισμός, ευαισθησία, εντιμότης. Tο κυριότερο όμως είναι ότι ανακαλύπτουν τον απόλυτο εχθρό και του φορτώνουν όλες τις κακοδαιμονίες της πατρίδας.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν είναι η ανεργία ούτε η πιστωτική ασφυξία ούτε τα «κόκκινα» δάνεια ούτε καν η ύφεση ή η θηριώδης ελληνική φοροδιαφυγή. Τα μίντια της διαπλοκής, τα διαβόητα «βοθροκάναλα» του Π. Πολάκη, αυτά είναι ο εχθρός, αυτούς πρέπει να ξεπαστρέψουμε…

«ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ άδειες, μοιράζουμε δικαιοσύνη», είπε προχθές στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ένας βουλευτής του κυβερνώντος σχηματισμού… Δεν υπάρχουν όρια στα μέσα που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί όταν αισθάνονται απεσταλμένοι της Ιστορίας.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ δε μόνο με ένα πειστικό, λεπτομερές, συγκεκριμένο πρόγραμμα εθνικής ανασυγκρότησης, που θα πείσει φίλους και αντιπάλους».

***

ΑΠΟ τον Σωκράτη Τσιχλια το άρθρο που προηγήθηκε με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες, που τελικά  θα αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου σε ένα νοσηρό τοπίο πραγματικότητας όπου οι πολιτικοί έχουν χάσει τη σημασία του ρόλου τους θεωρώντας τους εαυτούς τους μεσσίες! 

ΚΑΙ μπορεί μεσσίες να μην υπάρχουν αλλά από τους «θεόσταλτους» πολιτικούς δεν γλιτώνουμε εύκολα ούτε με φερόμενη ως αριστερά κυβέρνηση, που φαίνεται δεν λείπει από τους ηγήτορές της η διάθεση για μεσσιανισμούς!!

ΚΑΝΕΝΑΣ βέβαια απ’ όλους αυτούς στη μία και στην άλλη όχθη του «ποταμού» που πλέον έγινε «ρέμα» και κατεβάζει μπάζα, δεν πρόκειται να μας σώσει και αλίμονο σε όσους διατηρούν τέτοιου είδους ψευδαισθήσεις. 

ΟΙ ΜΕΣΣΙΕΣ μάς τελείωσαν προ πολλού και πλέον τείνει να εκλείψει και το τελευταίο απομεινάρι σοβαρότητας σε ό,τι σχετίζεται με την πολιτική και τους πολιτικούς που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τους «σωτήρες» ενώ δεν είναι σε θέση να μοιράσουν ούτε σε δύο γαϊδούρια άχυρα. 

ΚΑΙ βέβαια αν ισχύουν όλα αυτά για τους πολιτικούς σε κεντρικό επίπεδο, σκεφτείτε τι γίνεται στους πιο κάτω τους αυτοδιοικητικούς, που έτσι κι αλλιώς είναι μειωμένης εμβέλειας. 

ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ σε αυτούς που έχουν ευθύνες εκ των θέσεών τους και σπεύδουν να τις αποποιηθούν εμφανιζόμενοι ως «υπεράνω», ρίχνοντας τις ευθύνες πάντα στους άλλους. 

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ πια με όλους αυτούς, ανεξαρτήτως κομμάτων, χρωμάτων και πεποιθήσεων που διαχρονικά ουδέποτε δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους. 

ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ  μαζί τους να αντιμετωπίζουμε το ναρκισσισμό και την ανοησία τους. 

ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ βέβαια που τόσα χρόνια τους ανεχθήκαμε.

ΚΑΙΡΟΣ πια αυτή η ανοχή να πάρει τέλος, δε νομίζετε; 

ΜΕΣΣΙΕΣ δεν υπάρχουν, ούτε βεβαίως Μεσσηνιάρχες και άλλοι ανάλογης φύσεως κρετίνοι. 

 

Leave a Reply