ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Καλαμάτα εν μέσω προβλημάτων και άλλες ιστορίες

0

 


αλλα λογια

%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%82Του Θανάση Παντέ

ΠΕΡΑ από τις χαιρετούρες και τις ανούσιες πολιτικάντικες δημόσιες σχέσεις με αφορμή οποιοδήποτε γεγονός υπάρχει και η άλλη πλευρά, αυτή που αφορά το εκάστοτε πρόβλημα που αναζητά τη λύση του.  

ΑΥΤΑ ισχύουν και για το γεγονός των πρόσφατων καταστροφών λόγω έντονων βροχοπτώσεων στη Μεσσηνία που πολλοί έσπευσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, σε βάρος της ουσίας που είναι η αναζήτηση λύσης στα προβλήματα που προέκυψαν για πολλούς συμπολίτες μας. 

ΜΕΝΕΙ να δούμε πλέον πόσο έγκαιρες και αποτελεσματικές θα είναι οι λύσεις που θα παρθούν πέρα από τις συνηθισμένες υποσχέσεις που δίνονται και που συνήθως ξεχνιούνται. 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ πλευρά, όσον αφορά τα πολιτικά παιχνίδια που πλέον βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι για γέλια και για κλάματα συγχρόνως από τους «παιχνιδιάρηδες» που κινούνται στη σφαίρα του γελοίου. 

ΕΔΩ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν, όπως αναφέρει και η γνωστή ρήση που όμως οι εκάστοτε γελοίοι αγνοούν, ανήμποροι να επιτελέσουν ακόμα και το ρόλο του γελωτοποιού. 

ΣΤΗΝ περίπτωση της Καλαμάτας επίσης ισχύει και ο αμίμητος τίτλος του Θόδωρου Γαλανόπουλου στο χθεσινό του άρθρο στη «ΦΩΝΗ»: «Για Καλαμάτα καλά πάω; Σκάσε και κολύμπα!».

  ΧΙΟΥΜΟΡ βέβαια αλλά, με πολλή δόση βιτριολικής αλήθειας, που δεν μπορεί να αγνοηθεί. 

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ τη δημοτική αρχή, αποδείχτηκε δυστυχώς κατώτερη των περιστάσεων, όχι τόσο για την τεχνική ανεπάρκεια και την έλλειψη μηχανικών μέσων, αλλά για την ανυπαρξία σχεδιασμού πολιτικής προστασίας. 

ΟΙ ΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΠΡΟΙ προύχοντες ως εκλεγμένα στελέχη, αδυνατούν να εμπνεύσουν και την παραμικρή εμπιστοσύνη στους δημότες. 

***

ΓΝΩΣΤΟΣ για τα χουβαρνταλίκια του ο Γαμπρουλίνης, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη φήμη του χουβαρντά με το γενναίο πουρμπουάρ που έδωσε στο προσωπικό του YIAMAS το βράδυ της Δευτέρας που δείπνησε μαζί με δύο κυρίες με τη δέουσα διακριτικότητα που αρμόζει σε έναν τζέντλεμαν, όπως ο ίδιος είναι. 

ΚΑΙ ως τζέντλεμαν που είναι, είχε διακριτική παρουσία στον ατμοσφαιρικό χώρο του YIAMAS, απολαμβάνοντας το καλό φαγητό και την καλή παρέα.

ΑΡΓΑ το βράδυ βέβαια όλα αυτά έγιναν ανάρτηση στην ιστοσελίδα του. 

***

ΕΙΝΑΙ οδηγάρες και το επιβεβαιώνουν σε κάθε ευκαιρία. 

ΤΟΣΟ ο Τζιμάουερ όσο και ο Τζορτζ Καμπ, θέλοντας να φτάσουν στην ώρα τους στη δουλειά τους,  γκαζώνουν και υπερβαίνουν τις δυσκολίες των δρόμων. 

ΤΟ ΙΔΙΟ έκαναν κι αυτή τη φορά, πηγαίνοντας κόντρα στις αντίξοες καιρικές συνθήκες και αφού χρειάστηκε να κάνουν πολλές παραπλανητικές διαδρομές, έφτασαν εγκαίρως τον προορισμό της εργασίας τους, αποδεικνύοντας ότι δικαιολογημένα τους χαρακτηρίζουν «δουλευταράδες». 

ΤΟ ΙΔΙΟ έκανε και ο Κλειδαράς Μεζεδολόγος, άλλος «μανουβριάρης» αυτός, ώστε να βρεθεί στο κέντρο της πόλης για να πιει καφέ και να σχολιάσει τα τεκταινόμενα, τα οποία βεβαίως είναι ιδιαιτέρως φορτισμένα από τις καιρικές συνθήκες αυτές τις μέρες. 

***

ΑΠΤΟΗΤΟΣ ο Παυλάρας, ως άλλος Πωλ Κέρμπουρι Κέρβερος μετά το βροχερό καιρό, νάτος και πάλι σορτσάτος έτοιμος να αλώσει την παραλία μιας και είναι ακόμα Σεπτέμβρης και το καλοκαίρι συνεχίζεται έτσι κι αλλιώς.

ΝΑΙ, το καλοκαίρι συνεχίζεται και καλό θα είναι η παραλία της Καλαμάτας να καθαριστεί άμεσα, μιας και πάρα πολλοί επισκέπτες βρίσκονται στην πόλη και άλλοι ήδη καταφτάνουν.

 ΜΠΟΡΕΙ να θεωρηθεί περίεργο, ωστόσο είναι πραγματικότητα.  

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες και καλό Σαββατοκύριακο.

 

 

Leave a Reply