ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε άριστη κατάσταση είναι πλέον το πόσιμο νερό της Καλαμάτας!

0

 


ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΧΗΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΗΦΘΗ

ΑΡΙΣΤΟ από χημικής απόψεως, δείχνει το πόσιμο νερό της Καλαμάτας, σύμφωνα με το πόρισμα ανάλυσης σε δείγμα που ελήφθη την περασμένη Πέμπτη, μετά την καταστροφική πλημμύρα και το πρόβλημα που ανέκυψε. Το δείγμα, εξετάσθηκε στο εργαστήριο της δημοτικής επιχείρησης, ύδρευσης, αποχέτευσης της πόλης και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το υπολειμματικό χλώριο ανιχνεύεται σε όλο το δίκτυο υδρεύσεως, πράγμα που σημαίνει ότι το πόσιμο νερό είναι προστατευμένο.

Επίσης, έχουν ληφθεί δείγματα και αναμένονται σήμερα, πορίσματα μικροβιολογικών παραμέτρων, ενώ σε ανακοίνωσή της η Δ.Ε.Υ.Α.Κ., παρακαλεί τους πολίτες να εμπιστεύονται τις ανακοινώσεις του δήμου και της επιχείρησης, ώστε να μην επιβαρύνονται με έξοδα αγοράς εμφιαλωμένου νερού, όπως κατεγράφη ήδη σε super markets, περίπτερα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Στο μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί πως οι επιστήμονες, όπως αναφερόταν και σε ανακοίνωση της περιφέρειας Πελοποννήσου, σε κάθε περίπτωση επισημαίνουν πως πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση νερού στην περίπτωση που αυτό παρουσιάζει αλλαγή στο χρώμα, την οσμή και τη γεύση, λόγω πιθανού κινδύνου μικροβιακής επιμόλυνσης και εμφάνισης υδατογενών και τριτογενών λοιμώξεων.

 

Leave a Reply