Δίχως τέλος η κόντρα Νίκα – Σαμαρά!

 


Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ «ΑΔΕΙΑΣΕΙ» ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…


ΔΙΧΩΣ… τελειωμό φαίνεται πως είναι η κόντρα Σαμαρά – Νίκα, με την επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Καλαμάτας να προχωρά σε μια ανάρτηση που προσπαθεί να «αδειάσει» τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. και πρώην πρωθυπουργό της χώρας, Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς το πρώτο βράδυ μετά την «φονική» καταστροφή που έπληξε το νομό, βρέθηκε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων πλην αυτών, της δημοτικής αρχής. Μάλιστα, δεν επικοινώνησε ούτε τηλεφωνικά με τον δήμαρχο, ενώ παρέμεινε στο νομό και επισκέφθηκε τις πιο πολλές από τις πληγείσες περιοχές την επόμενη ημέρα. Έτσι, τόσο πολύ απλά, η σχέση τους πιστοποιείται πλέον και επισήμως ως ανύπαρκτη!
Ο Αντώνης Σαμαράς, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου και Μεσσηνίας και άλλους φορείς στην περιφερειακή ενότητα του νομού, εστίασε στη στροφή που πρέπει να γίνει προς τα ευρωπαϊκά προγράμματα για την άμεση αποζημίωση των πληγέντων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Έτσι, ο δήμος ανήρτησε χθες την εξής ανακοίνωση: «Αίτημα αρωγής προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την υποστήριξη κράτους μέλους σε θέματα φυσικών καταστροφών, μπορεί να υποβάλει, ώστε να καλυφθούν η Μεσσηνία και άλλες περιοχές που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα, ΜΟΝΟ η Κυβέρνηση, διότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις σε εθνικό επίπεδο. Σχετικό αίτημα έχει τη δυνατότητα να υποβάλει η Περιφέρεια, όμως δε συγκεντρώνονται οι προϋποθέσεις στην περίπτωση που μας αφορά. Αυτά, για τις διάφορες δηλώσεις, που έγιναν από κάποιες πλευρές, περί αυτόνομης παρέμβασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υποβολής αιτήματος συνδρομής.
Ο Δήμος Καλαμάτας ελπίζει, μέχρι την προσεχή Τετάρτη που θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη σύσκεψη στην Αθήνα, να έχει ήδη υποβάλει η ελληνική Κυβέρνηση το αίτημα για συνδρομή». Τα συμπεράσματα… δικά σας!

218 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply