Ο εξαφανισμένος δήμαρχος και οι πολιτικαντισμοί σε βάρος της Καλαμάτας

 


επισημανσεις

%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%82Του Θανάση Παντέ

ΤΗΝ ΩΡΑ που διαβάζετε αυτά τα λόγια φίλτατοι, η Καλαμάτα εξακολουθεί να μετρά τις πληγές της από την πρόσφατη κακοκαιρία, που επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι η πόλη είναι ανοχύρωτη και ανυπεράσπιστη και το κυριότερο ακέφαλη, αφού ο εκλεγμένος πρώτος πολίτης της πόλης με ρόλο δημάρχου ήταν εξαφανισμένος και μακριά από τους δημότες του, που μάταια περιμένουν να τον δουν και να του τα «ψάλουν» ή στην καλύτερη περίπτωση να συζητήσουν μαζί του. 

ΜΑΤΑΙΑ περίμεναν βέβαια και αυτή τη φορά, όπως και το 2007 με τις πυρκαγιές, μιας και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας αποφεύγει να εμφανίζεται στα πολύ δύσκολα μη  γνωρίζοντας προφανώς πως να τα χειριστεί αλλά και πως να χειριστεί την αμηχανία του έναντι όλων αυτών των δυσκολιών που του τσαλακώνουν το προφίλ του. 

ΚΑΝΕΙΣ βέβαια δεν διανοήθηκε να κατηγορήσει τον κ. Νίκα για τα όσα έγιναν λόγω της κακοκαιρίας. Ο ίδιος ωστόσο ευθύνεται και κρίνεται για τη συμπεριφορά του έναντι των προβλημάτων αλλά και για την ευκολία που τον διακρίνει να μεταθέτει σε άλλους τις ευθύνες και να μην αναλαμβάνει τις δικές του. 

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για απαράδεκτη συμπεριφορά βεβαίως, που δεν τιμά ούτε τον ίδιο ούτε το αξίωμα που φέρει.

ΣΕ ΣΧΕΣΗ τώρα με την κόντρα Νίκα- Σαμαρά, οφείλουμε να επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι εξελίσσεται σε γραφικότητα και ασφαλώς εναντίον της Καλαμάτας, για την οποία και οι δύο κόπτονται. 

ΑΝ ΘΕΩΡΟΥΝ και οι δυο τους πως με τις κοκορομαχίες τους προσφέρουν στην πόλη και την επίλυση των προβλημάτων της, είναι γελασμένοι. 

Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ δυστυχώς έδωσε την ευκαιρία για άλλη μια φορά να υπάρξει μικροπολιτική εκ μέρους στελεχών ΝΔ και κυβέρνησης, που βρήκαν αφορμή να ανταλλάξουν διαφωνίες, θέλοντας να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, προκαλώντας βέβαια τη δυσφορία των πολιτών που αν ακόμα δεν τους έχουν «διαολοστείλει», οφείλεται στα εναπομείναντα στοιχειώδη ψήγματα ανεκτικότητας εκ μέρους τους. 

ΜΕΣΑ σε αυτό το σκηνικό γεμάτο λάσπες σε λουστρίνια παπούτσια, η δήλωση Κατρούγκαλου επόμενο ήταν να προκαλέσει αντιδράσεις απαράδεκτες σε κάθε περίπτωση, όπως και η δήλωση του. 

ΤΑ ΟΣΑ απάντησε η ΝΟΔΕ και ο Μίλτος Χρυσομάλλης είναι τουλάχιστον αστεία και δυστυχώς δείχνουν πως η ΝΔ της νέας εποχής παραμένει η ίδια με το θλιβερό παρελθόν της. 

ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΗ και η κίνηση Σαμαρά για να φέρει λεφτά από την Ευρώπη, όταν είναι γνωστό τοις πάσι πως μόνο οι κυβερνήσεις μπορούν να κάνει τέτοιες κινήσεις εντός του πλαισίου της ΕΕ και των σχετικών προγραμμάτων, κάτι που ο πρώην πρωθυπουργός γνωρίζει καλά. 

ΟΣΟ για την ανακοίνωση του Δήμου που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του, στο μόνο που συμβάλλει είναι στην αντιπαράθεση δημάρχου με τον πρώην πρωθυπουργό κι ότι ο ένας δεν θέλει να βλέπει και να ακούει τον άλλο, σε βάρος βέβαια της πόλης όπως εξαρχής επισημάναμε. 

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ να επισημανθεί πως επειδή τα αιτήματα της δημοτικής αρχής πριν τρία χρόνια για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Καλαμάτας δεν είχαν βρει ανταπόκριση, δεν δικαιολογεί την αδράνεια του δημάρχου να καταγγείλει έγκαιρα την αδιαφορία των κρατικών αρμοδίων της τότε κυβέρνησης. 

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ τη ΔΕΥΑΚ είναι επιεικώς απαράδεκτη η στάση της να μη βγει με επίσημη ανακοίνωσή της εξαρχής για την κατάσταση του νερού, παρά μόνο όταν το πρόβλημα αποκαταστάθηκε. 

***

ΟΛΑ τα λεφτά το προφητικό σκίτσο του Αργύρη Μαυρέα που είχε δημοσιευτεί στο Flash τον Ιούνιο και είχε πρωτοσέλιδο η «ΦΩΝΗ του Σαββάτου».

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ εξαιρετικά στη δημοτική αρχή. 

 

1,536 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply