«Σφαγή» στη Ν.Δ. με «Σαμαρικούς» – «Μητσοτακικούς» στα… μαχαίρια!

 


ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΧΕΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ – ΝΙΚΑ ΝΑ «ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ» ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

ΚΙ ΕΝΩ η Καλαμάτα κυρίως, όπως και πολλές ακόμη περιοχές της Μεσσηνίας, εξακολουθεί να μετρά τις πληγές της από τη φονική κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας, κάποιοι, βρήκαν… έδαφος, πάνω τους τάφους των τριών θυμάτων, τις λάσπες και τις ανυπολόγιστες ζημιές, για μικροπολιτικά παιχνίδια!

Η κόντρα που έρχεται από το παρελθόν και τώρα βρίσκεται στο επίκεντρο, αποτελώντας «βούτυρο στο ψωμί» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι αυτή ανάμεσα στον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε άμεσα το νομό μετά την κακοκαιρία ενώ παρέμεινε στη Μεσσηνία για αρκετές ώρες, συμμετέχοντας σε συσκέψεις με εκπροσώπους φορέων και πραγματοποιώντας σειρά επισκέψεων σε πληγείσες περιοχές, σπίτια, κτήματα, υποδομές και επιχειρήσεις, χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτές, κανενός είδους επικοινωνία με τον Παναγιώτη Νίκα.
Ο δήμαρχος, προφανώς ενοχλημένος από την στάση απαξίωσης στο πρόσωπό του, προχώρησε σε ανακοινώσεις μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του δήμου, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, με τις οποίες αφενός, επέρριπτε ευθύνες στην κυβέρνηση Σαμαρά για την κατάσταση καθώς δεν συνέβαλε στην υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων που είχαν ζητηθεί και αφετέρου «άδειαζε» τον πρώην πρωθυπουργό, τονίζοντας πως δεν μπορεί κανένας άλλος, πλην της κυβέρνησης, να… φέρει ευρωπαϊκά χρήματα!
Ο κ. Σαμαράς, είχε προτείνει να στραφεί η χώρα στην Ευρώπη για άμεσες αποζημιώσεις και είχε δεσμευτεί πως θα συμβάλει όσο μπορεί.
Η ανακοίνωση αυτή, που δημοσιοποίησε και η «ΦΩΝΗ», ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αίτημα αρωγής προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την υποστήριξη κράτους μέλους σε θέματα φυσικών καταστροφών, μπορεί να υποβάλει, ώστε να καλυφθούν η Μεσσηνία και άλλες περιοχές που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα, ΜΟΝΟ η Κυβέρνηση, διότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις σε εθνικό επίπεδο. Σχετικό αίτημα έχει τη δυνατότητα να υποβάλει η Περιφέρεια, όμως δε συγκεντρώνονται οι προϋποθέσεις στην περίπτωση που μας αφορά. Αυτά, για τις διάφορες δηλώσεις, που έγιναν από κάποιες πλευρές, περί αυτόνομης παρέμβασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υποβολής αιτήματος συνδρομής».

Ο κ. Νίκας όμως δεν έμεινε σ’ αυτά, αναφερόμενος στις πλημύρες του 2013 και τα έργα που είχε ζητήσει τότε να υλοποιηθούν στην πόλη, κατηγόρησε μέσω της ιστοσελίδας της εφημερίδας «ΑΥΓΗ» τον Αντώνη Σαμαρά, ό,τι αδιαφόρησε πλήρως για την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου. «…Όπως αφηγήθηκε στην «Αυγή» ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, τέσσερις και πέντε φορές που δοκίμασε να δει τον Αντώνη Σαμαρά, οι πόρτες ήταν πάντα κλειστές… Αμέσως μετά τις πλημμύρες του 2013 παρέδωσε το υπόμνημα του δήμου, στον Κώστα Μπούρα, διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού, αφού ο Αντ. Σαμαράς ήταν «απασχολημένος» και πάλι… Όπως επίσης παρέδωσε το υπόμνημα στους υπουργούς Υποδομών και Εσωτερικών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Γιάννη Μιχελάκη αντιστοίχως. Έργα όμως δεν έγιναν, με τα γνωστά, τραγικά τη φορά αυτή, αποτελέσματα…», αναφέρεται στο δημοσίευμα, το οποίο χρησιμοποιεί και την πρώτη από τις δύο ανακοινώσεις του δήμου κατά Σαμαρά. «Το 2013, μετά τις πλημμύρες του Νοεμβρίου, που ήσαν μικρότερης έντασης από τις πρόσφατες, ο Δήμος Καλαμάτας είχε προβεί στη σύνταξη εμπεριστατωμένου υπομνήματος, το οποίο υπεβλήθη στο υπουργείο Εσωτερικών (τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013), στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το υπόμνημα περιλάμβανε αναλυτική καταγραφή των προβλημάτων, προτάσεις θεραπείας τους και εζητείτο χρηματοδότηση -μεταξύ άλλων- για αντιπλημμυρικά έργα ύψους 3.450.000 ευρώ τουλάχιστον», την αναλυτική λίστα των οποίων παραθέτει επίσης. Όμως, “δυστυχώς, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση”».
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΝΤΩΝΗ ΑΛΑ ΣΑΡΚΟΖΙ, ΜΕ… ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ(;)


Το κλίμα στο εσωτερικό της Ν.Δ. είναι κάτι περισσότερο από πολεμικό, με τα στρατόπεδα «Σαμαρικών» – «Μητσοτακικών» να ακονίζουν τα μαχαίρια, όπως αποδεικνύεται από την κόντρα με… άρωμα Μεσσηνίας ανάμεσα σε Νίκα και Σαμαρά και μοναδική… πηγή σταθερότητας αυτή τη στιγμή τον Κώστα Καραμανλή και όσους πρόσκεινται σ’ αυτόν! Άλλωστε στο συγκεκριμένο «στρατόπεδο» επικρατεί  απόλυτη πειθαρχία και σεβασμός στην ιστορία της παράταξης, σύμφωνα με δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας. Οι φίλοι του Αντώνη Σαμαρά, φέρονται να περιμένουν την δικαίωση του μεσσήνιου πολιτικού, ακόμη και αν αυτή έρθει πάνω στα… ερείπια της κοινωνίας! Ο Αντώνης Σαμαράς, φέρεται να «αφήνει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει άνοιγμα στον «μεσαίο χώρο», για να γίνει αισθητό το κενό στα δεξιά της παράταξης, καθώς γνωρίζει καλά πως ένα κόμμα χωρίς να είναι ξεκάθαρη η ιδεολογική του ταυτότητα, δεν μπορεί να επικρατήσει.

ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ  ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Η «ΣΦΑΓΗ» ΣΤΗ Ν.Δ.

Κι ενώ στη Ν.Δ. επικρατεί χάος, τα κυβερνητικά στελέχη τρίβουν στην κυριολεξία τα χέρια τους.
Οι τεράστιες ζημιές που έπληξαν τη Μεσσηνία, χρησιμοποιήθηκαν από τον μεσσήνιο υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο για να βάλει κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Αντώνη Σαμαρά, σαν άλλος… Νίκας!  «Οι καταστροφές στη Μεσσηνία από την πρόσφατη θεομηνία είναι μεγάλες. Δεν ήταν αναπόφευκτες. Η σκέψη μας είναι πρώτα απ’ όλα στους νεκρούς και τις οικογένειές τους», σημειώνει ο υπουργός Εργασίας και συνεχίζει: «Δεν αρκούν, όμως, οι αυτονόητες δηλώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Η Πολιτεία έχει ευθύνες. «Δεν υπήρξε ανταπόκριση» από την προηγούμενη κυβέρνηση και την Περιφέρεια στις προειδοποιήσεις και προτάσεις που υποβλήθηκαν το 2013, δηλώνει σε ανάρτησή του ο Δήμος Καλαμάτας. Η αβελτηρία του κράτους πρέπει να τελειώσει».

Με αυτά και άλλα πολλά, με το παρασκήνιο να οργιάζει, στη ΝΔ παίζεται ένα σκληρό «μπρα ντε φερ» που πιθανότατα αποτελεί προάγγελο εξελίξεων σε τοπικό και γατί όχι και κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Οι κόντρες των γαλάζιων φυλών είναι  λίγο ως πολύ γνωστές, απλά η εξέλιξη είναι άχαρη στην παρούσα συγκυρία στη Μεσσηνία, όπου άφωνοι οι πολίτες παρακολουθούν το «γαλάζιο εμφύλιο» με φόντο στις καταστροφές από την πρόσφατη φονική θεομηνία!

196 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply