ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ «ΒΛΕΠΕΙ» Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

0

 

 


Στον… δρόμο 1.000 πλημμυροπαθείς

τα σπίτια των οποίων υπέστησαν ζημιές!

ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ

 

 

3 ΑΝΘΡΩΠΟΙ νεκροί, ανυπολόγιστες ζημιές και ένας νομός που μετρά ακόμη τις πληγές του μετά τη φονική κακοκαιρία που έπληξε την περασμένη εβδομάδα σχεδόν ολόκληρη τη Μεσσηνία.
Τις τελευταίες ημέρες, οι συσκέψεις διαδέχονται η μια την άλλη, υπουργοί πάνε κι έρχονται με ελικόπτερα και ακριβά αυτοκίνητα με τη συνοδεία αστυνομικών και για την πραγματική ουσία του προβλήματος που ακούει στο όνομα άνθρωπος, σαν μονάδα, ο κάθε ένας από αυτούς –ξεχωριστά- που επλήγησαν και ξεσπιτώθηκαν, που έχασαν τις περιουσίες τους και κοιμούνται στις λάσπες κανείς. Ή για να είμαστε ακριβείς σχεδόν κανείς. Σε αυτούς, στις 200(!!!) οικογένειες που βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους αναφέρθηκε χθες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

 

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ

Από αύριο κιόλας η Μητρόπολη Μεσσηνίας, θα παρέχει κρεβάτια, κλινοσκεπάσματα και ρουχισμό στο Άσυλο Ανιάτων Καλαμάτας, ενώ οι πληγέντες που θα φέρουν απλώς μια βεβαίωση του Εφημερίου της ενορίας, θα μπορούν να πάρουν από το Άσυλο ή το Γηροκομείο, φαγητό τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ.
Σύμφωνα με την καταγραφή της Μητρόπολης, τα μέλη των 200 οικογενειών που χρήζουν άμεσης στήριξης, καθώς βρίσκονται χωρίς σπίτι αυτή τη στιγμή, ανέρχονται σε 1000, με επιτακτική να κρίνεται η άμεση χορήγηση ειδών πρώτης ανάγκης.
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Εκτός από τα 1.000 άτομα που έχουν ξεσπιτωθεί, προβληματισμός επικρατεί και για τους 55 φοιτητές του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, οι οποίοι έμεναν στην Εστία του ιδρύματος, η οποία επίσης, πλημμύρισε και εξακολουθούν να φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία.
Ο Μητροπολίτης επεσήμανε ό,τι στο σύνολό τους πρέπει άμεσα να φύγουν από εκεί, «η Μητρόπολη μπορεί να φιλοξενήσει 15 άτομα στην Εκκλησιαστική Εστία στην οδό Αγίου Γεωργίου», ενώ για τα υπόλοιπα 40 άτομα ο κ. Χρυσόστομος απηύθυνε έκκληση για φιλοξενία, καθώς έχουν και την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  «ΒΛΕΠΕΙ»  ΚΑΙ  Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
«Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, δεν θα μπορούσε να μείνει αδιάφορη απέναντι στη δοκιμασία των συνανθρώπων μας» δήλωσε ο κ. Χρυσόστομος, ενώ σχολίασε την απουσία συνεργασίας και συντονισμού των τοπικών φορέων στην αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού θέματος. Ταυτόχρονα κάλεσε τους κοινωνικούς φορείς, τους επιχειρηματίες αλλά και τους πολίτες, να συνδράμουν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Είδη, που αναμένεται να σταλούν ως βοήθεια από την Αθήνα και την Κύπρο, καθώς άμεση ήταν η ανταπόκριση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου.

Leave a Reply