ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στη Μεσσηνία!

0

 

 


ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΙΤΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ 500 ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

 

ΧΩΡΙΣ ΚΕΝΑ, καθώς οι 13 θέσεις ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια και οι 4 φιλολόγων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του νομού Μεσσηνίας, καλύφθηκαν άμεσα, λίγο πριν το πρώτο κουδούνι, άνοιξαν χθες τα σχολεία του νομού.
Οι μικροζημιές που είχαν υποστεί οι κτιριακές υποδομές από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας, αποκαταστάθηκαν άμεσα κι έτσι από σήμερα, με τα νέα δεδομένα, ύστερα από τις αλλαγές που καθιέρωσε το υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων ξεκινούν κανονικά τα μαθήματα στο πλαίσιο της νέας σχολικής χρονιάς 2016- 2017.

 «Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς τόσο στα Νηπιαγωγεία, όσο και στη Δημοτική Εκπαίδευση» δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Παναγιώτης Πετρόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε αυτήν τη νέα χρονιά, ως την καλύτερη των τελευταίων ετών, από άποψη στελέχωσης των μονάδων. «Η πολίτική ηγεσία του υπουργείου, έθεσε σε προτεραιότητα τη στελέχωση και των σχολείων ειδικής αγωγής κι έτσι πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία, έχουμε προσωπικό αυτών των μονάδων» δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος ο οποίος επισκέφθηκε το Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήρι Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας.
Αναφερόμενος στις αλλαγές στο γυμνάσιο, επεσήμανε πως οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν πως θα υπάρχουν 2 τετράμηνα αντί για 3 τρίμηνα, όπως και τις αλλαγές που αφορούν στα αναλυτικά προγράμματα και στον τόπο αξιολόγησης των μαθητών.

 

ΚΑΝΟΝΙΚΑ  ΧΘΕΣ  Ο  ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟΣ  ΑΓΙΑΣΜΟΣ  
Χθες το πρωί, σε όλα τα σχολεία του νομού Μεσσηνίας, τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός και στη συνέχεια οι μαθητές πήραν τα βιβλία τους, τα οποία είχαν φτάσει από το καλοκαίρι σε όλες τις μονάδες.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, τέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο  4ο Λύκειο και στα εκπαιδευτήρια «Μπουγά» ευχόμενος στους μαθητές υγεία, δύναμη και καλή πρόοδο, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι η γνώση αποτελεί απαραίτητο εφόδιο στη ζωή του ανθρώπου. Ορμώμενος από την κρίση στην κοινωνία και τους θεσμούς ανέφερε: «στόχος είναι να γίνετε και αποδοτικοί πολίτες αυτής της χώρας και να την θέσετε ξανά σε τροχιά ανάπτυξης».
Τέλος κάλεσε τους μαθητές να είναι επιμελείς στα μαθήματά τους και τους γονείς να είναι κοντά στα παιδιά τους.

Το παρόν έδωσαν, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Ο κ. Νίκας ευχαρίστησε και επαίνεσε για τις ενέργειές τους, χάρη στις οποίες όλα τα σχολεία υποδέχθηκαν τις μαθήτριες και τους μαθητές, τη δημοτική σύμβουλο Χρυσή Λιάππα, πρόεδρο της σχολικής επιτροπής μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Καλαμάτας, το δημοτικό σύμβουλο Ηλία Γυφτέα, πρόεδρο της σχολικής επιτροπής μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Καλαμάτας, καθώς και τα στελέχη της υπηρεσίας, οι οποίοι πέτυχαν τόσο σημαντικό, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, αποτέλεσμα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Αναφερόμενος στους μαθητές, ως εκπαιδευτικός και ο ίδιος, προέτρεψε τα παιδιά να ανταποκριθούν στις προσπάθειες των γονέων και των καθηγητών τους, δηλαδή σε όσους τα αγαπούν χωρίς να περιμένουν κάτι απ’ αυτά, μοχθώντας για τη μόρφωσή τους σε δύσκολες συνθήκες. Τους ζήτησε, επίσης, να αφιερωθούν στα γράμματα, γνωρίζοντας πως η γνώση είναι η περιουσία που κανείς δεν μπορεί να τους πάρει. Ακόμη, τα συμβούλευσε να διαλέξουν το επάγγελμα που ταιριάζει στα ταλέντα τους και να μην παρασυρθούν από το συρμό της εποχής. Τέλος, τόνισε ότι ο Ελληνισμός πέρασε κι άλλες φορές δύσκολες καταστάσεις, πιο δύσκολες από ό,τι περνάει σήμερα και τους ζήτησε να μη χάσουν την αισιοδοξία τους.

 

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι, για την καλή λειτουργία των σχολείων, ο δήμος Καλαμάτας έχει προγραμματίσει διάφορες παρεμβάσεις.
Οι εργολαβίες αφορούν σε επισκευές μονώσεων 55.000 ευρώ, στο πρώην Πολυκλαδικό, το Γυμνάσιο Αρφαρών,  το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαμάτας και το Δημοτικό της Σπερχογείας. Επισκευές που αφορούν στην υγιεινή και την ασφάλεια 145.100 ευρώ. Αντικατάσταση δαπέδων στο 18ο και το 5ο Νηπιαγωγείο. Επισκευή χώρων υγιεινής στο Ειδικό και  το Δημοτικό Σχολείο Λαιΐκων, το πρώην Πολυκλαδικό και τα Δημοτικά Σχολεία 2ο, 12ο, 18ο. Επισκευή όψεων στο πρώην Πολυκλαδικό, τα ΕΠΑΛ, το συγκρότημα Γιαννιτσανίκων και το 6ο Δημοτικό Σχολείο. Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων στα Δημοτικά Σχολεία 7ο και 18ο. Ανακατασκευή λεβητοστασίου στα ΕΠΑΛ, το 15ο Νηπιαγωγείο και το 12ο Δημοτικό Σχολείο. Αντικατάσταση θερμαντικών σωμάτων σε διάφορα σχολεία.  Πλαστικοποίηση δαπέδου σε 2 γήπεδα μπάσκετ, των Δημοτικών Σχολείων 9ο  και 19ο. Συντήρηση καυστήρων και συστημάτων θέρμανσης. Επισκευές όψεων και χρωματισμοί σχολικών κτηρίων και συγκεκριμένα στο πρώην Πολυκλαδικό, το συγκρότημα Γιαννιτσανίκων, τα ΕΠΑΛ, το Γυμνάσιο Παραλίας και το 3ο Λύκειο και με δημοτικούς πόρους, θα πραγματοποιηθούν ασφαλτοστρώσεις σε προαύλια σχολείων. Πρόκειται για τα γήπεδα καλαθοσφαίρισης – πετοσφαίρισης 1ου, 7ου, 18ου, 19ου Δημοτικών Σχολείων Καλαμάτας, καθώς και στο 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο, Παραλίας, 1ο – 2ο ΕΠΑΛ, Γυμνάσιο – Λύκειο Θουρίας. Η παρέμβαση, συνολικής επιφάνειας 4.500 τετραγωνικών μέτρων, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι 20 Σεπτεμβρίου.
Επίσης, θα διενεργηθούν πλαστικοποιήσεις δαπέδων σε 10 τουλάχιστον γήπεδα μπάσκετ ή βόλεϊ και αρκετές συντηρήσεις από το Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιούνιο του 2017. Επίσης, διενεργήθηκε ο ανοικτός δημόσιος ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου προμηθευτή για τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου, ενώ κανονικά θα συνεχιστεί και το πρόγραμμα παροχής δεκατιανού, με δημοτικούς πόρους, από το οποίο ωφελήθηκαν περί τα 500 παιδιά σε σχολικές μονάδες του διευρυμένου δήμου Καλαμάτας.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Φωτορεπορτάζ

Leave a Reply