ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έγινε στο ΔημοτικόΑναψυκτήριο του Πάρκου των Σιδηροδρόμων εκδήλωση μνήμης για τα 30 χρόνια από τους σεισμούς της Καλαμάτα

0

 

 


 

Μεγάλη ανταπόκριση βρήκε  η πρωτοβουλία τριών δραστήριων φορέων (Πάμε βόλτα – Ματαρόα – Πολιτιστικός Αντίλογος) να πραγματοποιήσουν εκδήλωση μνήμης στο Δημοτικό Αναψυκτήριο του ΟΣΕ για τα 30 χρόνια από τους καταστροφικούς σεισμούς της Καλαμάτας που έγιναν το Σεπτέμβριο του 1986. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κεντρικός ομιλητής ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Μαλαπάνης, ενώ συντόνισε ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπιτσάνης.  Μίλησαν ακόμα ο επίσης πρώην δήμαρχος Παναγής Κουμάντος, ο τότε αντιδήμαρχος Μπάμπης Κάρβελης και ο Παύλος Γκρέκης, που μετέφερε την εμπειρία που είχε συμμετέχοντας στη διάσωση εγκλωβισθέντων στα ερείπια της πολυκατοικίας της οδού Αριστείδου, στην οποία υπήρχαν και ανθρώπινες απώλειες. 

Προβλήθηκε επίσης ένα σχετικό βίντεο της εποχής, που έδωσε την ευκαιρία στους παρευρεθέντες να φρεσκάρουν τις μνήμες τους και να αναπολήσουν τη νιότη τους. 

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν οι: Ανδρέας Ζαγάκος, Μανώλης Μάκαρης, Αρης Κορομηλάς, Κάλλια Ταβουλάρη, Δημήτρη Ψαρούλη, Λέτα Πετρουλάκη, Τάσος Πολυχρονόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Χάρης Βγενής, Νίκος Κουρής και πολλοί άλλοι. Να ’μαστε καλά και να θυμόμαστε…

Θ.Π.

Leave a Reply