ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία με εργολαβίες του Δήμου Καλαμάτας

0

 

 


ΜΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από τη συνδρομή της Κυβέρνησης, που θα είναι οι προβλεπόμενες από το νόμο αποζημιώσεις και επιπλέον χρήματα για την ενίσχυση των έργων υποδομής, ο Δήμος Καλαμάτας θα προχωρήσει άμεσα στην τροποποίηση του προϋπολογισμού και την ενίσχυση των σχετικών κωδικών για ορισμό εργολαβιών και την άμεση έναρξη εργασιών αποκατάστασης των ζημιών από την πλημμύρα, πρώτα από όλα του αγροτικού οδικού δικτύου.

Για το σκοπό αυτό προβλέπεται η συγκρότηση πέντε εργολαβιών, ως εξής: α) στη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών β) στη Δημοτική Ενότητα Άριος γ) στη Δημοτική Ενότητα Θουρίας δ) στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου, μαζί με τη Βέργα και τη Μικρή Μαντίνεια και ε) στην Καλαμάτα, τα Λαίϊκα, το Ασπρόχωμα, τον Αντικάλαμο και τη Σπερχογεία.
Η έκτη εργολαβία αφορά στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε όλα τα κοιμητήρια.
Θα ακολουθήσουν ειδικές εργολαβίες αποκατάστασης για το Πήδημα, τη Θουρία, την Άμφεια, τα Αρφαρά και την Πολιανή.
Ο δήμαρχος Παν. Νίκας, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι ο Δήμος θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, ανεξάρτητα από τη συμβολή της Κυβέρνησης και θα ανακουφίσει τους πληγέντες.

 Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πλημμύρας της 7ης Σεπτεμβρίου 2016, σε όλα τα επίπεδα. Συνεργεία και μηχανήματα δουλεύουν όπου υπάρχει πρόβλημα, με ιδιαίτερη ένταση στο Πήδημα, τη Θουρία και τη βορειοδυτική Καλαμάτα.

Κατά το σχεδιασμό, μέχρι το προσεχές Σάββατο πρέπει να έχει αποκατασταθεί πλήρως η ζωή στην Καλαμάτα και στα σημεία που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα από την πλημμύρα.

Leave a Reply