ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκτός κυβέρνησης ο Οδυσσέας Βουδούρης!

0

 

 


Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΖΑΛΑ, «ΕΦΑΓΕ» ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΡΩΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΠΑΡΕΛΘΟΝ από την κυβέρνηση αποτελεί από χθες ο μεσσήνιος Γενικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος ελέω… ρήγματος με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα υπέβαλε την παραίτησή του, την οποία και έκανε δεκτή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Βουδούρης χθες το πρωί, δήλωσε ότι βρισκόταν υπό παραίτηση, αναφέροντας πως δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις. Στις ίδιες δηλώσεις του ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως είναι «πιο έντιμο να υποβάλω την παραίτησή μου» και πως υπάρχει ζήτημα στις σχέσεις του με τον υπουργό Γιάννη Μουζάλα».  

Μιλώντας το μεσημέρι και στον Βήμα 99,5 δήλωσε ότι η παραίτησή του θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ χαρακτήρισε μύθευμα και ψεύδος ότι πίεσε να τοποθετηθεί Διευθύντρια Πρώτης Υποδοχής της επιλογής του. «Έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό γιατί η εντολή που μου έδωσε δεν έχει αντικείμενο και οι δομές είναι ακυβέρνητες» είπε και πρόσθεσε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να τοποθετεί διοικητές.
«Δεν μου έχει εκχωρήσει ο υπουργός το δικαίωμα να ορίζω τους διοικητές στα νησιά που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «επί δύο μήνες προσπαθώ να επικοινωνήσω με τον Γιάννη Μουζάλα». Νωρίτερα ο Οδυσσέας Βουδούρης είχε επιρρίψει ευθύνες στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με τις αρμοδιότητές του.  «Το ερώτημα είναι απλό. Γιατί ο υπουργός δεν εφαρμόζει το νόμο;» ανέφερε ο κ. Βουδούρης μιλώντας το πρωί στον Σκάι. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στον αναπληρωτή υπουργό να συναντηθούν και να του πει «πρόσωπο με πρόσωπο» αν δεν τον θέλει στη θέση αυτή. Ο Οδυσσέας Βουδούρης ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα τον Απρίλιο στην ομώνυμη Γενική Γραμματεία που τότε συστάθηκε με τον νόμο 4375/2016. Ωστόσο έκτοτε δεν έχει επισήμως αναλάβει αρμοδιότητες εφόσον ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας δεν έχει υπογράψει το σχετικό ΦΕΚ. Μάλιστα, ο κ.Μουζάλας, με έγγραφό του προς το γραφείο του Γενικού Γραμματέα στις 3 Αυγούστου ζητούσε από τον Οδυσσέα Βουδούρη να τον ενημερώνει για κάθε του απόφαση του ώστε να τις εγκρίνει, έως την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Στις 8 Σεπτεμβρίου δε, με επιστολή του προς τον υπουργό τον ενημερώνει για την κρισιμότητα της κατάστασης στο προσφυγικό καθώς μια σειρά ενεργειών που ορίζει η νομοθεσία όπως η διοικητική δομή των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων έχουν κολλήσει εξαιτίας του ότι δεν έχει επισήμως αρμοδιότητες η Γενική Γραμματεία και ο ίδιος προσωπικά.
«Αγαπητέ Γιάννη σήμερα καθίσταται πλέον επικίνδυνο να συνεχίσουμε χωρίς την άμεση εφαρμογή των οργανωτικών μέτρων που προβλέπει ο νόμος. Οι συνθήκες είναι δραματικές όχι μόνο για τους πρόσφυγες και τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τη χώρα μας συνολικά…», επισημαίνει.

59 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply