ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με το βλέμμα στραμμένο στο… αύριο οι δηλώσεις φορέων και κομμάτων για τα 30 χρόνια από τον σεισμό του 1986

0

 

 


 

 

Η ΘΛΙΒΕΡΗ επέτειος του σεισμού που κατέστρεψε κυριολεκτικά την Καλαμάτα, πριν 30 χρόνια, ξύπνησε μνήμες πολιτών και φορέων με τις αναφορές σε εκείνες τις δύσκολες ώρες και τα χρόνια που ακολούθησαν, να δίνουν τη θέση τους σε όσα πρέπει να γίνει για την θωράκιση της πόλης και του νομού. «Είκοσι δύο συμπατριώτες μας έχασαν τη ζωή τους, ογδόντα τραυματίστηκαν και χιλιάδες κτήρια κατεδαφίστηκαν ολοσχερώς ή έπαθαν βλάβες. Η πόλη ανασυγκροτήθηκε με εργώδη προσπάθεια από το Κράτος και το Δήμο, με τη συμπαράσταση των αποδήμων Ελλήνων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά κυρίως των πολιτών, με αποτέλεσμα ελάχιστα σημάδια να θυμίζουν εκείνες τις στιγμές. Ωστόσο η “μαύρη επέτειος” συμπίπτει με μια άλλη πρόσφατη καταστροφή, αυτή των πλημμυρών που έπληξε την Καλαμάτα αλλά και περιοχές του δήμου Μεσσήνης. Είναι χρέος απέναντι σ΄ αυτούς τους ανθρώπους η πολιτεία να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε τουλάχιστον να μετριάζονται οι συνέπειες των φυσικών καταστροφών. Να θωρακίζει και να βελτιώνει την αντισεισμική και αντιπλημμυρική προστασία. Τις μεγάλες δυνάμεις της φύσης δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε, όμως τα αποτελέσματά τους μπορούμε», δήλωσε η μεσσήνια βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώτα Αμανατίδη – Κοζομπόλη.

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΕΙ Η ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

Επιτακτική χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της, την ανάγκη επανεξέτασης της αντισεισμικής προστασίας της Καλαμάτας και η αυτοδιοικητική επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Η επιτροπή με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ημέρα εκείνη που ο φονικός σεισμός έπληξε την πόλη, αφήνοντας ανεξίτηλα τα σημάδια του στη μνήμη όλων εκτός από την τιμή στη μνήμη των νεκρών, στέκεται ιδιαίτερα στην ουσία του ζητήματος που παραμένει δυστυχώς πάντα επίκαιρο σε έναν τόπο όπως η Καλαμάτα. «Θα πρέπει η ημέρα αυτή, να μην αποτελεί μια επιφανειακή επέτειο αλλά την αφετηρία ανάπτυξης ουσιαστικού διαλόγου. Σχετικές ημερίδες πρέπει να διοργανωθούν λαμβάνοντας μέρος σε αυτές, αρμόδιοι φορείς αλλά και δημότες της πόλης, εγκαινιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την δημιουργία ενός νέου κύκλου συζήτησης για την  άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών ενός τέτοιου φυσικού καταστροφικού φαινομένου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

 

ΝΟ.Δ.Ε. ΤΗΣ Ν.Δ.: ΞΑΝΑΧΤΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
Ανακοίνωση για την συμπλήρωση 30 χρόνων από τον καταστροφικό σεισμό, που έπληξε την πόλη της Καλαμάτας στις 13 Σεπτεμβρίου 1986 εξέδωσε και η νομαρχιακή διοικούσα επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία.
«Ο Θεός, βοήθησε και εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη διάφορες εκδηλώσεις, που τράβηξαν το κόσμο έξω από τα σπίτια του, διαφορετικά ο αριθμός των θυμάτων θα ήταν πολύ μεγαλύτερος. 30 χρόνια πέρασαν και η πόλη μας αναγεννήθηκε από τις στάχτες της. Την ξαναχτίσαμε από την αρχή πιο όμορφη από ποτέ, πάνω σε πιο γερά θεμέλια.
Η ανασυγκρότηση της Καλαμάτας οφείλεται στην συνεργασία όλων των φορέων και αυτό αποτελεί παράδειγμα για την αντιμετώπιση παρόμοιων προβλημάτων, που προέκυψαν μετά την τελευταία  σφοδρή κακοκαιρία, που έπληξε το νομό. Ευχή όλων να επουλωθούν γρήγορα οι πληγές και να μη ζήσουμε στο μέλλον αντίστοιχες καταστάσεις».

Leave a Reply