ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

0

 


Καταγραφή των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί  για διεκδίκηση αποζημιώσεων και ελαφρύνσεων!

ΞΕΚΙΝΗΣΕ  χθες στο επιμελητήριο Μεσσηνίας, η καταγραφή των επαγγελματιών οι οποίοι επλήγησαν από την φονική κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας, που έδειξε το… μένος της, ιδιαίτερα την Καλαμάτα και αρκετές περιοχές ολόκληρου του νομού.
Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιάτης, ζήτησε από επαγγελματίες και επιχειρήσεις μέλη του επιμελητηρίου, που υπέστησαν ζημιές να προβούν στην άμεση γνωστοποίηση αυτών, προκειμένου να υπάρχει λεπτομερής καταγραφή της κατάστασης ώστε να προχωρήσει στη διεκδίκηση για τη λήψη άμεσων μέτρων. «Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες προκειμένου να σχηματίσουμε ακριβή εικόνα και να πιέσουμε σε κάθε κατεύθυνση, για απαλλαγή από φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις των επαγγελματιών αλλά και γρήγορη φυσικά  αντιμετώπιση των προβλημάτων» δήλωσε μιλώντας στη «ΦΩΝΗ» ο κ. Μανίατης. Μάλιστα όπως επεσήμανε, πρόκειται να υπάρξει και συνεργασία με τον αντίστοιχο φορέα της Λακωνίας, καθώς και εκεί υπάρχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Οι ζημιές που υπέστησαν και οι επαγγελματίες, κυρίως στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα είναι μεγάλες, με αρκετούς να μην μπορούν ακόμη να λειτουργήσουν.

Το επιμελητήριο Μεσσηνίας, ζητά άμεσα την αποκατάσταση των ζημιών στις κτηριακές εγκαταστάσεις, αποζημίωση για τα κατεστραμμένα εμπορεύματα και τις πρώτες ύλες, με βάση τα τιμολόγια αγοράς και σε περίπτωση που κρίνεται απαραίτητη η μετεγκατάσταση της επιχείρησης να καλυφθούν τα έξοδα αυτής.
Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Μανιάτης, ήδη έχει θέσει το θέμα του παγώματος της καταβολής των εισφορών στον ΟΑΕΕ τουλάχιστον για έναν χρόνο, της μη καταβολής επίσης για ένα έτος των δόσεων όπου κάποια επιχείρηση έχει υπαχθεί σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και το τέλος επιτηδεύματος για το τρέχον έτος.

Leave a Reply