ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ «ΤΟ ΣΟΪ ΣΟΥ» ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗ «ΦΩΝΗ»

0

 

 


Ανδρέας Μορφονιός: «Η Μεσσηνία έχει πολύ ωραίες και έντονες κινηματογραφικές εικόνες»

ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ο πλέον αναγνωρίσιμος σκηνοθέτης κωμικών Σερρών στην ελληνική τηλεόραση εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς ωστόσο να έχει τυποποιηθεί σε αυτή την ιδιότητα.  Ο λόγος για τον Ανδρέα Μορφονιό που αυτή την εποχή σκηνοθετεί την ιδιαίτερα επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του Alpha «Το Σόι σου», που βρίσκεται ήδη στην τρίτη σεζόν επιτυχίας.

Με αφορμή λοιπόν τα επεισόδια της νέας περιόδου, που η προβολή τους ξεκινάει στις 5 Οκτωβρίου, ο Ανδρέας και οι υπόλοιποι συντελεστές ηθοποιοί και τεχνικοί βρέθηκαν στην Καλαμάτα για μερικά γυρίσματα, τα οποία πραγματοποιούνται στους χώρους του Elite City Resort καθώς και σε άλλες περιοχές της Μεσσηνίας. 

Στα διαλείμματα κάποιων γυρισμάτων συναντηθήκαμε  με τον Ανδρέα Μορφονιό και μιλήσαμε. Χαμηλών τόνων, ευγενής και φιλικός και χωρίς καθόλου έπαρση, είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Μου αρέσει το είδος της κωμωδίας και έχει σημασία να καταφέρνεις να κάνεις τον κόσμο να γελάει».

  • Πώς ξεκίνησες;

«Ήταν στη χρυσή εποχή της βιντεοκασέτας. Εκείνη την περίοδο ήμουν βοηθός του Κώστα Βουτσά γύρω στα 1990 στην τηλεοπτική σειρά «Ιστορίες χωρίς δάκρυα». Κοντά στον Βουτσά έμαθα πολλά πράγματα που μου φάνηκαν χρήσιμα στη συνέχεια». 

  • Η συνέχεια ήταν με τον Γιάννη Μπέζο;

«Η πρώτη μου σκηνοθεσία ήταν μαζί με το Γιάννη Μπέζο στο σίριαλ της «Της Ελλάδος τα παιδιά» το 1993.  Ακολούθησε το «Σαμπουάν» με την Ελένη Ράντου και ύστερα το «Εκείνες κι εγώ», πάλι με το Γιάννη Μπέζο». 

  • Η συνεργασία σας έχει μεγάλη διάρκεια και πολλές επιτυχίες.

«Ναι, έχουμε κάνει αρκετές και επιτυχημένες σειρές όλα αυτά τα χρόνια, που θεωρώ ότι τις αγάπησαν οι θεατές, όπως: «Άκρως οικογενειακών», «Ευτυχισμένοι μαζί»,  «Κλινική περίπτωση»,  «Ήρθε κι έδεσε» κ.ά.».

  • Θεωρείς πως έχεις ταυτιστεί με το είδος της κωμωδίας;

«Η κωμωδία προέκυψε, αλλά μου αρέσει πολύ γιατί είναι σημαντικό να χαίρεται και να γελάει ο κόσμος. Θα ήθελα όμως να κάνω και κάτι διαφορετικό». 

  • Στη σειρά «Κλινική περίπτωση» ανέδειξες κινηματογραφικά την Καρδαμύλη και τη γύρω περιοχή της, με τον καλύτερο τρόπο, συμβάλλοντας ιδιαίτερα στην προβολή της.

«Σ’ ευχαριστώ που το επισημαίνεις. Είναι γεγονός ότι όλη η Πελοπόννησος έχει πολύ ωραία μέρη που δίνουν έντονες κινηματογραφικές εικόνες και βέβαια η περιοχή της Μεσσηνίας.  Στο σίριαλ «Κλινική περίπτωση» ήθελα έντονες κινηματογραφικές εικόνες και το τοπίο της Καρδαμίλης, αλλά και το χωριό Προάστιο, όπως και η παλιά Καρδαμύλη και η παραλία του Φονέα, ταίριαξαν ιδανικά σ’ αυτό που είχα στο μυαλό μου». 

  • Σε όσους είδαν το σίριαλ άρεσε ο τρόπος που έδειξε την περιοχή και νομίζω στο είπαν.

«Ναι, άκουσα πολλά και θετικά σχόλια, οφείλω να παραδεχθώ». 

***

Ο Ανδρέας Μορφονιός μπορεί να έκανε τις μέχρι τώρα επιτυχίες του στην τηλεόραση, αλλά στα σχέδια του υπάρχει πάντα ο κινηματογράφος και το θέατρο, όταν το επιτρέψουν επιτρέψουν οι συνθήκες που είναι κυρίως οικονομικές, αλλά και η έλλειψη χρόνου που τον ακολουθεί αφού τα γυρίσματα στην τηλεόραση είναι συνεχή και ύστερα ακολουθούν οι ατέλειωτες ώρες του μοντάζ.  Η επιτυχία βέβαια δεν έρχεται τυχαία, αλλά ο Ανδρέας με την πολυετή και ανεκτίμητη εμπειρία που ήδη διαθέτει, τη διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply