ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΤΑ… ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ, ΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΛΗΨΗ ΑΜΕΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

0

 

 


 

Σήμερα η κρίσιμη σύσκεψη στο υπουργείο  Εσωτερικών για τις «πληγές» της Καλαμάτας

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ενδιαφέρον αναμένεται αύριο η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμάτας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την επομένη της μεγάλης καταστροφής και αναβλήθηκε προκειμένου να καταγραφεί το μέγεθος της ζημιάς και να γίνουν οι απαραίτητες επαφές με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να είναι όσο πιο ξεκάθαρη γίνεται η εικόνα. Σήμερα άλλωστε, τα βλέμματα όλων, είναι στραμμένα στη σύσκεψη που πραγματοποιείται στην Αθήνα, στο υπουργείο Εσωτερικών παρουσία του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή και άλλων υπουργών (Γ. Κατρούγκαλος, Χρ. Σπίρτζης, Β. Αποστόλου, Αλ. Χαρίτσης), υπηρεσιακών παραγόντων και του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, αναφορικά με τις αποζημιώσεις για τις τεράστιες καταστροφές που έπνιξαν την πόλη και το νομό.

200 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΦΡΑΓΚΟΠΗΓΑΔΟ
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα βρεθούν και αρκετοί κάτοικοι, διαφόρων περιοχών του δήμου, με πρώτους αυτούς του Φραγκοπήγαδου οι οποίοι χθες αργά το απόγευμα, συγκεντρώθηκαν στην περιοχή δηλώνοντας την αγανάκτησή τους και συγκεντρώνοντας υπογραφές, περισσότερες από 200 προκείμενου να τις καταθέσουν στο Σώμα και να διεκδικήσουν αποζημιώσεις άμεσα και την δέσμευση ό,τι αυτή η καταστροφή δεν θα επαναληφθεί με την επόμενη κακοκαιρία. Κάποιοι από τους κατοίκους αναφέρθηκαν σε παραλείψεις, δηλώνοντας πως δεν έχουν καθαριστεί αγωγοί, και πως λίγες ημέρες πριν την φονική κακοκαιρία είχαν ζητήσει απαντήσεις για το εάν έχουν γίνει όσα πρέπει για την θωράκιση του δήμου και ιδίως της περιοχής τους.

ΜΠΑΖΩΜΑΤΑ ΡΕΜΑΤΩΝ

Και δεν είναι μόνο οι κάτοικοι του Φραγκοπήγαδου, οι καταγγελίες, την ίδια στιγμή που κάτοικοι και φορείς μετρούν πληγές, οι καταγγελίες διαδέχονται η μια την άλλη. Σε πολλά σημεία του διευρυμένου δήμου όπως την περιοχή κοντά στο Νέδοντα, αλλά και τον Κουταλά, πολλοί είναι αυτοί που επιρρίπτουν ευθύνες στους αρμοδίους για τον μη καθαρισμό ρεμάτων.

Leave a Reply