ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πάνω από 500 σπίτια στην Καλαμάτα έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές!

0

 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 300 ΗΔΗ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΜΕ 1200 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

ΣΥΝΕΧΗΣ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

 

Ρεπορτάζ: Γεωργία

Αναγνωστοπούλου

 

ΔΙΑΡΚΩΣ αυξανόμενος είναι δυστυχώς, ο αριθμός των πληγέντων δημοτών της Καλαμάτας από την φονική κακοκαιρία που σάρωσε και τη Μεσσηνία. Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των νοικοκυριών που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, ανέρχεται σε 300, ενώ με βάση την καταγραφή που από την πρώτη στιγμή κάνει ο δήμος, μαζί με τις εργασίες αποκατάστασης, αυτός, θα ξεπεράσει ίσως, τα 500 σπίτια.

Ήδη λοιπόν, 1200 και πλέον άνθρωποι, ένας αριθμός πολύ μεγαλύτερος από εκείνον για τον οποίο έκανε λόγο σε συνέντευξη Τύπου ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ύστερα από ενημέρωση που είχε από την δημοτική αρχή, έχουν στην κυριολεξία ξεσπιτωθεί.

Αυτοί, φιλοξενούνται σε συγγενείς και φίλους, ενώ 15 άτομα που δεν έχουν κανέναν, φιλοξενούνται από το κέντρο αποκατάστασης «Διάπλαση».

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΠΙΤΙ – ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

giannopoulos-zhmiesΟ δήμος Καλαμάτας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ανακούφιση των πληγέντων συνεχίζοντας ακόμη, σπίτι – σπίτι την καταγραφή και καθαρίζοντας τις πληγείσες περιοχές από τη λάσπη. «Από την προηγούμενη Τετάρτη που οι πλημμύρες έπληξαν τον δήμο μας, βρισκόμαστε σε καθημερινή επιφυλακή. Συνεργεία του δήμου, της διεύθυνσης Πρόνοιας και της διεύθυνσης Τεχνικών υπηρεσιών είναι στους δρόμους και καταγράφουν τις ζημιές. Μέχρι τώρα, είναι περίπου 300 τα νοικοκυριά που έχουν καταγραφεί, με τις αιτήσεις να είναι πολύ περισσότερες, γι’ αυτό, δεν αποκλείεται να φτάσουμε τις 500 κατοικίες οι οποίες έχουν πληγεί και έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές, με αποτέλεσμα να χρήζουν άμεσης αποζημίωσης» δήλωσε μιλώντας στην «ΦΩΝΗ» ο αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας Παναγιώτης Γιαννόπουλος.
Ο κ. Γιαννόπουλος επεσήμανε πως στελέχη του δήμου, υπηρεσιακοί παράγοντες και συνεργεία, έρχονται σε καθημερινή βάση, με τους πληγέντες και καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα. «Μιλάμε καθημερινά με τους ανθρώπους και καταγράφουμε τις ανάγκες τους. Ήδη 15 από αυτούς οι οποίοι δεν έχουν κάποιο συγγενικό ή φιλικό του πρόσωπο για να φιλοξενηθούν, διαμένουν σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες της πρόνοιας, στο κέντρο αποκατάστασης «Διάπλαση» το οποίο παράλληλα με τη στέγασή τους, τους παρέχει και δωρεάν σίτιση, στο πλαίσιο μιας ευγενικής αν μη τι άλλο χορηγίας, στις δύσκολες αυτές ώρες. Τις πρώτες ημέρες, κάποιοι συμπολίτες μας με έξοδα του δήμου διέμειναν σε ξενοδοχεία, ενώ πλέον όσοι είχαν να φιλοξενηθούν, μένουν σε φίλους και συγγενείς. Επίσης, από την πρώτη ημέρα, καθώς η κατάσταση στη φοιτητική εστία ήταν δραματική, φιλοξενούνται με έξοδα του δήμου σε ξενοδοχεία, οι 55 σπουδαστές, με τον αριθμό αυτό ενόψει της έναρξης της εξεταστικής περιόδου να αναμένεται αυξημένος τις επόμενες ημέρες» δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος.

 

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


dhmos-zhmies
Σε αντίθεση με όσα υπερβολικά έχουν ακουστεί αυτήν την εβδομάδα, η δημοτική αρχή Καλαμάτας, με βάση πάντα το προσωπικό που διαθέτει, βρίσκεται καθημερινά σε σημεία της πόλης, όπου οι ζημιές που έχουν σημειωθεί είναι σοβαρές. «Συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου καθαρίζουν από τους τόνους λάσπης όλους τους δρόμους της πόλης, ενώ άμεσα οι αρμόδιες επιτροπές, θα βρεθούν και στις δημοτικές ενότητες του δήμου που έχουν επίσης πληγεί, όπως το Πήδημα, ο Άγιος Φλώρος, η Θουρία κυρίως, το Γαρδίκι η Πολιανή και η Άνω και κάτω Άμφεια, όπου και εκεί οι καταστροφές είναι μεγάλες και τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί, πάρα πολλά» δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και συνέχισε «Δυστυχώς, η δυνατότητα που έχουμε, με βάση το προσωπικό που διαθέτουμε, αφορά στη συγκρότηση συγκεκριμένου αριθμού επιτροπών. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρείς με στελέχη της Πρόνοιας και της Τεχνικής Υπηρεσίας και ορισμένες ακόμη, που εξετάζουν βλάβες στις οικίες. Βρισκόμαστε γενικά σε εγρήγορση».

 

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Ο 2ος ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

20110304-paidikos-stathmosΕκτός από τα σπίτια που υπέστησαν ζημιές, σε άσχημη κατάσταση έχει περιέλθει ο 2ος δημοτικός παιδικός σταθμός της πόλης, με τους φορείς να καταβάλλουν προσπάθειες ώστε αυτή να έχει αποκατασταθεί μέχρι τη Δευτέρα. «Τα παιδιά του 2ου παιδικού σταθμού, φιλοξενούνται μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές που αυτός έχει υποστεί, από τον 3ο και 4ο δημοτικό παιδικό σταθμό» δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως οι εργασίες αποκατάστασής του ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη και αν όλα πάνε καλά, θα ολοκληρωθούν σε τρεις ημέρες. «Μια εβδομάδα από τη φονική πλημμύρα  και η πόλη σ’ ένα μεγάλο μέρος της έχει μπει σε τάξη, συνεχίζουμε σε καθημερινούς ρυθμούς ώστε να καταγράψουμε και την τελευταία ζημιά προκειμένου να ανακουφιστούν το συντομότερο δυνατό, με την καταβολή επιδομάτων, όσοι επλήγησαν» τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ο οποίος ευχαρίστησε την Μητρόπολη Μεσσηνίας, για τη διανομή δωρεάν φαγητού στους πληγέντες που δεν έχουν κανέναν και τους οποίους σιτίζει μεσημέρι και βράδυ. Το φαγητό διανέμεται τόσο από το Γηροκομείο όσο και από το Άσυλο Ανιάτων, ενώ σε όσους δεν μπορούν να επισκεφθούν τα παραπάνω ιδρύματα, ο Ερυθρός Σταυρός, το πηγαίνει στα σπίτια τους.

131 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply