ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

 


Τις θέσεις και την ιδεολογικοπολιτική ταυτότητα για

το μέλλον ανέπτυξε από την Καλαμάτα ο Γιάννης Μπαλάφας

 

ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ στο 2ο συνέδριο του Κόμματος, που θα διεξαχθεί από τις 13 ως τις 16 Οκτωβρίου, είναι τα βλέμματα όλων στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με τα στελέχη του να πραγματοποιούν ενημερωτικές συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, βρέθηκε χθες στην Καλαμάατ, ο υφυπουργός Εσωτερικών, μέλος της Επιτροπής Θέσεων του Κόμματος, ο οποίος συμμετείχε σε πολιτική συζήτηση με στελέχη και φίλους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο νομό. «Το συνέδριο αυτό, συμπίπτει με τον έναν χρόνο από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 και διεξάγεται σε τελείως διαφορετικές συνθήκες απ’ ό,τι παλιότερα. Μιλάμε για το συνέδριο ενός Κόμματος, που πλέον κυβερνά. Στηρίζει την κυβέρνηση, ελέγχει την κυβέρνηση και ταυτόχρονα, πρέπει να δρα στην κοινωνία» δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μέσα, ο κ. Μπαλάφας. «Καταλαμβάνετε πως οι υποχρεώσεις, τα καθήκοντα ή τα όσα προκύπτουν από αυτήν τη σύνθετη διαδικασία, δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πλαίσιο θέσεων και ζητημάτων που θα τεθούν επί τάπητος στο συνέδριο και γνωρίζετε επίσης, ό,τι διεξάγεται σε μια στιγμή που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις».

 

ΕΚΤΟΣ…  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ Η  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Αναφερόμενος με λεπτομέρειες στις καταστάσεις αυτές ο κ. Μπαλάφας, δήλωσε την αισιοδοξία του ό,τι τα δύσκολα για τη χώρα, έχουν περάσει. «Μπορεί να μην έχουμε τις ίδιες δυσκολίες που καλούμασταν να αντιμετωπίσουμε πριν 6 μήνες, όμως σήμερα και έως το 2017, οι δυσκολίες όσον αφορά στην εποπτεία και τον έλεγχο των δανειστών, καθώς είμαστε ακόμη στο πρόγραμμα, θα συνεχίζονται. Φυσικά, εκτιμάμε πως βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής, σε καλύτερο σημείο από το πολύ πρόσφατο παρελθόν, τότε όπου ήταν ορατή η πιθανότητα καταστροφής, η οποία ωστόσο σήμερα δεν είναι εντός ημερήσιας διάταξης» δήλωσε το στέλεχος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και της κυβέρνησης.

Ο κ. Μπαλάφας, είπε πως οι δυσκολίες και ο κίνδυνος έχουν πλέον ξεπεραστεί χάρη στις προσπάθειες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «Με τη δική μας παρουσία, την παρουσία μας ως κυβέρνηση, με τον ρόλο μας, τη στάση μας, τις διαπραγματεύσεις, τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε την κρίση, τη σχέση: «τηρώ τις δεσμεύσεις της συμφωνίας που υπέγραψα το καλοκαίρι, προκειμένου να μην βγω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ταυτόχρονα κάνω μια σκληρή διαπραγμάτευση, υλοποιώ τις δεσμεύσεις αυτές, με την μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική ευαισθησία, ενώ ταυτόχρονα σε ζητήματα που δεν αφορούν στη συμφωνία, προωθώ θέσεις, ενέργειες, Νομοθετήματα» ο μεγάλος κίνδυνος απεφεύχθη .

 

«ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ»

Ο κ. Μπαλάφας αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί συνολικά στην Ευρώπη σε πολιτικό επίπεδο, τονίζοντας πως και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει συμβάλει στο γεγονός πως αυτή δεν είναι πλέον στατική.
«Από τη μια, η Ευρώπη, φαίνεται να μην έχει μέλλον να συνεχίσει έτσι όπως είναι και από την άλλη,  βλέπουμε ό,τι υπάρχει μια κινητικότητα στην Ευρώπη, δεν είναι στατικά τα πράγματα. Δεν πέφτει μόνο, η βαριά σκιά των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων, όπως γινόταν πριν έναν χρόνο, αν θέλετε και πριν 6 μήνες. Μια σειρά από πολιτικές δυνάμεις και πολιτικές οικογένειες, έρχονται πολύ κοντά σε αυτά που εμείς πρώτοι λέγαμε, Ο,τι δηλαδή η λιτότητα δεν είναι λύση, πως η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Πως πρέπει να δούμε καταστάσεις όπου η συμμετοχική διαδικασία και η δημοκρατία θα είναι παρούσες, φυσικά, σε ένα πλαίσιο ρεαλιστικό. Σ’ αυτό δηλαδή όπου θα λαμβάνονται υπόψη οι συσχετισμοί δύναμης» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός εσωτερικών και αναφέρθηκε και στα όσα η κυβέρνηση, προσπαθεί για την χώρα. «Με δεδομένο έναν οδικό χάρτη που είναι συγκεκριμένος, τη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους, τα θέματα των capital controls, των ομολόγων και της ρευστότητας, που πρέπει να πέσει στην αγορά, πορευόμαστε στην κατεύθυνση του να επανέλθει η πατρίδα μας σε μια υγιή, κανονική κατάσταση».
«ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΕΙ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Ιδιαίτερης μνείας χρήζει και η απάντηση του κ. Μπαλάφα για τον «χαρακτήρα» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και το άνοιγμα που επιχειρεί σε Ελλάδα και Ευρώπη «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., είναι ένα σύγχρονο Αριστερό Κόμμα, είναι ένα Κόμμα της σύγχρονης Ριζοσπαστικής και της σύγχρονης Δημοκρατικής Αριστεράς στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Με αυτήν την έννοια, εμάς, μας ενδιαφέρει, πολίτες από την μια πλευρά, αλλά και πολίτικές δυνάμεις που έχουν αναφορά στο Κέντρο ή την Κεντροαριστερά, να μην είναι σε έναν εναγκαλισμό, όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια με τον Νεοφιλελευθερισμό και με την Δεξιά, αλλά ως δυνάμεις του Κέντρου, να προσχωρήσουν σε μια λογική μετώπου, συνεργασίας, σύγκλισης, με τις δυνάμεις της Αριστεράς. Εμείς θεωρούμε ό,τι αυτό το άνοιγμα που κάνουμε και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, είναι πολύ θετικό, θέλουμε στο πλαίσιο ενός προοδευτικού πόλου στην Ελλάδα, να έχουμε έναν κεντρικά πολιτικό ρόλο κι αυτό σημαίνει και συμμαχίες με όλε στις δυνάμεις της Αριστερά και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, με τις δυνάμεις του Οικολογικού χώρου, αλλά και τις δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας».   

39 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply