Συλλήψεις για κλοπές και διαρρήξεις στη Μεσσηνία!

 


ΣΟΚ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

 

 ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ της Αστυνομίας βρίσκεται ένας 29χρονος Έλληνας, ο οποίος μαζί με ένα ακόμη άτομο που αναζητείται, πραγματοποίησε τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, κλοπές, διαρρήξεις και μια… αποτυχημένη απόπειρα, στην Καλαμάτα κυρίως, και άλλες περιοχές του νομού.
Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικό υπολογιστή και άλλα αντικείμενα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 5.000 ευρώ.
Σε βάρος του 29χρονου που συνελήφθη, σχηματίσθηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, που περιλαμβάνει και έναν ακόμη Έλληνα 28 χρονών, που φέρεται ως συνεργός του.

Στην κατοχή του 29χρονου, που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκε στον Ανακριτή, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΥΟ ΝΕΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Έναν ανήλικο και έναν 17χρονο συνέλαβαν χθες το πρωί, αστυνομικοί της περιοχής, σε χωριό της Τριφυλίας, γιατί μπήκαν το πρωί σε κατάστημα στα Φιλιατρά αποσπώντας χρήματα από τον ιδιοκτήτη.
Στην Καλαμάτα επίσης, συνελήφθη χθες το μεσημέρι ένας 48χρονος για μικροποσότητα κάνναβης.

ΣΟΚ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Σοκαρισμένη είναι από χθες η τοπική κοινωνία της Σπάρτης, στο άκουσμα της είδησης της σύλληψης ενός 46χρονου, κατοίκου της περιοχής, για κατοχή, διανομή και παραγωγή υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.
Η διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, ενημερώθηκε από τις αστυνομικές αρχές της Κύπρου, ότι κάποιος Έλληνας, κάτοικος περιοχής της Πελοποννήσου, εμπλέκεται σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας.
 Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψαν τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητας του δράστη, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του την Τρίτη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά μέσα, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις παραπάνω πράξεις, καθώς βρέθηκε οπτικοακουστικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα απεστάλησαν στη διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σπάρτης και παραπέμφθηκε στον Ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD και
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR

41 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply