ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Χρονά στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών

0

 

 


 

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ επίσκεψη στο Κέντρο Φυσικής- Ιατρικής Αποκατάστασης Παιδιών-  ΚΕΦΙΑΠ (πρώην ΚΑΦΚΑ) Φιλιατρών πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη ο περιφερειακός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας Άγγελος Χρονάς.

Η υποδοχή που έτυχε ο κ.Χρονάς από την προϊσταμένη του κέντρου Όλγα Ξυνοστάθη ήταν θερμή, παρά το αιφνίδιο της επίσκεψής του και διαπίστωσε μεταξύ άλλων την αγάπη και το ενδιαφέρον με τα οποία περιβάλλονται τα 25 περίπου “παιδιά” που φιλοξενούνται στο κέντρο.

Ένα κέντρο το οποίο, αν και διαθέτει τέσσερις πτέρυγες, αξιοποιείται μόνο η μία ενώ δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τη συντήρηση της κτιριακής υποδομής με αποτέλεσμα κανείς να αντικρίζει με θλίψη «εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας» σε όλους τους χώρους.

Εργασίες συντήρησης έχουν να γίνουν εδώ και πολλά χρόνια ενώ το πιο αποκαρδιωτικό είναι πως άρτιος εξοπλισμός αποκατάστασης δεν χρησιμοποιείται και μένει ανενεργός.

«Για την εικόνα που αντικρίζει κανείς στο κέντρο κάποιοι φέρουν ακεραία την ευθύνη και για μένα οφείλουν τόσο η Κυβέρνηση, όσο και η 6η ΥΠΕ και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, στο οποίο υπάγεται το ΚΕΦΙΑΠ, να δείξουν επιτέλους ενδιαφέρον και να προβούν άμεσα σε ενέργειες που θα βοηθήσουν το κέντρο να επιτελέσει το έργο για το οποίο έχει δημιουργηθεί και μάλιστα να δείξουν ευαισθησία μεγαλύτερη, αφού μιλάμε για “παιδιά”», δήλωσε μετά την επίσκεψή του ο κ.Χρονάς.

Συμπληρώνοντας πως «ναι μεν υπάρχει έλλειψη προσωπικού, αλλά οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτό δείχνουν υπέρμετρο ζήλο και ξεχωριστό φιλότιμο και καλύπτουν τα κενά που υπάρχουν».

Και κατέληξε λέγοντας «είναι κρίμα ένα κέντρο αποκατάστασης, στην δύσκολη οικονομικά συγκυρία που ζούμε όλοι μας να υπολειτουργεί και να μην προσφέρει τις μέγιστες υπηρεσίες του σε “παιδιά”, που έχουν προβλήματα. Ευελπιστώ πως η παρέμβασή μου θα τύχει ευήκοων ώτων και άμεσα θα γίνουν κινήσεις για τη βελτίωση των συνθηκών που υπάρχουν στο κέντρο».

 

Leave a Reply