ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

0

 

 


 

Ολοκληρώνεται σήμερα η καταγραφή των ζημιών

 

ΤΡΕΙΣ επιτροπές του Δήμου Καλαμάτας επισκέπτονται και καταγράφουν ζημιές στα νοικοκυριά από το πλημμυρικό φαινόμενο της 7ης Σεπτεμβρίου 2016. Τα στοιχεία για την πρώτη ενίσχυση έως 600 ευρώ περίπου  στα πλημμυροπαθή νοικοκυριά αποστέλλονται από το Δήμο Καλαμάτας σταδιακά και εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα, θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή τους. Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι καταβολές.

Μέχρι χθες, είχε γίνει καταγραφή σε περίπου 400 νοικοκυριά όσον αφορά σε ζημιές σε οικοσκευές και στην πρώτη κατοικία και εκτιμάται ότι υπολείπονται άλλα 100 περίπου.

Τη στατικότητα κτηρίων θα ελέγξει ο Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων.

ΣΤΕΓΑΣΗ-ΣΙΤΙΣΗ 15 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗ «ΔΙΑΠΛΑΣΗ»

Αναφορικά με τη στέγαση και σίτιση, 15 άτομα στεγάζονται και σιτίζονται στη «Διάπλαση – Κέντρο Αποκατάστασης Α.Ε.» από την εταιρεία. Σε ξενοδοχεία διαμένουν, με έξοδα του Δήμου, περί τους 55 σπουδαστές του ΤΕΙ και εκτιμάται ότι σύντομα θα επιστρέψουν στη Σπουδαστική Εστία. Επίσης, 16 άτομα σιτίζονται από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και το φαγητό μεταφέρεται από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Το Δημοτικό Παντοπωλείο, τηλ. 27210 94057, είναι ανοιχτό κάθε μέρα, από 9.00 έως 12.00, για συγκέντρωση αιτημάτων και για δωρεές ειδών πρώτης ανάγκης (κλινοσκεπάσματα, ρούχα, υποδήματα κ.λπ.).

Leave a Reply