ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ

0

 

 


Μειωμένη η ζήτηση ξενόγλωσσων βιβλίων  με την κρίση να «χτυπά» και τη γνώση!

 

Μια από τις πιο άσχημες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, με τις προεκτάσεις της πολυποίκιλες, αφορά στην Παιδεία και τις γνώσεις που έχουν ή όχι τη δυνατότητα να παρέχουν οι γονείς στα παιδιά τους.

Λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης λοιπόν και της ύφεσης που έχει εδραιωθεί στην Ελλάδα, πολλοί είναι αυτοί, που δεν μπορούν να δαπανήσουν τα ανάλογα ποσά που απαιτούνται για να στείλουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια.
Οι ξένες γλώσσες φυσικά, είναι αυτές που βρίσκονται στο επίκεντρο, με τους μαθητές να μαθαίνουν και μάλιστα με δυσκολία, μόλις τα αγγλικά. Η δεύτερη ξένη γλώσσα, φέρεται να βρίσκεται σε δεύτερη, τουλάχιστον, μοίρα καθώς ελάχιστοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν και δεύτερο φροντιστήριο, όπως πιστοποιείται και από την μειωμένη κίνηση που καταγράφεται στη ζήτηση ξενόγλωσσων βιβλίων στα βιβλιοπωλεία της Καλαμάτας.

Άλλωστε, ο οικονομικός προϋπολογισμός κάθε οικογένειας που έχει ένα, πόσο μάλλον περισσότερα παιδιά, διογκώνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να προβληματίζει τους γονείς οι οποίοι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, ανταπεξέρχονται με δυσκολία.
«Η κίνηση αυτές τις ημέρες κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, όμως οι καταναλωτές δείχνουν να είναι συντηρητικοί στις αγορές τους, καθώς με την κατάσταση που επικρατεί δυσκολεύονται ιδιαίτερα, αγοράζοντας τα άκρως απαραίτητα» δήλωσε στη «ΦΩΝΗ» ο Σταύρος Παπαχρήστου. Οι τιμές, είναι αυτές που απασχολούν ιδιαίτερα τους καταναλωτές, πόσο μάλλον τη συγκεκριμένη περίοδο, με τις εταιρείες, αλλά και τους βιβλιοπώλες σε προσωπικό επίπεδο, να αφουγκράζονται την κοινωνία και να τις κρατούν χαμηλά. «Οι τιμές είναι ιδιαίτερα καλές και οι επώνυμες εταιρείες, αυτές που είναι χρόνια στην αγορά, έχουν επίσης μεριμνήσει από την πλευρά τους. Εμείς προσπαθούμε να έχουμε τιμές για όλα τα βαλάντια, πάντα όμως με πρωταρχικό μας μέλημα την ποιότητα» εξήγησε ο Λεωνίδας Μακρής. Ικανοποιημένος με την κίνηση η οποία και χθες, δεύτερη ημέρα ήταν ιδιαίτερα αυξημένη δήλωσε και ο Λυκούργος Καρολεμέας.
Η τιμή της λίστας που δίνουν στους μαθητές οι εκπαιδευτικοί, διαφέρει από σχολείο σε σχολείο ή ακόμη και από τμήμα σε τμήμα, καθώς εξαρτάται από τις απαιτήσεις του κάθε παιδαγωγού. Είναι γεγονός πάντως πως η δημόσια δωρεάν Παιδεία, δεν είναι και… ακριβώς δωρεάν καθώς ο γονιός που θέλει να παραέχει τα αυτονόητα και όχι απαραίτητα το… κάτι παραπάνω στο παιδί του, θα πληρώσει φροντιστήριο, ξένες γλώσσες, δραστηριότητες και φυσικά πρώτες ύλες.
Γ. Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply