ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σημαντικές δωρεές για ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας

0

 

 


 

400.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΤΕΦΑΝΙΟΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 100.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗΣ»

 

ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ εξοπλισμού σύγχρονου στεφανιογράφου δωρίζει στο γενικό νοσοκομείο Μεσσηνίας, το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», ύψους 400.000 ευρώ.

Στα αρκετά αυτά χρήματα της δωρεάς, έρχονται να προστεθούν με τη μορφή της συγχρηματοδότησης, 50.000 ευρώ από την οικογένεια Καρέλια και άλλες 50.000 ευρώ από το ίδρυμα «Καπετάν – Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου» προκειμένου να συμπληρωθεί το συνολικό απαιτούμενο ποσό για την προμήθεια του απαραίτητου αυτού, υπεσύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Πολύ σύντομα, το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου αναμένεται να προχωρήσει στην αποδοχή των δωρεών και να ορίσει το φορέα υλοποίησης – οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος θα προβεί σε όλη την διαγωνιστική διαδικασία και έρευνα αγοράς προκειμένου να ολοκληρωθεί η προμήθεια και εγκατάσταση του νέου στεφανιογράφου. «Στόχος της διοίκησης είναι όλη η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί με τη λήξη του έτους. Ήδη ομάδα εργασίας του νοσοκομείου Καλαμάτας, απαρτιζόμενη από ιατρούς της Καρδιολογικής Κλινικής – Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου και τα στελέχη του τμήματος της Βιοϊατρικής έχουν ξεκινήσει να «ξεσκονίζουν» τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες κάθε τέτοιου μηχανήματος που προσφέρουν οι μεγάλες εταιρίες του χώρου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διοικητής του ιδρύματος Γιώργος Μπέζος. Ο κ. Μπέζος, ύστερα από τη σχετική επιστολή του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» εηέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τις βαθιές του ευχαριστίες για αυτή την τόσο σπουδαία, όπως την χαρακτήρισε, δωρεά και χαρακτήρισε αυτές τις ενέργειες, εξαιρετικά σημαντικές. «Αντανακλούν το μεγαλείο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης και σου υπενθυμίζουν με το πιο καθαρό τρόπο ότι δεν έχει χαθεί η ελπίδα και η αισιοδοξία για ένα καλύτερο κόσμο» δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου και συνέχισε. «Με σκληρή δουλειά, αγάπη και μεράκι, κερδίζουμε καθημερινά το στοίχημα της προσφοράς υψηλών και ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας στο νοσοκομείο μας. Στο νοσοκομείο όλων των Πελοποννησίων.

Υπηρετούμε καθημερινά το βασικό αγαθό της Υγείας που βρίσκεται στη καρδιά του κοινωνικού κράτους και αποτελεί υπόθεση εθνική, κοινωνική, κυρίως όμως, υπόθεση όλων μας. Η σημερινή πράξη δωρεάς επιβεβαιώνει με τον πιο σαφή τρόπο αυτόν το σημαντικό κανόνα» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Γιώργος Μπέζος.

Leave a Reply