ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιπλέον μέτρα ζητά το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

0

 

 


Επιπλέον μέτρα ζητά το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για τις πληγείσες περιοχές.

ε επιστολή του προς τον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη αναφέρει:

epimelitirio

  1. Καταρχήν να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την άμεση ανταπόκρισή σας και την απόφαση που λάβατε, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας, για ΠΑΡΑΤΑΣΗ έξι μηνών, δηλαδή μέχρι 7 Μαρτίου 2017, των προθεσμιών για την πληρωμή των Φορολογικών Υποχρεώσεων των επιχειρήσεων του Ν. Μεσσηνίας και των όμορων Νομών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες και να σας ζητήσουμε το ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ να γίνει τουλάχιστον για ένα (1) έτος, διότι αρχίζει η χειμερινή περίοδος με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους τον μήνα Μάρτιο 2017.
  2. Επίσης, θα πρέπει να ενημερωθούν οι κατά τόπους εφορίες, ούτως ώστε για το χρονικό διάστημα παράτασης πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων να μπορούν να εκδίδουν ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΕΣ στις επιχειρήσεις που αιτούνται, προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις διευκολύνσεις που τους παρέχονται από την Πολιτεία.

Κύριε Υπουργέ,

Η απόφασή σας για παράταση των Φορολογικών Υποχρεώσεων δείχνει το αμέριστο ενδιαφέρον σας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων στη δύσκολη αυτή συγκυρία και πιστεύουμε ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις πιο πάνω προτάσεις μας, ικανοποιώντας το αίτημά μας προς όφελος της οικονομίας.”

 

Παράλληλα σε άλλη επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας τίθεται το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών. Σεαυτή την επιστολή το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σημειώνει:

“Όπως γνωρίζετε η πρόσφατη θεομηνία που έπληξε την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα σε επιχειρήσεις μέλη μας, με αποτέλεσμα πολλές εξ’ αυτών να διακόψουν τη λειτουργία τους, με σημαντικές ζημιές που είναι αδύνατο να αποκατασταθούν άμεσα και να επανέλθουν σε κανονικό ρυθμό.

Επειδή γνωρίζετε το μέγεθος του προβλήματος, σας υποβάλλουμε συγκεκριμένες προτάσεις για την ανακούφιση των επαγγελματιών και επιχειρήσεων:

  • Πάγωμα καταβολής των εισφορών στον ΟΑΕΕ και ΙΚΑ τουλάχιστον για ένα έτος.
  • Όσες επιχειρήσεις έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στο ΙΚΑ και ΟΑΕΕ να γίνει πάγωμα καταβολής των για ένα (1) έτος και μετά την λήξη του παγώματος να ρυθμιστούν σε μηνιαίες δόσεις.
  • Επίσης, θα πρέπει να ενημερώσετε τους ασφαλιστικούς φορείς ΟΑΕΕ και ΙΚΑ να εκδίδουν ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΕΣ στις επιχειρήσεις, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η παράταση, για να μπορούν να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις, προκειμένου να ανταπεξέλθουν μετά το πέρας της παράτασης στις υποχρεώσεις τους. 

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή πιστεύουμε στο ειλικρινές ενδιαφέρον σας για την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιούργησε η πρόσφατη θεομηνία στην περιοχή μας, αναμένουμε την ικανοποίηση του αιτήματός μας”.

Leave a Reply