ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πύργος: Σοβαρές καταστροφές από την κακοκαιρία

0

 

 


 

Προβλήματα σε αρκετά τμήματα του Νομού Ηλείας έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία.

Οι θυελλώδεις άνεμοι ξήλωσαν στέγες σπιτιών, τέντες κι άλλες κατασκευές στην περιοχή του Λάπατου, την ώρα που στα Σαβάλια εκριζώθηκε δέντρο, το οποίο καταπλάκωσε αυτοκίνητο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για την απομάκρυνση αντικειμένων από αυλές σπιτιών και τμήματα του τοπικού οδικού δικτύου. Πολλά προβλήματα στον δρόμο Πύργου-Κατακόλου λόγω πτώσης δέντρων.

Παράλληλα, αρκετές κατοικίες έμειναν για ώρα χωρίς ρεύμα, με συνεργεία της ΔΕΗ να αποκαθιστούν σταδιακά την παροχή στο δίκτυο.

 

Περισσότερες από 25 κλήσεις για πτώσεις δέντρων και κλαδιών, κυρίως μέσα στην πόλη της Πάτρας, δέχθηκε το πρωί της Δευτέρας η Πυροσβεστική υπηρεσία.

 

 

Οι ισχυροί άνεμοι έπληξαν και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική υπηρεσία να δεχθεί περίπου 40 κλήσεις για κοπές δέντρων στον Πύργο, στην Αμαλιάδα, στο Αίγιο και στην Ναύπακτο.

 

Τα σημαντικότερα προβλήματα αυτή την στιγμή εντοπίζονται στην περιοχή του Αλυκάνα, όπου ο δυνατός ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα και έσπασε κολώνες ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ σήκωσε και στέγες από μικρά μαγαζιά και πήρε τσίγκους και άλλα ελαφριά υλικά. Στο σημείο βρέθηκαν τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ που προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές και ένα πυροσβεστικό όχημα που χρειάστηκε να κόψει δέντρα που ξεριζώθηκαν.

Επίσης, στο γειτονικό χωριό, Σκουλικάδο, ο ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα και πήρε μαζί του σκεπές στάβλων και αγροκτημάτων χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει τραυματισμούς. Ακόμα και στην πόλη της Ζακύνθου προκλήθηκαν υλικές ζημιές από τους δυνατούς ανέμους με χαρακτηριστικό παράδειγμα η μετακίνηση βαγονιού από τρενάκι που κάνει το γύρω της πόλης. Τέλος προβλήματα με την ηλεκτροδότηση αντιμετώπισαν τα χωριά Αγαλάς, Λιθακιά και Βασιλικό.

Leave a Reply