ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απανωτά «χτυπήματα» απατεώνων στην Καλαμάτα!

0

 

 


 

ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΜΕ ΒΡΟΧΗ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΩΝ

 

  • ΜΕ ΣΕΝΑΡΙΟ… «ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΟ»
  • ΤΙ ΣΥΝΙΣΤΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΕΣ είναι τις τελευταίες ημέρες οι κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομίας και στην Καλαμάτα, από πολίτες που επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν, τρομοκρατώντας τους πως κάποιος δικός τους άνθρωπος έχει μπλέξει, σε μια προσπάθεια να αποσπάσουν χρήματα.

Το «κόλπο» παλιό μεν και… πολυφορεμένο, αλλά δυστυχώς, πάντα υπάρχουν κάποιοι, ο φόβος των οποίων υπερνικά τη λογική και ενδίδουν.

Οι διαστάσεις του θέματος τεράστιες, καθώς συχνά, καλούν άτομα μεγάλης ηλικίας τα οποία χάνουν… μεταφορικά ή ακόμη και κυριολεκτικά τη… μισή τους ζωή, αφου η αγωνία για το παιδί, τον εγγονό ή την εγγονή είναι τόσο μεγάλη που τρομοκρατεί!

Τις τελευταίες ημέρες, με βάση καταγγελίες θυμάτων στη «ΦΩΝΗ», το «σενάριο» αφορά σε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, το οποίο υποτίθεται προκάλεσε το συγγενικό πρόσωπο του ανθρώπου που είναι στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Οι επιτήδειοι καλούν γονείς, παππούδες και λοιπούς συγγενείς και ισχυρίζονται ο,τι το παιδί τους (συνήθως) ενεπλάκη σε ατύχημα και κρατείται. Φέρεται για την ακρίβεια, να παρέσυρε μικρό παιδί και να βρίσκεται στα κρατητήρια! Μάλιστα, το θράσος είναι τόσο μεγάλο, απύθμενο σχεδόν, που τα χρήματα που ζητούν, είναι για να βάλουν τα… μεγάλα μέσα που διαθέτουν και να «λαδώσουν» τους αστυνομικούς ώστε να αφήσει τον φερόμενο ως δράστη ελεύθερο!

Προσπαθούν να κλέψουν δηλαδή, ανύποπτους πολίτες, οι οποίοι δεν ξέρει κανείς πως μπορεί να αντιδράσουν σε ένα τέτοιο τηλεφώνημα και αν διακυβεύεται εκτός από την οικονομική τους κατάσταση και αυτή κυρίως της υγείας και της ακεραιότητάς τους, ενώ αφήνουν και ξεκάθαρες αιχμές για αστυνομικούς που χρηματίζονται!

Η αστυνομία, έχει προχωρήσει σε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων δίνει χρήσιμες συμβουλές. Συμβουλές, που πρέπει να διαβάσουμε όλοι, γιατί κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τη γραμμή της επόμενης κλήσης που θα δεχθούμε.

ΤΙ ΣΥΝΙΣΤΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου. Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση.

Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό – συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.

Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.

Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.

 Nα είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να πουν στο σπίτι σας.

Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.

Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.

Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση , να προσπαθείτε να συγκρατείτε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται και φυσικά να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Leave a Reply