ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επείγουσα προκαταρκτική για το θάνατο του 14χρονου ποδοσφαιριστή στο γήπεδο

0

 

 


 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημ. Σταύρου, για το θάνατο του 14χρονου ποδοσφαιριστή Σωτήρη Νικολακόπουλου από έμφραγμα του μυοκαρδίου, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στη διάρκεια φιλικού αγώνα.

Ο άτυχος ποδοσφαιριστής συμμετείχε στον αγώνα της ομάδας του, Α.Ο. Βέργας με την ομάδα των Λεΐκων, στο γήπεδο «Παναγιώτης Μπαχράμης» της Καλαμάτας όταν μετά το πρώτο ημίχρονο, έχασε τις αισθήσεις του. Άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου παρά τις μεγάλες προσπάθειες των γιατρών δεν κατέστη δυνατόν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Την ίδια στιγμή, πλήθος ερωτηματικών προκύπτει αναφορικά με τον τρόπο που χορηγούνται ιατρικές βεβαιώσεις σε νεαρούς αθλητές, με τον καρδιολόγο του νοσοκομείου Καλαμάτας Μανώλη Μάκαρη αλλά και τον τεχνικό διευθυντή των Μικτών Ποδοσφαίρου Παίδων και Νέων του νομού μας, Άγγελο Σκαφιδά να παραδέχονται, μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας, πως πολλοί παράγοντες τοπικών ομάδων, πιέζουν τους γιατρούς να υπογράψουν μαζικά βεβαιώσεις προκειμένου να εκδοθούν τα δελτία των νεαρών αθλητών.
Την ανάγκη εξάλλου προμήθειας και τοποθέτησης απινιδωτών σε χώρους συνάθροισης αλλά και σε αθλητικούς χώρους, επανέλαβε ο καρδιολόγος του νοσοκομείου Καλαμάτας και δημοτικός σύμβουλος Μαν. Μάκαρης, επισημαίνοντας το μικρό κόστος των συγκεκριμένων μηχανημάτων και τον εξαιρετικά απλό χειρισμό τους.
Να θυμίσουμε πως μόλις πριν από λίγους μήνες το Δημοτικό Στάδιο και το Κλέιστό της Παραλίας στο οποίο αθλούνται εκατοντάδες καλαματιανοί, απέκτησε τέτοιο μηχάνημα, μετά από πρωτοβουλία και δωρεά του γιατρού Χαρ. Καρακύκλα.

 

Leave a Reply