ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι ζημιές που προκάλεσε ο «Μορέας» είναι ανυπολόγιστες…

0

 

 


 

 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, φίλες και φίλοι, σκεφτόμενοι Έλληνες , απαγχονισμένος στο κελί που ήταν έγκλειστος μετά την προσπάθεια πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, βρέθηκε ο 47χρονος Τούρκος εισαγγελέας, Σεϊφετίν Γιγκίτ, ο οποίος ερευνούσε τις δραστηριότητες του  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, της οικογένειάς του και κυρίως του γιου του, Μπιλάλ Ενρτογάν.

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ εισαγγελέας, ο οποίος ήταν πατέρας δύο παιδιών, είχε συλληφθεί με την κατηγορία ότι συνεργάζεται με τον αυτοεξόριστο στις Ηνωμένες Πολιτείες ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ερντογάν είχε κατηγορήσει ευθέως ότι οργάνωσε το πραξικόπημα εναντίον του.

Ο ΓΙΓΚΙΤ είχε ασχοληθεί με ένα μέρος των δραστηριοτήτων της οικογένειας Ερντογάν, το 2013, όταν ήταν πρωθυπουργός.

ΗΤΑΝ ο εισαγγελέας που άνοιξε τον φάκελο περί διαφθοράς στη Δημόσια Επιχείρηση Στέγασης, της οποίας επικεφαλής ήταν ο Μπιλάλ.

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ που προκλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 οδήγησε με παραίτηση υψηλόβαθμων υπουργών της κυβέρνησης Ερντογάν, καθώς στην δίωξη του γιου του Ερντογάν.  

***

ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ, δεκατέσσερις μέρες από την νερό πλημύρα και η κατάσταση στα περισσότερα χωριά της Μεσσηνίας που κτυπήθηκαν  από τις υπέροχες κατασκευές του ΜΟΡΕΑ και των συνυπεύθυνων που έδωσαν την έγκριση τους, είναι όπως ήταν την επόμενη μέρα της καταστροφής.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ περιπτώσεις ιδιοκτητών που δεν μπορούν να εισέλθουν στα κτήματα τους.

ΧΘΕΣ στο Αριοχώρι ένας απόστρατος αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων του στρατού μου είπε ότι ο Ξενοκράτης δεν λειτούργησε όπως έπρεπε ούτε έπρεπε να γίνουν δηλώσεις πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος και η πλήρη καταγραφή.

ΝΙΚΟ, σε λίγες ημέρες θα σου δώσω ένα σχέδιο του Ξενοκράτη για τους αναγνώστες σου , τον ρώτησα μήπως ήταν οργισμένος και ότι μου ανέφερε ήταν από την ταλαιπωρία και μου απήντησε «όποιος δεν σε πιστεύει δίνε του το κινητό μου».

ΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, έτσι έχει η κατάσταση ο απλός κόσμος πνίγηκε , είδε τα πράγματα του  να καταστρέφονται, , τους κόπους του για άλλη μία φορά χαμένους αλλά  για τους ατσαλάκωτους κανένα ενδιαφέρον.

ΟΜΩΣ  θα έρθει η  ώρα που θα τους διαγράψει γιατί με πορδές  δεν βάφουν αβγά, ρε ξερόλες…

ΜΙΑ ΜΕΡΑ θα σας αποκαλύψω πάρα πολλά ευτράπελα.  

***

ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, για ακόμα μία φορά το ελληνικό δημόσιο έλαβε το 2015 το χάλκινο… “μετάλλιο” αναφορικά με το ύψος των ετήσιων δαπανών του σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου!

Η ΕΚΘΕΣΗ, που παρουσιάστηκε στην υπουργική σύνοδο αμέσως μετά το θέμα “Ελλάδα”, κάνει λόγο για δαπάνες στο 55% του ΑΕΠ περίπου, δαπάνες που είναι χαμηλότερες μόνο από της Γαλλίας και της Φινλανδίας.

Η ΕΚΘΕΣΗ παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της “επισκόπησης δαπανών” που έχουν κάνει πολλά κράτη μέλη και επιχειρεί πλέον να διενεργήσει και το ΥΠΟΙΚ με στόχο να τις περιορίσει όπως το ίδιο δηλώνει κατά 10% μέσα στην επόμενη 2ετία.

ΩΣΤΟΣΟ, η έκθεση είναι ενδεικτική του πως ασκεί την πολιτική και αυτή η κυβέρνηση, επιλέγοντας την συνεχή επιβολή νέων φόρων αντί για εξοικονόμηση δαπανών.

ΑΛΛΩΣΤΕ αυτό δείχνουν και τα στοιχεία  για την μέση μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου που συνεχίζει να αυξάνεται  κατά 1,5% την ίδια ώρα που η εισφορο- φοροκαταιγίδα σαρώνει την αγορά. Τρίτος γύρος διαπραγμάτευσης.

ΤΟ ΘΕΜΑ της “επισκόπησης δαπανών” τέθηκε επί τάπητος σήμερα στον τρίτο – Μαραθώνιο – γύρο διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών που ξεκίνησε λίγο μετά τις 9μμ.

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ – σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ – τίθενται σε διαδοχικά ραντεβού η ανάπτυξη, το “νοικοκύρεμα” των δαπανών, αλλά και τα έσοδα και τα νέα φορο-νομοσχέδια, το εργασιακό και το δημόσιο με οι παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια που ήδη φέρεται να προκαλούν ενδοκυβερνητικές και όχι μόνο αντιδράσεις. Ουσιαστικά η ομάδα που έχει συσταθεί θα πρέπει να “σαρώσει” κρατικές δαπάνες 30 δισ. ευρώ (μισθοδοσίας λειτουργικές) κλπ με στόχο να καταθέσει τις πρώτες της προτάσεις για περικοπές έως κατά 10% φέτος. Από το 2017 στόχος είναι να επεκταθεί στο σύνολο της γενικής κυβέρνησης και των εποπτευόμενων φορέων.

ΩΣΤΟΣΟ, οι εκπρόσωποι των τοκογλύφων δανειστών στην έκθεση του Ιουνίου βλέπουν την “επισκόπηση” αυτή και ως μία πηγή περικοπών που θα έχει τον ρόλο του “μαξιλαριού” σε περίπτωση φορολογικών αποκλίσεων για να μην ενεργοποιηθεί ο “κόφτης”.

ΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ των δανειστών κάνουν παράλληλα διαδοχικές διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο με δεκάδες στελέχη του οικονομικού επιτελείου, “επιθεωρούν” και τα δημοσιονομικά στοιχεία αλλά και… συσκέπτονται μεταξύ τους καθώς οι διαφορές με το ΔΝΤ φέρεται να παραμένουν.

ΛΟΙΠΟΝ με αυτά σας αφήνω σήμερα και σας εύχομαι υγιέστατη και παραγωγική ημέρα και καλή εβδομάδα !

Leave a Reply