ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πόλη σταθμός η Καλαμάτα για το “Wheeling2help

0

 

 


ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ

 

ΣΤΑΘΜΟΣ ενός μεγάλου ταξιδιού ποδηλατών, το οποίο ξεκίνησε την 07/09/16 παράλληλα με την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων και υπό την αιγίδα της Παραολυμπιακής Επιτροπής, γίνεται η πόλη της Καλαμάτας την πρώτη ημέρα του Οκτώβρη.

Σκοπός του ταξιδιού, που θα έχει 20 πόλεις σταθμούς, είναι η ενημέρωση για την αναπηρία και η προσφορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων – 5 σε κάθε πόλη – για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Στην Καλαμάτα, μεγάλες επιχειρήσεις ευαισθητοποιήθηκαν να προσφέρουν τα 5 αναπηρικά αμαξίδια σε ιδρύματα που τα έχουν ανάγκη, μία γραφομηχανή braillie για το Σύλλογο Τυφλών καθώς και 2 λευκά μπαστούνια ειδικού τύπου.

Επίσης ιδρύματα, σύλλογοι, φορείς, σχολεία και μαθητές θα βρίσκονται μαζί μας ώστε να ενημερωθούν για την αναπηρία σε όλες της της μορφές, μέσω του αθλητισμού και των βιωματικών δράσεων. Να σημειωθεί επίσης πως η εκδήλωση θα συνδυαστεί με στήριξη των πλημμυροπαθών οικογενειών.

Με αφορμή τα παραπάνω, το «wheeling2help» προσκαλεί όλα τα αθλητικά σωματεία της περιοχής και τους αθλητές τους να συμμετάσχουν στις δράσεις που θα λάβουν χώρα στην κεντρική πλατεία της πόλης και θα έχουν ως θέμα και σκοπό η τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει τα μέλη της με αναπηρία, αλλά και τα άτομα με αναπηρία να νιώσουν άνετα σε μία κοινωνία που τα αναγνωρίζει και τα αποδέχεται. Επίσης αν κάποιο σωματείο ή ομάδα σωματείων το επιθυμεί, μπορεί να μας προτείνει κάποια δραστηριότητα με το παραπάνω θέμα/σκοπό, την οποία θα μπορούσαμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα των βιωματικών δράσεων εκείνη την ημέρα.

Γιατί η αγάπη, μοιράζεται, μεταδίδεται και παρασύρει όλους μας στον να κάνουμε τη ζωή πιο όμορφη αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Ελάτε το Σάββατο 1η Οκτώβρη στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, γιατί…

…ξέρεις πως είναι,

να αθλείσαι πάνω σε αμαξίδιο;

να περπατάς χωρίς να βλέπεις;

να χορεύεις χωρίς να ακούς μουσική;

Εκείνη τη μέρα, θα μάθεις!

 

www.wheeling2help.com

FB: wheeling2help

Τηλ.: 6974 420 147

Leave a Reply